Bunicuța din Peștișani care face măști pentru tot satul. Gratuit!

Bunicuta Speranta din Pestisani Gorj face masti pentru tot satul.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Bunicuța din Peștișani care face măști pentru tot satul. Gratuit!


In articol:

O bătrână din comuna gorjeană Peștișani a ajuns vedetă după ce a croit zeci de măști pe care le-a împărțit prin sat localnicilor. Femeia a fost croitoreasă și a ieșit la pensie de câțiva ani, dar nu a putut renunța la mașina de cusut. Acum a simțit că este nevoie să facă o faptă bună și a început să croiască măști de protecție. Le-a oferit vecinilor, medicului de familie ori vânzătoarelor de la magazinul din sat.

Bunicuta Speranta din Pestisani Gorj face masti pentru tot satul

Doamna Speranța are 75 de ani și este din satul Brădiceni, comuna Peștișani. De câteva zile, caută material să facă măști de protecție mai ales când a aflat cât de important este să ne protejăm gura și nasul când ieșim din casă în pandemia de coronavirus. „Am început de câteva zile. Am făcut și din pânză, dar nu am fost foarte mulțumită. Acum le fac dintr-un material impermeabil. Am văzut cum arată măștile la televizor, că au pliuri. Așa am încercat să le fac și eu, cu elastic, să fie bune pentru toată lumea. Este nevoie acum de măști și nu se găsesc pe nicăieri, nici prin farmacii. Am făcut vreo 40 până acum. Le-am dat oamenilor pe drum, am dus la fete la magazin, la medicul de familie”, a povestit bătrâna.

Citeste si: O zi în „infern”. Mărturia șocantă a unei asistente: „Știu, în adâncul meu, că nu toți vom supraviețui. Cea mai mica schimbare ne conduce către moarte”

Citeste si: Medicii mai au o speranță! O femeie de 103 ani a fost vindecată de coronavirus cu un tratament foarte simplu

Citeste si: Minunea din vremea pandemiei de coronavirus! Soția unui român din Italia a devenit mamă în timp ce avea COVID-19: „Nu am putut să-mi îmbrățișez fetița timp de 25 de zile”

 

În ciuda vârstei, are multă putere de muncă și oferă o adevărată lecție în această perioadă extrem de dificilă pentru omenire. Nu cere nimic în schimbul măștilor. „Am material să mai fac câteva zeci de măști, le măsor, spăl materialul, îl fierb mai întâi, apoi îl calc. Am fost croitoreasă o viață, mi-a plăcut. De când m-am căsătorit, stau la mașina de cusut. Îmi place și acum și mă simt bine când fac o faptă bună chiar dacă pentru mine nu e mare lucru, pentru oameni înseamnă mult, că nu au de unde să-și ia măștile”, a mai spus femeia.

Împarte măștile în fiecare zi pe ulițele din sat. Iese din casă doar când îi este permis, între 11 și 13, și imediat le termină. 

Citește mai mult pe Pandurul.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate