Cabral se teme de meseria de parinte! Uite care e grija lui cea mai mare cand vine vorba de fiica sa

Intr-o postare ampla si destul de alarmanta, Cabral a recunoscut ca se teme ca nu cumva fiica lui sa cada prada consumului de substante ilegale.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere kalooga_36441" Sincer spun, niciuna dintre informaţiile astea nu este îmbucurătoare. Vârsta de debut la consumatorii de droguri a mai coborât cu un an, numărul efectiv de dependenţi de droguri în şcoli şi licee s-a dublat, paleta drogurilor de pe piaţă a crescut şi ea, iar numărul de puncte de desfacere a crescut şi el.

La cele mai multe licee de la noi există un dealer, dar poţi întâlni aşa ceva şi la şcoli generale. Preţurile diferitelor cocktail-uri nu sunt prohibitive, aşa că povestea aia cu doar copiii de bani gata se droghează e o prostie falsă pe care ne-o repetăm în cap doar ca să dormim liniştiţi… găseşti dependenţi de droguri şi la cele mai amărâte licee, nu doar la cele unde părinţii – deci şi copiii – au bani.

Că Liceul X e mai bine aprovizionat cu marfă decât Liceul Y este doar o poveste de moment, marfa circulă rapid şi apare peste tot. Imaginea de ansamblu este tristă şi ca părinţi cred că avem doar o şansă de a-i proteja pe pitici: educaţia.

Nu spun eu cum trebuie spus, ce trebuie spus, nu vând aici vreun curs de educaţie şi de mentorship parental (Yuk, cât de pretenţios sună!), încerc doar să ridic două degete timide şi să spun că deşi nu se vorbeşte mult de povestea asta… pericolul e foarte mare.

Dacă voiam să fac vâlvă cu articolul ăsta trânteam un titlu de genul Decât să faceţi religie în şcoli mai bine aţi face educaţie în ceea ce priveşte pericolul drogurilor!. Dar cred că şi educaţia religioasă e bine să fie făcută, astfel încât cei mici să înţeleagă şi să aleagă cunoscând povestea.
fara descriere
La fel şi în ceea ce priveşte drogurile… dacă un individ alege să consume, e treaba lui. Dar ar fi corect să facă alegerea respectivă cunoscând toate datele problemei, nu în orb, ispitit de un vânzător de vise… A noastră are 12 ani. Conform statisticilor este deja în pericolul de a fi acostată de dealeri sau de a fi convinsă de colegi şi prieteni să încerce.

Eu sper ca atunci când se va întâmpla asta ea să ştie deja de la mine şi de la a ei mamă ce înseamnă drogurile, să ştie cum se manifestă dependenţele, astfel încât să refuze. Cred că asta este menirea şi treaba mea de părinte.

La fel cum cred că au ajuns să vorbească foarte puţini – mult prea puţini – de pericolul ăsta… şi-aşa se îngroaşă rândurile dependenţilor de droguri şi al celor care mai apoi au nevoie de asistenţă în a se lupta în nişte chinuri groaznice pentru a scăpa. Şi nu mulţi scapă…

Ţi-e frică să fii părinte în 2014. Dar dacă ai avut curajul de a deveni unul… nu uita că despre pericolele cele mai mari nu vorbesc mulţi. Şi ai grijă de piticul tău…",
a scris Cabral pe blogul sau.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate