Cadoul de casă nouă - cu aceste criterii nu dai greș în alegerea celui potrivit!

Cadoul de casă nouă - cu aceste criterii nu dai greș în alegerea celui potrivit!

[Sursa foto: Unsplash ]
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Mutarea în casă nouă este un eveniment important în viața noilor proprietari, dar în egală măsură și unul emoționant. Totodată, evenimentul marchează un nou început, iar dacă proprietarii sunt rude sau prieteni buni, ideal ar fi să îi surprinzi cu un cadou unic, alături de urările tale de bine.

De asemenea, nu ar strica să îi asculți povestindu-ți peripețiile prin care au trecut, de la căutarea locuinței ideale, până la poveștile legate de reamenajare, căutarea obiectelor de mobilier și chiar povestea noii locuințe.

Există o gamă extrem de diversificată de cadouri de casă nouă pe care le poți face, de la obiecte de decor, pana la daruri de înaltă utilitate- veselă, tacâmuri, lenjerii și alte textile pentru casă, chiar și aparate electronice și electrocasnice, dacă bugetul îți permite.

De unde obiceiul de a oferi cadouri de casă nouă?

Nu doar în țara noastră, ci și în străinătate există obiceiul de a oferi un dar de locuință nouă sau atunci când mergi la cineva în vizită.

Acesta există din cele mai vechi timpuri, sunt legende care spun că încă din Evul Mediu, pe când se considera că într-o nouă casă trăiesc spirite malefice, iar pentru a le îndepărta se aprindea un foc. Astfel, în acea perioadă, cel mai bun cadou pe care oamenii îl puteau oferi era un braț de lemne.

Ulterior, în Franța, spre exemplu, la petrecerea de inaugurare a casei erau invitate toate persoanele care au contribuit la construcția acesteia.

În timpul petrecerii, oala cu mâncare era agățată de cârlig deasupra unui foc, lucru ce marca începutul cinei.

Citeste si: Ce note au obținut la BAC vedetele. Adriana, fiica cea mică a lui Adrian Minune nu a fost prea norocoasă- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

În partea de sud a SUA, petrecerea de inaugurare a unei case era reprezentată de o petrecere ce purta numele de “Food Pounder” și la care fiecare invitat trebuia să aducă jumătate de kilogram de alimente: zahăr, făină, mălai, brânză etc.

Și în zilele noastre s-a păstrat acest obicei, doar că în România are alte conotații: de regulă, darurile oferite sunt de natură să ajute noii proprietari cu obiecte sau bani, astfel încât procesul de acomodare să fie mai facil.

Ia in calcul aceste criterii!

Alegerea cadoului ideal ține de mai multe aspecte cărora trebuie să le oferi importanță. Gândește-te la oferirea unui cadou drept ce ai vrea să primești tu. De aceea, ca darul tău să fie de efect și să producă emoția perfectă, trebuie să ai în vedere:

Relația cu gazda

Este primul și cel mai important aspect atunci când vrei să oferi un cadou, cu atât mai mult de casă nouă. În cazul în care petrecerea de inaugurare a noii locuințe are loc la un coleg de serviciu sau la un vecin, cel mai bine ar fi să optezi pentru obiecte utile, impersonale. Pentru familie și apropiați, mai ales pentru persoane cu care îți petreci cea mai mare parte a timpului, este bine să optezi pentru cadouri simbolice, amuzante și chiar personalizate. Dacă unul dintre proprietari este o fire artistică, un bun punct de plecare este un tablou. Descopera tablouri personalizate sau pe numere, care să fie amplasate la loc de cinste în noua locuință.

Sunteți sau nu rude

În cazul în care mergi într-o vizită de casă nouă la o persoană din familie, cel mai bine este să dăruiești cadouri substanțiale, în bani, sau obiecte de care știi că proprietarii duc lipsă. Pentru fini sau nași, dacă ești cu dare de mână, ai putea achiziționa produse electronice și electrocasnice, dar și obiecte decorative mai deosebite, create din cristal sau porțelan.

Vârsta și sexul

Dacă prietenul tău cel mai bun sau un coleg de birou s-a mutat într-o locuință nouă, cel mai bun cadou este un electronic sau un aparat de îngrijire. Dacă proprietara este de sex feminin, tânără, cu care ai o relație strânsă, știi ce îi place și ai idee care este cel mai potrivit cadou de casă nouă.

Hobby-uri și pasiuni

Cadoul de casă nouă mai trebuie să ia în calcul și pasiunile și hobby-urile persoanei respective. Este foarte important ca darul oferit să nu stea nefolosit sau uitat într-un colț al locuinței. Dacă proprietarii sunt pasionați de drumeții, un bun cadou poate fi un set de echipamente pentru această activitate. Totodată, dacă iubesc să călătorească, o hartă răzuibilă cu țări este un punct de plecare.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

10 vedete care vin în România vara aceasta. Printre ele se numără și J Balvin, Black Eyed Peas, Arctic Monkeys

În România se află singurul cimitir vesel din lume. Vezi cum poți ajunge la Cimitirul Vesel de la Săpânța

Primul castel iluminat electric în totalitate din Europa se află în România. Despre ce castel este vorba

5 zodii vor depăși o perioadă grea. Leii vor depăși o perioadă grea din punct de vedere financiar

Veste SOC despre Alexandru Arșinel! Ce i s-a întâmplat marelui actor

"Am vrut să țin acest regim" Giulia Nahmany ține o dietă drastică! A slăbit 35 de kilograme într-un timp record

Meghan şi Harry sunt cu imaginea făcută „praf” în SUA. În schimb, Regina, William şi Kate sunt pe valul popularității

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies