Cadrele medicale din România nu vor bonus salarial, ci pensie de urmaș pentru copiii lor: „Este revoltător!”

Zeci de mii de cadre medicale din România au transmis o scrisoare deschisă adresată autorităților. Ei au subliniat faptul că nu vor sporuri sau bonusuri salariale, ci vor ca o lege prin care copiii lor să aibă pensie de urmaş, în cazul în care vor muri la datorie.

Cadrele medicale din România vor pensie de urmaș pentru copiii lor
Autor: C.G.

In articol:

Cadrele medicale din România vor pensie de urmaș pentru copiii lor
Cadrele medicale din România vor pensie de urmaș pentru copiii lor

Scrisoarea deschisă prin care zeci de mii de cadre medicale din România cer o lege prin care copiii lor să aibă pensie de urmaş, în cazul în care vor muri la datorie, a fost transmisă autorităților. 

Scrisoarea este semnată de Bogdan Tănase şi Letiţia Coriu- Alianţa Medicilor, Florin Chirculescu- Solidaritatea Sanitară, Iulian Pope- Sanitas, Ilie George- Promedica, Laura Zarafin- medic ATI spitalul Colentina.

Scrisoare deschisă din partea salariaţilor din sănatate pentru toţi decidenţii

Dacă nu ni se vor da asigurari şi o lege clară, potrivit căreia copiii noştri (indiferent de vârsta acestora, aflaţi la studii sau încă sugari) vor avea asigurată toată viaţa pensie de urmaş in caz de deces, suntem foarte mulţi în situatia soţ/ soţie care lucrează in domeniul sănatăţii (medic- medic, asistent-asistent, medic- asistent, asistent- infirmieră şi toate celelalte combinaţii posibile) care ne rezervăm dreptul de a demisiona.

Nu avem nevoie de bani in plus ca să muncim, să ne facem datoria. Este revoltător. Avem nevoie de echipamente de protecţie, circuite corecte, camere de decontaminare la ieşirea din zona roşie şi mai ales avem dreptul să ne ştim copiii aflati în întreţinere la adăpost în caz de îmbolnăvire a părinţilor.

Echipamente corecte de protecţie înseamnă:

1) Pentru ATI şi specialităţi chirurgicale: mască FFP2/ FFP3, viziere, bonetă, PPE, cizme de cauciuc, două perechi de mănuşi chirurgicale

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

2) Pentru restul personalului din specialităţile medicale: Măşti FFP2/ FFP3, vizieră, bonetă, halat chirurgical impermeabil, două perechi de mănuşi si botoşi lungi.

„Ne întrebăm, rezolvă banii promişi problemele personalului medical?”
Subliniem că toţi cei ce lucrăm în spitale (de la portar, brancardier şi până la medicii cei mai expuşi- ATI- işti, ORL- işti, infecţionişti, chirurgi) ne dorim să muncim în condiţii de deplină siguranţă, pentru că, odată infectaţi reprezentăm un pericol pentru colegii noştri, pacienţi si pentru toti cei cu care venim in contact.

Citeste si: Gestul emoționant al unei bătrâne de 93 de ani din Spania. Bolnavă de Parkinson, femeia croiește zeci de măști pentru medici

Citeste si: Un politician USR, suspect de coronavirus, a murit: „I-au spus să se trateze acasă, că e o simplă răceală”

Citeste si: Medicul Virgil Musta, despre COVID-19 și tratamentul bolii care face ravagii! Doctorul din Timișoara răspunde și la întrebarea ”De ce mor oamenii din cauza noului coronavirus?”

Pericolul de a ne transforma în vectori este mare şi un singur infectat în spital ne poate infecta pe toţi, iar cei infectaţi nu pot folosi nimanui, nici măcar celor pe care ar trebui să ii trateze.

Ne întrebăm, rezolvă banii promişi problemele personalului medical? Evident nu. Ei se adresează unei presupuse nevoi financiare care nu există sau oricum este pe plan secund.

Cadrele medicale din România vor pensie de urmaș pentru copiii lor
Cadrele medicale din România vor pensie de urmaș pentru copiii lor

Toţi am cerut echipamente de protecţie, teste, circuite, protocoale şi nu am primit decât foarte puţin din toate acestea. Şi le cerem nu pentru că ne e teamă pentru noi, ci pentru că odată infectaţi suntem un pericol, o bombă cu ceas pentru pacienţi, pentru colegi şi, nu în ultimul rând, pentru familiile noastre. Asta vrem: siguranţă pentru toată lumea.

„Nu suntem datori numai faţă de pacienţi, ci şi faţă de urmaşii noştri”
Nu este admisibil să avem protocoale pentru cei decedaţi şi nicio asigurare pentru urmaşii personalului din sătatate ce poate fi afectat de pandemie.

Nu suntem datori numai faţă de pacienţi, ci şi faţă de urmaşii noştri. Gasiţi soluţii viabile pentru ca toţi cei ce lucrăm in domeniul sanitar să o putem face protejati, în condiţii de siguranţă şi, dacă se poate, sustineţi-ne cu toate forţele ca să ne putem trata pacienţii si să fim sănătosi.

Fără INTELIGENŢĂ, CARACTER, LOIALITATE, ONESTITATE, DEONTOLOGIE, MERITOCRAŢIE, PROMOVARE DUPĂ CRITERII PROFESIONALE, nu vom reuşi să schimbăm nimic în acest sistem sanitar care aproape se prăbuşeşte şi care va fi măturat de pandemie.

România are aproape 500 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, o rată a îmbolnăvirilor de 16%, cea mai mare din toate ţările afectate de pandemia de Covid-19.( Citeste si: Grupul de Comunicare Strategică: Numărul deceselor înregistrate la nivel naţional este 140; decesul unei femei din Galaţi a fost infirmat)

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Andy de la Puterea dragostei a renunțat la Andreea Oprică pentru Ramona?! Dezvăluiri bombă despre cel mai nou cuplu din emisiune

Anunțul disperat al fostului iubit al Andreei Mantea, în plină pandemie de coronavirus: „Nu de gripă, ci de foame o să murim!”

Ministrul de Interne: Se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei

Alex Bodi și Bianca Drăgușanu, la un pas de împăcare?

Alertă pentru cei care au făcut prima doză de Pfizer! E interzis. Ce nu trebuie să facă la rapel

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Scandal cu Diana Șoșoacă la televizor: „Sunteţi un impostor! Mizerabilă eşti tu!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies