Calculele seismologilor au fost date peste cap! Marele cutremur e inevitabil si sunt sanse mari sa fie si mai puternic decat cel din 1977!

Miscarile tectonice din Romania, din ultima vreme sunt doar inceputul, sustin din ce in ce mai multe voci. Un cutremur devastator in viitorul apropiat a ramas doar o chestiune de luni sau chiar de zile.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriereAsa arata Bucurestiul dupa cutremurul din 1977fara descriereStudiul a fost realizat de trei seismologi de renume din Romania si JaponiaIn 2006, doi dintre cei mai prestigiosi seismologi din Romania, M. Radulian si M. Popa impreuna cu N. Hurukawa de la International Institute of Seismology din Tsubaka, Japonia au realizat cel mai complet studiu legat de cutremurele din zona Vrancea. Cei trei au analizat toate cutremurele cu magnitudine mai mare de 6 grade din 1934 incoace si cu ajutorul unor formule matematice au stabilit ca urmatorul cutremur de peste 7 grade va avea loc pana in 2010. fara descriereIn 2006 se aproxima ca marele cutremur va lovi pana in 2010Faptul ca acesta nu a avut loc nu trebuie deloc sa ne linisteasca, spun specialistii. Din contra, energia din pamant creste de la un an la altul, daca aceasta nu este eliberata printr-o miscare tectonica. Mai exact, cu cat Marele Cutremur se lasa asteptat, cu atat sansele ca acesta sa loveasca si mai puternic cresc.fara descriereLista celor mai puternice cutremure din ultimii 40 de ani

Cel mai mare cutremur din ultimii 80 de ani a avut loc pe data de 10 noiembrie 1940 si a avut o magnitudine de 7,7 grade. Cel din 1977 (pe 4 martie) a avut 7,5, dar a produs cele mai mari pagube.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate