Calendar actualizat Evaluarea Națională 2023. Greva profesorilor se suspendă!

Calendar actualizat Evaluarea Națională 2023. Greva profesorilor este departe de sfârșit. Iată când vor avea loc probele pentru elevii din clasa a VIII-a.

Autor: Alina Petre

In articol:

Calendar actualizat Evaluarea Națională 2023. Ministrul educației a anunțat pe 8 iunie, care sunt modificările adoptate la final de an școlar, pentru elevii de clasa a VIII-a.

Evaluarea Națională 2023

În 2023, elevii de clasa a VIII-a vor termina școala pe 9 iunie, cu o săptămână mai devreme decât cei care nu sunt în anii terminali. Înscrierile pentru Evaluarea Națională 2023 au fost decalate, în urma deciziei de joi, a ministrului educației, Ligia Deca.

Inițial, elevii aveau trei zile la dispoziție pentru a se înscrie la examenul final de clasa a VIII-a, între 6- 9 iunie. Din cauza grevei profesorilor, înscrierile pentru Evaluarea națională au fost prelungite până la data de 13 iunie.

De asemenea, mediile copiilor se pot încheia tot până pe 13 iunie 2023.

„Așa cum știți, conform calendarului actual, mâine, 9 iunie, se termină perioada de încheiere a situației școlare pentru clasele a VIII-a și a XII-a. Tot pe 9 iunie, adică mâine, ar fi trebuit să se încheie înscrierile la examenul de bacalaureat și la evaluarea națională.

Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care pentru clasele a VIII-a și a XII-a și a XIII-a, pentru seral și frecvență redusă perioada de încheiere a situației școlare se prelungește până pe 13 iunie.

În ceea ce privește celelalte clase, nu se impun în acest moment modificări în ceea ce privește desfășurarea activităților de final de an școlar.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: UPDATE/FOTO/VIDEO- O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a fost văzută de mai mulți trecători care au apelat 112: „S-ar fi putut întâmpla peste noapte”- stirilekanald.ro

În ceea ce privește înscrierea la examene, înscrierile pentru examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a se vor prelungi și ele până pe 13 iunie.

Citește și: "Este cel mai vulnerabil moment al anului școlar" Ecaterina Andronescu explică ce impact poate avea modificarea calendarului examenelor naționale| EXCLUSIV

Calendar actualizat Evaluarea Națională 2023. Vezi dacă greva profesorilor va afecta susținerea examenelor

Calendar actualizat Evaluarea Națională 2023. Vezi dacă greva profesorilor va afecta susținerea examenelor

[Sursa foto: Shutterstock]

În acest context, probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susține în perioada 14 – 23 iunie.  În ceea ce privește probele scrise pentru ambele examene naționale, Bacalaureatul și Evaluarea Națională, nu se impune în acest moment modificarea calendarului și ne dorim nici să nu fie nevoie de modificarea calendarului,

pentru că toți elevii toți absolvenții să poată să își urmeze parcursul educațional care li se potrivește acolo unde doresc ei, să meargă mai departe.”, a declarat Ligia Deca, Ministrul Educației.

Calendar actualizat Evaluarea Națională 2023

  • Până pe 13 iunie 2023- Înscrierea elevilor la Evaluarea Națională,
  • 19 iunie 2023- Limba și literatura română- probă scrisă,
  • 21 iunie 2023- Matematica- probă scrisă,
  • 22 iunie 2023- Limba și literatura maternă- probă scrisă,
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00)- Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor,
  • 28 iunie 2023 (orele 16:00- 19:00)- 29 iunie 2023 (orele 8:00- 12:00)- Depunerea contestațiilor,
  • 29 iunie- 4 iulie 2023- Soluționarea contestațiilor,
  • 4 iulie 2023- Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Citește și: Ministrul Ligia Deca, anunț de ultim moment! Ce s-a decis după negocierile cu sindicaliștii?: „Au renunțat la grevă”

Calendar actualizat Evaluarea Națională 2023. Vezi dacă greva profesorilor va afecta susținerea examenelor

Calendar actualizat Evaluarea Națională 2023. Vezi dacă greva profesorilor va afecta susținerea examenelor

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în urma decesului Laurei Roșca! Obiectele personale ale lui DJ Lalla au fost găsite pe o plajă din Mamaia. Tatăl fetei, mărturisiri dureroase despre decesul fiicei sale!- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro

Citeste si: ”Îmi pare foarte rău” Cum a reacționat fosta iubită a lui Andre Bîrleanu, după ce modelul a fost acuzat că și-a răpit, bătut și abuzat actuala parteneră în centrul Capitalei- radioimpuls.ro

Admiterea la liceu 2023

După afișarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională, elevii vor completa fișele de înscriere cu opțiunile dorite în zilele 6-7 iulie și 10-17 iulie.

Începând cu acest an, media claselor V-VIII va fi eliminată din calculul mediei de admitere la liceu. Repartizarea elevilor va depinde astfel de media obținută la Evaluarea Națională, din anul școlar 2022-2023, conform ministrului Educației.

Ultima zi în care se poate transmite baza de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată este 17 iunie.

Pe data de 19 iulie, se vor afișa rezultatele cu repartizarea elevilor înscriși în sistemul computerizat. De asemenea, în unitățile de învâțământ gimnazial se vor afișa listele cu locurile neocupate din județ.

În anii trecuți, media de admitere a elevilor, pe baza căreia erau repartizați în clasa a IX-a era obținută astfel: media generală la Evaluarea Națională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, reprezenta 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a- a VIII-a, avea o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Surse: edupedu.ro, hotnews.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Evaluarea Națională 2023: Examenele ar putea fi amânate din cauza grevei profesorilor

Suma de 2.500 de lei propusă de Guvern profesorilor, un ajutor real sau nu: "Oamenii vor să câștige mai mult în fiecare lună. Criza nu poate fi rezolvată prin...

Mai multe obiecte care aparţineau DJ-iței Lalla, găsite pe plajă în apropierea locului unde a fost descoperit trupul femeii

Lorena va izbucni în lacrimi! „Va rog frumos să mă votați în Gală să plec acasă!” Aflați cum va reacționa Laurențiu și ce se va întâmpla, sâmbătă, 30 septembrie, în Casa...

Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni

„Eu am lăsat totul în urmă și am plecat doar cu hainele mele!” Alex Ashraf a dat cărțile pe față! Ce a spus despre divorțul de Oana Zăvoranu, după ce bruneta l-a acuzat de...

”A venit cu o piedică de mort acasă” Noi detalii șocante ies la iveală despre mariajul dintre Oana Zăvoranu și Alex Ashraf

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies