Calendar Creștin Ortodox 1 februarie 2022. Rugăciunea Sfintelor Mucenițe Perpetua și Felicitas

Calendar Creștin Ortodox 1 februarie 2022. Astăzi se rostește rugăciunea Sfintelor Mucenițe Perpetua și Felicitas.

Autor: Daniela Radan

In articol:

Conform Calendar Creștin Ortodox 1 februarie 2022, astăzi, în ziua de Înainte-prăznuirea Întâmpinării Domnului, Biserica Ortodoxă Română îi pomenește pe Sfântul Mucenic Trifon și pe Sfintele Mucenițe Perpetua și Felicitas. Totodată, în această zi se rostește Rugăciunea Sfintelor Mucenițe Perpetua și Felicitas.

Calendar Creștin Ortodox 1 februarie 2022. Despre Sfintele Mucenițe Perpetua și Felicitas

Sfânta Muceniță Perpetua era o matroană romană cu o educație aleasă. Aceasta a fost arestată la vârsta de 22 de ani, din pricina credinței în Hristos. Ea era mama unui nou-născut, însă în ciuda acestui fapt și-a asumat martiriul, alegând să stea în închisoare și nu afară, unde era obligată să se închine zeilor păgâni. Alături de ea a fost arestată și băgată la închisoare și sluga sa, Felicitas, care era însărcinată. După ce a născut, slujitoarea a dat pruncul în grija surorii sale, pentru a putea să îl urmeze pe Hristos până la capăt.

Calendar Creștin Ortodox 1 februarie 2022. Rugăciunea Sfintelor Mucenițe Perpetua și Felicitas

Calendar Creștin Ortodox 1 februarie 2022. Rugăciunea Sfintelor Mucenițe Perpetua și Felicitas

[Sursa foto: doxologia.ro]

În timpul în care a fost închisă, Perpetua a avut trei vedenii: în prima se luptase cu diavolul în chip de balaur, până când îl învinsese și intrase în Rai, în a doua l-a văzut pe fratele ei care murise de mic și care acum era fericit, iar în

a treia s-a luptat iarăși cu un diavol în chip de egiptean, până l-a zdrobit.
Perpetua și Felicitas au suferit o moarte martirică alături de alți creștini, fiind aruncați fiarelor sălbatice, urmând a le fi tăiate capetele.

Citeste si: Sfinții Trei Ierarhi 2022. Acatistul Sf. Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur și Grigorie Decapolitul

Citeste si: Cine a fost Alexandru Arșinel! Ce s-a întâmplat cu marele actor- kfetele.ro

Citeste si: Biografia marelui actor Alexandru Arșinel. A fost actor de teatru și film și a avut numeroase premii, medalii, ordine- bzi.ro

Rugăciunea Sfintelor Mucenițe Perpetua și Felicitas

Sfintelor Mucenițe Perpetua și Felicitas, care împreună cu tinerii: Satirie, Saturnin, Secundulie și Revocat ați pătimit pentru Hristos, ajutați-ne și pe noi, creștinii din această arenă a încercărilor lumii de astăzi.

Sfântă Perpetua, arzând de dragostea lui Hristos, ai dorit să primești Botezul și nu te-ai lăsat înduplecată de rugămințile stăruitoare ale tatălui tău de a renunța la acest gând. Nimic nu te-a putut despărți de Hristos și, mamă de prunc mic fiind în chiar toiul chinurilor mucenicești, iubirea de mamă întru dragostea de Hristos și de veșnicie ai înrădăcinat.

Iar tu, Sfântă Felicitas, stăpânei tale, Perpetua, ai urmat și robia lumească ai prefăcut în libertate întru Hristos, multora pildă de tărie și de curaj făcându-te. Cu darul lui Dumnezeu, prietenia voastră întru împreună-pătimire pentru credință ați cultivat-o, cele firești ridicându-le la cele suprafirești și temnița întru palat transformând cu rugăciunile voastre și cu nădejdea că Domnul Iisus este Cel Care suferă în locul vostru.

Citeste si: Sfinții Trei Ierarhi 2022. Ce este bine să dai de pomană la sărbătoarea Sf: Vasile cel Mare, Grigorie Decapolitul și Ioan Gură de Aur

Pentru aceasta, ne rugăm vouă, Sfintelor Mucenițe Perpetua și Felicitas, alături de Sfinții Mucenici împreună pătimitori cu voi, la Cartagina, Satirie, Saturnin, Secundulie și Revocat, să veniți întru ajutorul nostru, al celor care cu credință cinstim pomenirea voastră. Pe tinerele mame ocrotiți-le și către viața în Hristos povățuiți-le. Pe cei care înfruntă silniciile acestei lumi întăriți-i și cu dragostea pentru Evanghelie pecetluiți inimile lor. Prieteniile cele duhovnicești le păziți, spre slava lui Dumnezeu, iar, în ceasul încercării credinței noastre, grăbiți de ajutați nevolniciei noastre, ca și noi să dăm răspuns bun înaintea lui Dumnezeu și mântuire să dobândim. Amin.

 

Surse: episcopiascandinavia.se, doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfinții Trei Ierarhi 2022. Sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox

Calendar Creștin Ortodox 27 ianuarie 2022. Este sărbătoare cu cruce neagră: Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur

Citate celebre ale Sfântului Ioan Gură de Aur. Îl sărbătorim pe 27 ianuarie

Iată soluțiile să treci peste eșecuri, dacă ești Leu, Rac sau Capricorn

Marele SECRET al lui Alexandru ARȘINEL! Nimeni nu a știut asta despre el: Era ahtiat

Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat

Simona Halep, marele anunț după divorț. Se va întâmpla înainte de Moș Nicolae

FRF a decis soarta lui Edward Iordănescu! Anunțul făcut de directorul tehnic Mihai Stoichiță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies