Calendar Creștin Ortodox, 2 octombrie 2021. Ce sfânt este pomenit azi. Numele său este purtat de mulți români

Calendar Creștin Ortodox, 2 octombrie 2021. Sunt pomeniți sfinți importanți astăzi.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Potrivit calendar creștin ortodox, pe 2 octombrie 2021 sunt pomeniți Sfinții Mucenici David și Constantin, prinți ai Georgiei, Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian, Sfânta Muceniță Iustina și Sfântul Cuvios Teofil.

Calendar Creștin Ortodox, 2 octombrie 2021. Cine a fost Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian

Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian

Calendar Creștin Ortodox, 2 octombrie 2021

[Sursa foto: Captură YouTube]

Ciprian s-a născut într-o familie de necredincioși. La vârsta de 7 ani a fost dat în încredințarea unor vrăjitori pentru a învăța meșteșugul vrăjitoriei. La 10 ani, el a fost trimis în muntele Olimpului, loc în care se afla o mulțime de idoli.

Citeste si: Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată! România intră în zona roșie de duminică

Aici, Ciprian a învățat meșteșugul diavolesc, putea schimba starea vremii, pornea vântul, tulbura valurile mării și aducea stricăciuni în grădini. Acolo a întâlnit toți zeii și zeițele păgâne. El a străbătut lumea întreagă, pentru a cunoaște mai multe despre puterea diavolească.

Tot în acea vreme, în Antiohia, trăia o fecioară pe nume Iustina. Deși s-a născut într-o familie de păgâni, ea a început să citească și să cunoască despre credința creștină.

În cele din urmă, ea a decis să se boteze. Diavolul care lucrează prin oameni, a pus în mintea unui tânăr gândul să o ceară în căsătorie. Însă, Iustina dorea să petreaca toată viața în curățenia. Tânărul care o pețea văzând că se lovește de refuzul fetei, a mers la Ciprian să-l ajute cu vrăjitoria să o determine pe aceasta să-l accepte. Ciprian a încercat în repetate rânduri, însă nu a reușit.
Dezamăgit, a renunțat la vrăjitorie, la toată știința, a ars toate cărțile, apoi s-a botezat și a devenit creștin.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: Acoperământul Maicii Domnului 2021. Acatistul Maicii Domnului, care se citește ca să te ferești de rele

Rugăciunea Sfântului Mucenic Ciprian, pentru salvarea de vrăji și blesteme

Calendar Creștin Ortodox, 2 octombrie 2021. Cine a fost Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian

Cine a fost Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian

[Sursa foto: Captură YouTube]

"Stăpâne Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule a toate, Sfânt și slăvit ești; Împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Ție! Tu, Cel ce locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi; revarsă ploaie la bună vreme peste tot pământul și fă-l să-și dea roadele lui; copacii și viile să-și dea deplin rodul lor; femeile să fie dezlegate și eliberate de nerodirea pântecelui; acestea și toată lumea mai întâi fiind dezlegate, dezleagă și toată zidirea de toate legăturile diavolești. Și dezleagă pe robul Tău (numele), împreună cu toate ale casei lui, de toate legăturile satanei, ale magiei, ale farmecelor și ale puterilor potrivnice. Împiedică Tu, Doamne Dumnezeul părinților noștri, toată lucrarea satanei, Tu, Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vrăji și de toate lucrările satanicești și de toate legăturile lui, și distruge toată lucrarea vicleană prin pomenirea Prea Sfântului Tău nume, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh!

Citeste si: Acoperământul Maicii Domnului 2021. Sărbătoare cu dezlegare la pește și cruce roșie în calendarul creştin ortodox

Așa, Doamne, Stăpâne a toate, auzi-mă pe mine nevrednicul slujitorul Tău și dezleagă pe robul Tău (numele) de toate legăturile satanei și dacă este legat în Cer, sau pe pământ, sau cu piele de animale necuvântătoare, sau cu fier, sau cu piatră, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sânge de om, sau cu al păsărilor sau cu al peștilor, sau prin necurăție, sau în alt chip s-au abătut asupra lui, sau dacă din altă parte au venit, din mare, din fântâni, din morminte, sau din orice alt loc, sau dacă au venit prin unghii de om, de animal, sau gheare de pasăre, sau prin șerpi (vii sau morți), sau prin pământul morților, sau dacă au venit prin străpungere de ace, dezleagă-le pentru totdeauna, în ceasul acesta, Doamne, cu puterea Ta cea mare!

Tu Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunoști și știi toate, dezleagă, sfărâmă și distruge acum lucrările magiei, iar pe robul Tău (numele) păzește-l, cu toți ai casei lui, de toate uneltirile diavolești.

Citeste si: Acoperământul Maicii Domnului 2021. Sărbătoare cu dezlegare la pește și cruce roșie în calendarul creştin ortodox

Zdrobește cu însemnarea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci toate puterile potrivnicilor. Pustiește, distruge și depărtează pentru totdeauna toate lucrările magiei, vrăjitoriei și fermecătoriei de la robul Tău (numele).

Așa, Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul slujitorul Tău și pe robul Tău, cu toți ai casei lui, și dezleagă-i de demonul de amiază, de toată boala și de tot blestemul, de toată mânia, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputința, prostia, neînțelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia, și de toate rătăcirile și greșelile, știute și neștiute, pentru Sfânt numele Tău, că binecuvântat ești în veci.

Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție! Amin."

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

LOTERIA DE VACCINARE. Românii care se vaccinează anti-COVID pot câștiga premii uriașe la Loteria Vaccinării

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Șapte pacienți de la ATI Covid au murit. Planul Roșu a fost activat

Legea s-a modificat! În zonele cu incidența peste 6 nu mai este valabil testul negativ! „E mai sigură această variantă”

Horoscop 23 Octombrie 2021: Vărsătorii au parte numai de succese, Gemenii ar trebui să fie atenți la starea lor de spirit

Anunţ bombă pentru cei cu două doze de PFIZER! Cu ce vaccin trebuie să facă a treia doză

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Trecerea la ora de iarnă în 2021. Un mare pericol amenință milioane de români

VIDEO | Doliu la Steaua! A murit unul dintre cei mai mari antrenori, vedetă și pe Netflix

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies