Calendar Creștin Ortodox, 20 ianuarie 2021. Ce mare sfânt este sărbătorit astăzi

Credincioșii sărbătoresc un mare sfânt miercuri, 20 ianuarie 2021!

Calendar Creștin Ortodox, 20 ianuarie. Cine este Sfântul Eftimie cel Mare
Autor: Loredana Dobre

In articol:

În fiecare an, în data de 20 ianuarie, potrivit Calendarului Creștin Ortodox, enoriașii îl sărbătoresc pe Sfântul Eftimie cel Mare. Acesta a trăit în secolul al IV-lea, în timpul împăratului Grațian.

Calendar Creștin Ortodox, 20 ianuarie. Cine este Sfântul Eftimie cel Mare

Sfântul Eftimie cel Mare s-a născut în Melitina, Armenia, dintr-o mamă cu pântec sterp și neroditor. Numele l-a primit printr-o poruncă de la Cel de Sus. Semnificația numelui său provine din limba greacă și înseamnă „voie bună”. Se spune că, Eftimie, la vârsta de 29 de ani, a ajuns la Ierusalim și a lucrat pentru o vreme într-o peșteră.

Citeste si: Medicamentul ”minune” pentru COVID-19 de la clinica lui Gigi Becali, făcut praf de specialiști! ”E doar placebo”! Latifundiarul susține că tratamentul este ”prea ieftin” și de aceea nu e folosit

În această perioadă a săvârșit numeroase minuni: a hrănit 400 de călători, în timp ce nu avem pâine nici măcar pentru 10 persoane, a deschis porțile cerului și astfel a tămădui în pământul cu roade, iar prin rugăciunea lui a permis că mai multe femei sterpe să aibă copii.

Calendar Creștin Ortodox, 20 ianuarie. Cine este Sfântul Eftimie cel Mare

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Calendar Creștin Ortodox, 20 ianuarie. Rugăciune către Sfântul Eftimie cel Mare

„O, Sfinte Preacuvioase Părinte Eftimie, mare nevoitorule și cald folositorule, apucă înainte cu sfintele tale rugăciuni cele către milostivul Dumnezeu, roagă-te, imblanzeste-L, fă-L milostiv nouă celor ce cădem cu umilință la ține, cela ce din pruncie te-ai dat pe ține Domnului, rănindu-te de focul dragostei Lui, ai părăsit toate deșertăciunile lumeșți că pe niște

gunoaie, Lui ai urmat cu toată dragostea, iubindu-L mai mult decât pe toate bunătățile cele trecătoare ale lumii acesteia

Citeste si: Un bărbat a plătit o româncă, în nenumărate rânduri, să-și abuzeze sexual bebelușul. Ce a spus individul în instanță: ”L-am distrus pe micuț”

Pentru că luminandu-ți ochii sufletului tău, cu toată inima ai slujit că un înger în trup, Lui, care te-a și preamărit după multele tale trude și osteneli cu darul minunilor Sale în viață și după moarte, căci așa preamărește Dumnezeu pe cei ce-L măresc cu laudă și fapte bune.

Calendar Creștin Ortodox, 20 ianuarie. Cine este Sfântul Eftimie cel Mare

Așadar, Sfinte Preacuvioase Părinte Eftimie, că cel ce în cer fiind neîncetat te rogi cu Preacurata Maică a lui Dumnezeu și cu toți sfinții pentru întărirea sfintelor lui Dumnezeu Biserici, a bunilor conducători și a supușilor lor, că să asculte de legile țării, pentru întărirea fraților și a tot clerul ortodox și cinul călugăresc și pentru mântuirea tuturor dreptcredincioșilor creștini din toată lumea, roagă-te și pentru noi că să fim apărați de vrasmasii văzuți și nevăzuți, fii solitor și rugător pentru noi către Domnul Dumnezeu.

Citeste si: Imagini surprinse cu o cameră ascunsă! Cadrele medicale din Wuhan au recunoscut că au fost puse să mintă în legătură cu virusul COVID-19

Izbăvește-ne de toată ispita neașteptată și de muncile cele veșnice, ca să aflăm milă în ziua Înfricoșatei Judecați și să ne învrednicim acelor nespuse bunătăți, privind și preamărind Lumina cea preadulce și desfătata a fetei Preamilostivului Dumnezeu, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh în veci. Amin.", este rugăciunea către Sfântul Eftimie cel Mare, cinstit în ziua de sărbătoare 20 ianuarie.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cristi Borcea, adevărul despre averile pe care le-a lăsat fostelor soții ”Femeile nu au nimic pe numele lor” VIDEO

Un bărbat a plătit o româncă, în nenumărate rânduri, să-și abuzeze sexual bebelușul. Ce a spus individul în instanță: ”L-am distrus pe micuț”

Andreea Marin, declarații sincere despre relațiile sale din trecut! Prezentatoarea a trecut prin momente dificile: "Nu poţi să clădeşti ceva..."

S-a aflat adevărul despre relațiile lui Dan Bittman

Ministrul a dat-o afară urgent! Reacţie-fulger în scandalul momentului: Sunt milioane de lei la mijloc

Reacția emoționantă a lui Traian Băsescu când a aflat că fiica sa, Ioana a fost condamnată la închisoare (SURSE)

Papa Francisc îl contrazice pe Dumnezeu: „Vine Potopul!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies