Calendar Creștin Ortodox, 20 septembrie 2021. Ce sărbătoare este astăzi. Rugăciunea care este bine să o rostești la început de săptămână

Calendar Creștin Ortodox, 20 septembrie 2021. Ce sfinți sunt pomeniți astăzi?

Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar Creștin Ortodox, 20 septembrie 2021. Luni sunt pomeniți următorii sfinți: Sfântul Mare Mucenic Eustatie, cu cei doi fii: Agapie și Teopist; Sfânta Muceniţă Teopista, soţia Sfântului Mucenic Eustatie; Sfântul Cuvios Nou Mucenic Ilarion Criteanul.

Calendar Creștin Ortodox, 20 septembrie 2021. Cine au fost Sfântul Mare Mucenic Eustatie, cu cei doi fii: Agapie și Teopist

Sfântul Mare Mucenic Eustatie, cu cei doi fii: Agapie și Teopist

Sfântul Mare Mucenic Eustatie, cu cei doi fii: Agapie și Teopist, pomeniți pe 20 septembrie

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Calendar Ortodox SEPTEMBRIE 2021. Cele mai importante sărbători ale lunii septembrie

Sfântul Eustatie s-a născut cu numele de Placid, iar soția sa se numea Tatiana. În povestea care va urma veți descoperi cum a ajuns să se numească Eustatie.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Placid a fost general la Roma în jurul anilor 100, pe vremea împăratului Traian. El era un păgân înstărit, însă ieșea în evidență prin bunătatea și faptele bune față de cei sărmani.

Pentru că era bun și făcea lucruri bune, Dumnezeu i s-a arătat la fel ca și Sfântului Apostol Pavel.

Așa se face că într-o zi când a mers la vânat, Placid a observat un cerb și a început să-l gonească, numai că animalul a rămas neclintit. Văzând că pe măsură ce se apropie cerbul nu fuge, a observat că între coarnele sale strălucea Sfânta Cruce. Apoi a auzit un glas care îl întreba de ce îl gonește pentru că el este Hristos. Uimit de ceea ce i s-a întâmplat, Placid a căzut de pe cap.

Citeste si: Echinocțiu de toamnă 2021. Când are loc și ce reprezintă fenomenul astronomic

Hristos i s-a arătat și a doua oară și de această dată Placid s-a convins că nu e o închipuire și a început să îmbățișeze credința în Dumnezeu și s-a boteza cu numele de Eustatie, iar soția sa s-a numit de atunci Teopista. Cei doi copii ai săi au luat numele de Agapie și Teopist.

Rugăciunea care se rostește la început de săptămână pentru a ne merge bine

Sfântul Mare Mucenic Eustatie, cu cei doi fii: Agapie și Teopist, printre sfinți pomeniți astăzi

Sfântul Mare Mucenic Eustatie, cu cei doi fii: Agapie și Teopist, pomeniți luni, 20 septembrie

[Sursa foto: PixaBay]

"Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti. Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire! O, Doamne, astăzi Îîţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseşte-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toți ne învredniceşte de mărirea Ta în Rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi Îngeri, către care zic: O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi păcătoşilor. Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin."

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Ortodox SEPTEMBRIE 2021. Marile sărbători ale lunii septembrie

Rugăciune pentru bunici. Cum să te rogi pentru sănătatea și bunăstarea lor

Rugăciune pentru găsirea unui loc de muncă. Cum să te rogi dacă ai nevoie de ajutor divin

Ce surprize au pregătit astrele pentru zodii, începând cu noaptea aceasta

Lovitură de stat! Premierul a fost arestat!

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies