Calendar Creștin Ortodox 23 septembrie 2021. Ce sărbătoare este astăzi

Calendar Creștin Ortodox 23 septembrie 2021. Ce sfinți sunt pomeniți astăzi?

Autor: Ioana Stan

In articol:

Potrivit Calendarului Creștin Ortodox, pe 23 septembrie se pomenește Zămislirea Sfântului Poroc Ioan Botezătorul.

Calendar Creștin Ortodox 23 septembrie 2021. Ce semnifică Zămislirea Sfântului Poroc Ioan Botezătorul

Biserica Ortodoxă trăznuiește Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul în fiecare an pe 23 septembrie.

Proorocul Zaharia și soția sa Elisabeta s-au rugat îndelung să poată face copii. Rugăciunea le-a fost ascultată, iar Sfântul Arhanghel Gavriil a dat vestea cea mare: „Nu te teme, Zaharie, că s-a auzit rugăciunea ta și femeia ta, Elisabeta, va naște ție un fiu, și-l vei numi Ioan și va fi ție bucurie și veselie și se vor bucura mulți de nașterea lui” (Luca 1,13).

Citeste si: Bucureștiul intră, de astăzi, în scenariul roșu. Rata de infectare cu COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori

Zaharia a fost cuprins de spaimă, pentru că era bătrân și soția sa la fel. Arhanghelul Gavriil i-a spus că pentru necredința de care a dat dovadă, dar și pentru a învăța ce și când să vorbească, acesta va rămâne mut până la nașterea fiului său, Ioan.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

„Au încă te îndoiești și nu crezi cuvintele mele o, Zaharie?! Au doar minciuni îți spun, trimis fiind de la Dumnezeu, Care este credincios în toate bunătățile Sale și drept în toate lucrurile Sale? Nu este cu neputință la Dumnezeu tot cuvântul! Ești preot și învățător al lui Israel și pe acestea oare nu le știi: că vremea venirii lui Mesia a sosit, pe care eu, prin șeptimea anilor, am numărat-o

trimis fiind în Babilon la Daniil prorocul? Au n-ați citit prorocirile lui? Cercetează și vezi că, iată, s-a apropiat cel ce mântuiește pe Israel și înainte va merge înaintea feței lui îngerul cel în trup trimis, care va fi fiul tău, cel ce va găti calea lui Mesia, mergând înaintea lui cu duhul și cu puterea lui Ilie. Dar de vreme ce n-ai crezut cuvintele mele care se vor împlini la vremea lor, să fii tăcând și neputând a grăi, până la ziua în care vor fi acestea!”, potrivit doxologia.ro.

Citeste si: Calendar Ortodox SEPTEMBRIE 2021. Marile sărbători ale lunii septembrie

Tot pe 23 septembrie se face pomenirea Sfintei Cuvioasă Polixenia și Sfintei Cuvioasă Xantipa.

Rugăciune către Sfântul Proroc Ioan Bătezătorul

Astăzi se pomenește Zămislirea Sfântului Poroc Ioan Botezătorul
Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul[Sursa foto: Captură YouTube]

“O Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule a lui Hristos, mari şi multe sunt vredniciile date ţie de Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, după făgăduinţă şi prorocie

Îngerească, te-ai şi născut. Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatatlui tău s-a pecetluit.

Tu, din copilărie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvârşit neagoniseala ai iubit, cu agurida şi cu miere sălbatică te-ai hrănit. Tu ai fost crinul cel cuvântător al văilor şi al pustiilor, care în loc de podoabă hainelor, cu darul cel de sus îmbrăcând trupul tău, cu peri de cămilă l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat în pustie şi calea Domnului o ai pregătit.

Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie, în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi. Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii.

Tu, de către însuşi Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit şi, după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie. Prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, ajută-mă să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu. Amin.”

Sursa: doxologia.ro și crestinortodox.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

România va începe vaccinarea cu a treia doză. Administrarea vaccinului ar putea începe de săptămâna viitoare

Bucureștiul intră, de astăzi, în scenariul roșu. Rata de infectare cu COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori

Noi restricții se impun în București! Iată care sunt acestea

Ce surprize au pregătit astrele pentru zodii, începând cu noaptea aceasta

Lovitură de stat! Premierul a fost arestat!

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies