Calendar Creștin Ortodox, 26 noiembrie 2021. Ce mare sărbătoare este astăzi

Creștinii sărbătoresc un mare sfânt vineri, 26 noiembrie 2021!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Potrivit Calendarului Creștin Ortodox, pe data de 26 noiembrie, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul.

Calendar Creștin Ortodox, 26 noiembrie 2021. Cine a fost Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul

Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul, cunoscut ca ocrotitor al pruncilor s-a născut în secolul al VI-lea la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mica. Acesta a fost sfințit și făcut locaș al Duhului Sfânt încă din pântecele mamei sale. Sfântul Stelian și-a dorit să aprofundeze cunoașterea lui Dumnezeu și a plecat în pustiu. Astfel, a rămas într-o peșteră în care primea hrană de la dumnezeiescul înger. El a primit puterea de a vindeca poporul de boli, iar din viața sa cunoaștem faptul că la venirea unei boli aducătoare de moarte pentru copii, Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul a vindecat o mulțime de odrasle.
Sfântul Stelian este pictat de obicei cu un prunc în brațe, pentru neobositul său rol de a-i proteja pe micuți și mai ales pe cei bolnavi.

Citeste si: Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2021, tradiţii și superstiții. Ce NU ai voie să faci la sărbătoarea Vovideniei

Calendar Creștin Ortodox, 26 noiembrie 2021. Ce mare sărbătoare este astăzi

Viața Sfântului Cuvios Stelian Paflagonul

[Sursa foto: doxologia.ro]

Citeste si: Dubla crimă ce a îngrozit România. Au venit rezultatele ADN! Misterul se adânceşte FOTO, VIDEO- bzi.ro

Moaștele Sfântului Stelian se află în București, la biserica numită „Lucaci”. Aceasta este vizitată de foarte mulți creștini.

Rugăciune către Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul

„Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul și călăuzitorul în rugăciunile noastre, patimile trupești biruind și împreuna cu îngerii locuind, privești neîncetat mărirea cea gătită sfinților, de lumina cerească umplându-te.

Acum, în mărirea cerească viețuind și înaintea împăratului Hristos stând, nu uita pe credincioșii care cu îndrăzneală înalță rugăciuni și cer sprijinul tău. Cel ce de la sânul maicii tale ai fost sfințit, și vas ales al Duhului Sfânt te-ai arătat, luând sub ocrotirea ta pe mame și pe copii, ferindu-i de întristare și de boală, arata-te grabnic vindecător al suferințelor și al bolilor sufletești și trupești ale celor ce te laudă pe tine.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox NOIEMBRIE 2021. Sfântul Andrei, cea mai așteptată sărbătoare a lunii noiembrie

Cel ce din pustiul Paflagoniei ai făcut loc de preamărire a Sfintei Treimi, fă și din pustiul inimilor noastre țarina bine-plăcută a harului dumnezeiesc, în care să înflorească crinii cei mântuitori ai credinței și să se înmulțească roadele sfințitoare ale faptelor bune; ocrotește cu rugăciunile tale familiile și pe copiii noștri, cerând de la Milostivul Dumnezeu iertare de păcate, sănătate și mântuire, ca prin tine și împreună cu tine să lăudăm numele cel sfânt al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.”

Tot astăzi, 26 noiembrie, are loc pomenirea Sfinților Cuvioși Alipie Stâlpnicul, Nicon, Iacov Pustnicul, Sil- Episcopul Corintului din Persida, Sfântului Mucenic Gheorghe Hiotul și a Sfântului Acachie din Scara.

Sursă: creștinortodox.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies