Calendar Creștin Ortodox 29 octombrie 2021. Este sărbătorită Sfânta Anastasia

Calendar Creștin Ortodox 29 octombrie 2021. Ce sfinți sunt pomeniți astăzi?

Autor: Ioana Stan

In articol:

Potrivit Calendar Creștin Ortodox, vineri, 29 octombrie 2021, este pomenită Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana. De asemenea, mai sunt prăznuiți și Sfântul Cuvios Avramie și Maria, nepoata sa și Sfântul Nou Mucenic Timotei Esfigmenitul.

Calendar Creștin Ortodox 29 octombrie 2021. Cine a fost Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana

Calendar Creștin Ortodox 29 octombrie 2021. Cine a fost Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana. Povestea de viață e impresionantă

Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Destin crunt pentru o proaspătă familie din Botoșani. Mirele a sfârșit într-un tragic accident rutier, la două zile de la nuntă

Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana a trăit în vremurile împăraților Deciu și Valerian și a ighemonului Prov. Sfânta Anastasia a rămas orfană la vârsta de 3 ani. Ea a fost luată de o călugăriță pe nume Sofia, care a crescut-o, îngrijit-o și educat-o în mica mănăstire de călugărițe în care trăia. Această mănăstire se afla într-un loc neștiut. Sfânta Anastasia a crescut și învățăturile și credința sa o transmitea mai departe tinerelor.

Când a ajuns la vârsta de 20 de ani, pentru că avea o frumusețe răpitoare, vestea s-a răspândit rapid și mulți tineri voiau să o ceară în căsătorie.

Numai că Sfânta Anastasia le considera deșertăciuni și a decis să-și păzească fecioria prin rugăciuni zi și noapte.

Citeste si: Ce note au obținut la BAC vedetele. Adriana, fiica cea mică a lui Adrian Minune nu a fost prea norocoasă- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Moşii de toamnă 2021. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morților

Pentru că în acea perioadă era o mare prigoană împotriva creștinilor, de ciudă că nu au reușit să o prindă în ispită, necredincioșii au pârât-o la ighemonul Prov.

Calendar Creștin Ortodox 29 octombrie 2021. Povestea de viață e impresionantă a Sfintei Anastasia Romana

Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana, prăznuită pe 29 octombrie 2021

Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana, pomenită pe 29 octombrie 2021

[Sursa foto: Captură YouTube]

Auzind ighemonul de existența unei fete frumoase creștine, i-a trimis pe slujitorii săi s-o aduc în fața lui. Ajungând la mănăstire, pentru că nu au reușit să deschidă ușa, au tăiat-o cu săcurile. Speriate, măicuțele au fugit pe o ușă din spate. În acel moment, măicuța Sofia, cea care a crescut-o pe Sfânta Anastasia, i-a spus că a venit timpul nevoinței. A ieșit în fața soldaților și le-a cerut să aștepte două ore să o pregătească și să o aranjeze pentru întrevederea cu ighemonul. Numai că ele au mers de fapt la biserică, s-au rugat, s-au sfătuit. Supărați că trecuseră cele două ore, slujitorii le-au găsit în biserică luându-și rămas bun și mulțumind lui Dumnezeu. Slujitorii i-au pus fiare la picioare și au dus-o repede în cetate. Uimiți de frumusețea sa, ighemonul a întrebat-o de unde vine. Pentru că în răspunsurile ei a existat și Dumnezeu și văzând că nu o poate face să renunțe la credință, ighemonul a dat ordin să fie pedepsită. A fost legată cu fața în jos de patru sâlpi și sub ea s-a făcut foc, iar pe spate a fost bătută. Au lovit-o atât de tare încât slujitorii au obosit. În timp ce răbda și suporta chinurile, Sfânta Anastasia rostea psalmul lui David.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox NOIEMBRIE 2021. Marile sărbători ale lunii noiembrie

Au dezlegat-o și au prins-o de o roată pe care au plimbat-o până i-au rupt oasele. O mână nevăzută a dezlegat-o și trupul ei era nevătămat și toți erau uimiți de minune. Această minune l-a înfuriat și mai rău pe ighemon care a dat ordin să fie spânzurată. Pentru că a rezistat și acestui chin, a decis să-i fie tăiat capul. Trupul său a fost lăsat neîngropat, în afara cetății ca să fie mâncat de fiarele sălbatice.

Noaptea, îngerul i-a apărut în vis măicuței Sofia care i-a poruncit să ia trupul Anastasiei din câmp. Luând o pânză curată a mers spre locul indicat. Când a ajuns în locul în care zăceau rămășitele, măicuța Sofia bătrână și slăbită plângea pentru că nu știa ce să facă. Atunci s-au arătat niște oameni de bună credință, care au ajutat-o să adune rămășițele și le-au îngropat.

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Creștin Ortodox NOIEMBRIE 2021. Sfântul Andrei, cea mai importantă sărbătoare a lunii noiembrie

Moşii de toamnă 2021. Tradiţii şi obiceiuri care se respectă în Sâmbăta Morților

Moşii de toamnă 2021. Semnificaţia acestei sărbători. Vezi de ce este important să îi pomenim pe cei adormiți

Doar 4 zodii vor avea succes mare la bani in luna Iulie. Pe primul loc este zodia Berbec

Vestea dimineţii despre Elena Udrea. Anunţul făcut de avocatul său

"Am vrut să țin acest regim" Giulia Nahmany ține o dietă drastică! A slăbit 35 de kilograme într-un timp record

Nicolae Ciucă anunță o decizie care va declanșa iureșul în Coaliție. Ce miniștri vor fi puși pe liber

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies