Calendar Creștin Ortodox, 29 septembrie 2021. Ce mari sfinți pomenim astăzi

Calendar Creștin Ortodox, 29 septembrie 2021. Biserica Ortodoxă pomenește astăzi mai mulți sfinți importanți.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Potrivit Calendar Creștin Ortodox, pe 29 septembrie, sunt pomeniți următorii sfinși: Sfântul Mucenic Trifon; Sfânta Muceniță Gudelia; Sfântul Cuvios Chiriac Sihastrul; Sfânta Muceniţă Petronia.

Calendar Creștin Ortodox, 29 septembrie 2021. Cine a fost Sfântul Mucenic Trifon

Calendar Creștin Ortodox, 29 septembrie 2021

Sfântul Mucenic Trifon, pomenit pe 29 septembrie

[Sursa foto: Captură YouTube]

Sfântul Mucenic Trifon s-a născut într-o familie de oameni creștini. Încă de mic a primit o educație aleasă și a fost înzestrat cu darul de a face minuni. A tămpduit multe boli și a alungat diaovolii. Se spune că avea putere asupra celor necredincioși.

Citeste si: Acatistul Acoperământului Maicii Domnului. Citește-l de fiecare dată când ai necazuri

Pentru că îmbrățișa cu loialitate credința în Dumnezeu, Sfântul Mucenic Trifon a fost supus unor chinuri greu de imaginat. A fost bătut zile întregi pentru că nu a vrut să se închine la idoli. Cuprins de mânie, împăratul a poruncit ca sfântului să i se taie capul. Luat de ostași și dus la locul unde urma să fie pedepsit, Sfântul Trifon s-a rugat neîncetat.

Citeste si: Calendar Ortodox OCTOMBRIE 2021. Marile sărbători ale lunii octombrie

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

„Doamne, Dumnezeul Dumnezeilor și Împărate al împăraților, mai sfânt decât toți sfinții; Îți mulțumesc că m-ai învrednicit a săvîrși nevoința aceasta fără poticnire. Acum mă rog ție, să nu se atingă de mine vicleana mina a vrăjmașului celui nevăzut, nici să mă pogoare în adâncul pierzării, ci să mă duci cu sfinții Tăi îngeri în locașurile cele iubite și fă-mă moștenitor al împărăției Tale celei dorite.

Primește în pace sufletul meu și pe toți care mă vor pomeni pe mine, robul Tău, și întru pomenirea mea Îți vor aduce sfinte jertfe. Ascultă-i din înălțimea sfințirii Tale și caută spre dânșii din sfânt locașul Tău, dându-le lor îndestulate și nestricăcioase dăruiri, că Însuți ești bun și îndurat dătător în vecii vecilor”, potrivit doxologia.ro.

Ruga sa a fost ascultat, iar Domnul a luat sufletul în mâinile sale înainte de a i se tăia capul.

Citeste si: Două copile, nevoite să-și vândă jucăriile în stradă pentru a face rost de bani: „Trebuie să plătim facturile, ne taie curentul”

Rugăciune către Sfântul Mucenic Trifon

Calendar Creștin Ortodox, 29 septembrie 2021. Ce mari sfinți pomenim miercuri

Sfântul Mucenic Trofin

[Sursa foto: Captură YouTube]

"O, Sfinte Mucenice Trifon, grabnic ajutătorule al tuturor celor ce la tine aleargă şi se roagă înaintea sfintei tale icoane, degrab ascultătorule şi mijlocitorule! Auzi-ne şi acum în tot ceasul rugăciunea noastră, a nevrednicilor robilor tăi, care cinstim sfântă pomenirea ta: că tu, bineplăcutule al lui Hristos, însuţi ai făgăduit mai înainte de ieşirea ta din viaţa aceasta stricăcioasă că te vei ruga Domnului pentru noi şi ai cerut de la Dânsul darul acesta: dacă cineva, în oricare nevoie şi întristare a sa, va prinde a chema sfânt numele tău, acela izbăvit va fi de toată năvălirea celui rău.

Citeste si: Alina Pușcău a chemat ambulanța la câteva ore după ce a dezvăluit că are COVID-19 și nu se simte bine. Actrița, internată în spital

Şi precum oarecând pe fiica împăratului de la Roma, care de diavol se chinuia, o ai vindecat, asijderea şi pe noi păzeşte-ne de cursele lui cumplite în toate zilele vieţii noastre şi mai vârtos în ziua cea înfricoşată a suflării noastre celei de pe urmă mijloceste pentru noi, când întunecatele chipuri ale viclenilor diavoli ne vor împresura şi vor începe să ne înfricoşeze.

Fii nouă atunci ajutător şi grabnic izgonitor al viclenilor diavoli şi la Împărăţia Cerurilor călăuzitor, unde acum stai cu ceata sfinţilor înaintea Scaunului lui Dumnezeu; roagă pe Domnul să ne învrednicească şi pe noi a fi părtaşi ai veseliei şi bucuriei celei de-a pururea fiitoare, ca dimpreună cu tine să ne învrednicim a slăvi pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh, Mângâietorul, în veci. Amin."

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Primele dezvăluiri ale lui Irinel Columbeanu după ce s-a vindecat de COVID-19: „Mă voi vaccina”

Calendar Creștin Ortodox OCTOMBRIE 2021. Sfântul Dumitru, printre cele mai importante sărbători ale lunii octombrie

Ali Vefa, din "Doctorul Minune", inspirație pentru cazuri reale. Ce i-a spus tatăl unei fetițe cu autism când l-a întâlnit pe stradă, l-a marcat: "M-a șocat acest...

Horoscop 23 Octombrie 2021: Vărsătorii au parte numai de succese, Gemenii ar trebui să fie atenți la starea lor de spirit

INTERZIS VACCINUL PFIZER! Decizia luată chiar acum. Cine a oprit vaccinarea

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct de la UE

Un fost fotbalist a murit electrocutat după ce i-a căzut telefonul în cada cu apă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies