Calendar Creștin Ortodox 3 august 2022. Sfinții zilei. Rugăciunea pe care să o rostești pentru iertarea păcatelor

Calendar Creștin Ortodox 3 august 2022. Iată ce mari sfinți sunt cinstiți azi și ce rugăciune ajută la iertarea păcatelor!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Calendar Creștin Ortodox 3 august 2022. Biserica Ortodoxă îi cinstește azi pe Sfinții Cuvioși Isaachie, Dalmat și Faust și pe Sfânta Mironosiță Salomeea și Cuvioasa Teodora din Tesalonic.

Vezi detalii și ce rugăciune ajută la iertarea păcatelor!

Calendar Creștin Ortodox 3 august 2022. Cine au fost Sfinții Cuvioși Isaachie, Dalmat și Faust

Sfântul Cuvios Isaachie este cinstit aparte pe 30 mai, însă și 3 august, alături de Cuvioșii Dalmat și Faust. El este sfântul care a luptat temeinic pentru înapoierea bisericilor ortodoxe luate de arieni. Înainte de trecerea sa la cele veșnice, Sfântul Isaachie l-a numit stareț pe ucenicul său, Dalmat. Acesta a fost ostaș în armata imperială a împăratului Teodosie cel Mare.

Potrivit creștinortodox.ro, Dalmat și-a părăsit soția și copiii și a viețuit în obștea Cuviosului Isaachie, alături de fiul său, Faust. Cuviosul Dalmat ținea posturi deosebit de aspre, astfe că, ajungea să nu mănânce nimic timp de 40 de zile. A fost unul dintre Părinții prezenți la al treilea Sinod Ecumenic, ținut în anul 431, la Efes unde a luptat împotriva învățăturii lui Nestorie.

Învățătura aceasta spunea că Fecioara Maria este născătoare numai de om. Totodată, Faust i-a fost sprijin tatălui său în toate cele săvârșite. A trecut la cele sfinte în obștea în care intrase alături de Dalmat.

Calendar Creștin Ortodox 3 august 2022. Sfinții zilei

Calendar Creștin Ortodox 3 august 2022. Sfinții zilei. Rugăciunea pe care să o rostești pentru iertarea păcatelor

[Sursa foto: doxologia.ro]

Rugăciunea pe care e bine să o rostești pentru iertarea păcatelor

Creștinii ortodocși pot cere Domnului iertarea de păcate prin intermediul rugilor.

Iată rugăciunea care te ajută să stabilești o conexiune cu El:

„Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti. Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!

O, Doamne, astăzi Îîţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseşte-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toți ne învredniceşte de mărirea Ta în Rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi Îngeri, către care zic:

O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi păcătoşilor. Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu!

Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin.”

Citeste si: Alexandra, amanta preotului din Iași, a spus cum a ajuns să uite de cele sfinte: „M-a întrebat cum sunt cu soțul meu, ce facem, cum facem”

Canon de rugăciune către Sfinții Cuvioși Isaachie, Dalmat și Faust

Troparul Sfinţilor Cuvioşi Isaachie, Dalmat şi Faust, glasul al 4-lea:

Dumnezeul părinţilor noştri, Care Te porţi pururea cu noi după blândeţile Tale, nu depărta mila Ta de la noi, ci, pentru rugăciunile părinţilor noştri, îndreptează viaţa noastră în pace.

 

Citeste si: Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat- kfetele.ro

Citeste si: Ce a făcut fiul lui Arșinel după ce a murit marele actor! Imaginile au apărut pe internet..- bzi.ro

Cântarea 1, glasul al 8-lea.

Irmosul:

Cel tăiat a tăiat pe cea netăiată şi a văzut soarele pământul pe care nu-l văzuse. Pe pierzătorul vrăjmaş apa l-a înecat şi ca pe uscat, a trecut-o Israel şi cântare a cântat: Domnului să-I cântăm, căci cu slavă S-a preaslăvit.

Stih: Sfinţilor Cuvioşi Părinţi, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Stând luminat înaintea Luminii Celei Dumnezeieşti şi pururea umplându-vă de Raza cea în Trei Sori şi îndumnezeindu-vă cu împărtăşirea cea adevărată, dumnezeieşte luminaţi pe cei ce cu credinţă cântă Domnului şi prăznuiesc preasfinţită pomenirea voastră, fericiţilor.

Stih: Sfinţilor Cuvioşi Părinţi, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Uitându-vă numai la cele stătătoare, aţi lepădat toată stricăciunea celor trecătoare şi cu toată mintea de Domnul lipindu-vă, aţi părăsit dulceaţa trupului, părinţi preacinstiţi. Pentru aceea, către Raza Cea Neînserată v-aţi mutat.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Cu cugetări preasfinţite întraripându-te, Înţelepte Părinte Dalmat şi cu învăţăturile Dumnezeiescului Isaachie înfrumuseţându-te, te-ai suit la înălţimea bunătăţilor şi te-ai făcut stâlp şi întărire călugărilor. Pentru aceasta, pe tine te fericim.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Preabinecuvântată, Ceea ce pe Dumnezeu L-ai născut, izbăveşte-mă de necinstea patimilor; dă-mi, Fecioară, gând de umilinţă şi străluceşte în mintea mea luminarea pocăinţei, ca să te măresc pe tine, Preacurată, care pe toţi ne-ai ridicat la mărire.

Citeste si: Când pică Sfanta Maria Mare 2022? Data la care are loc sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Cântarea a 3-a. Irmos: Doamne, Cel Ce ai făcut...

Stih: Sfinţilor Cuvioşi Părinţi, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Stea nerătăcită de la răsărit toţi te-am cunoscut pe tine, Cuvioase Părinte Isaachie, care risipeşti întunericul eresului celui amar şi prin cuvintele tale, luminezi pe cei credincioşi.

Stih: Sfinţilor Cuvioşi Părinţi, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

După înţelegere, răsărind cu strălucirile cele curate ale nevoinţelor tale, Părinte Faust, te-ai făcut lumină, luminând pe toţi cei ce te vedeau pe tine, fericite şi cu credinţă închipuiau viaţa ta.

Stih: Sfinţilor Cuvioşi Părinţi, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Cu neîncetate cântări şi cu rugăciuni adormind toate patimile cele trupeşti, cuvioşilor, aţi primit de la Dumnezeu dar neadormit şi bogăţie nerăpită, preafericiţilor.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Prin postire îndelungată, ca Moise, tuturor ai arătat răbdarea ta, Cuvioase Părinte Dalmat, înfrumuseţându-te cu strălucitele tale osteneli şi împodobindu-te cu petrecerea ta.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Sfeşnic Înţelegător şi cu raze luminoase te-am cunoscut pe tine, Fecioară, care ai primit înlăuntru Focul Cel de Neîndurat, Cămară Dumnezeiască şi Scaun Preaînalt, în care S-a odihnit Cel mai presus de fire.

Irmosul:

Doamne, Cel Ce ai făcut cele de deasupra crugului ceresc şi ai zidit Biserica, Tu pe mine mă întăreşte în dragostea Ta, că Tu eşti marginea doririlor şi credincioşilor întărire, Unule, Iubitorule de oameni.

 

Surse: doxologia.ro, creștinortodox.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Astăzi începe Postul Sfintei Marii 2022! Vezi când se mănâncă pește în Postul Adormirii Maicii Domnului

Pe ce dată este Schimbarea la Față 2022? Sărbătoarea are loc în Postul Sfintei Marii

Calendar Creștin Ortodox 1 august 2022. Astăzi începe Postul Adormirii Maicii Domnului

Gata cu zilele grele pentru 5 zodii. Vin finanțe multe și succes

SE SCHIMBĂ banii, din luna DECEMBRIE 2022. Anunțul momentului! Decizia s-a luat deja

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Harry și Meghan, umiliți crunt de Regele Charles. Sunt mai rău decât cerșetorii

Doliu în sportul românesc! A murit un fotbalist cu peste 100 de meciuri în Liga 1! A făcut infarct chiar pe teren!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies