Calendar Creștin Ortodox 3 noiembrie 2021. Astăzi este pomenit Sfântul Mucenic Iosif, preotul

Calendar Creștin Ortodox 3 noiembrie 2021. Ce sărbătoare este astăzi?

Autor: Ioana Stan

In articol:

În Calendar Creștin Ortodox, pe 3 noiembrie 2021 sunt pomeniți patru sfinți: Sfantul Cuvios Pimen Iconarul; Sfântul Mucenic Achepsima, episcopul; Sfântul Mucenic Iosif, preotul și Sfântul Mucenic Aitala, diaconul.

Calendar Creștin Ortodox 3 noiembrie 2021. Cine a fost Sfântul Mucenic Iosif, preotul

Calendar Creștin Ortodox 3 noiembrie 2021. Astăzi este pomenit Sfântul Mucenic Iosif, preotul

Sfinţilor Sfinţiţi Mucenici Achepsima, episcopul, Iosif, preotul şi Aitala, diaconul

[Sursa foto: Captură YouTube]

Sfântul Mucenic Iosif, preotul a trăit în vremea împăratului Savorie. Acesta a ridicat prigoană asupra creștinilor și printre cei prinși s-a aflat și Sfântul Iosif, care avea 70 de ani. Sfântul Iosif și Sfântul Achepsima au fost duși în fața unui vrăjitor pentru a-și primi pedeapsa. Pentru că Sfântul Iosif a arătat dragostea pentru credința în Dumnezeu și nu a lipsit din vorbele sale, vrăjitorul a decis ca sfântul să fie dezbrăcat și așezat la pământ și bătut cu beșe de trandafiri cu spini. Fiind tot numai răni, el se ruga la Dumnezeu. După chinuri groaznice, a fost legat cu lanțuri și aruncat în temniță. lângă Afântul Achepsima.

Citeste si: Criminalul de la Arad și-a mărturisit fapta. A omorât-o cu sânge rece pe fetiță dintr-un motiv cu adevărat uluitor. Cum a încercat să scape de cadavru

După trei ani de chinuri groaznice, împăratul Savorie a venit și a prouncit să fie scoși afară. După ce Sfântul Achepsima a fost ucis, împăratul a poruncit ca Sfântul Iosif să fie bătut.

După ani de chinuri, Sfântul Iosif a fost ucis cu pietre. Trupul lui a fost păzit ca să nu fie luat de credincioși. Însă, în acel moment a fost un cutremur puternic și foc a căzut din cer încât slugile care păzeau trupul au ars.

Citeste si: O bătrănă din Bacău, cercetată penal pentru uz de fals! Ce sumă a obținut femeia?

Condacul Sfinţilor Sfinţiţi Mucenici Achepsima, episcopul, Iosif, preotul şi Aitala, diaconul

Cele Dumnezeieşti de Taină le-ai învăţat, înţelepte, cu cinste, jertfă primită ai fost, de Dumnezeu fericite. Că paharul lui Hristos ai băut cu mărire, Sfinte Achepsima, cu cei împreună pătimitori cu tine, rugându-te neîncetat pentru noi toţi.

Citeste si: Alina Sorescu a aflat verdictul in procesul cu Alexandru Ciucu! La cine vor ramane fetitele- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Când și cum vor da elevii tezele. Ministrul Educației anunță reguli noi: vor fi mai puține teze și vor avea o pondere mai mică în medie

Canon de rugăciune către Sfinţii Sfinţiţi Mucenici Achepsima, episcopul, Iosif, preotul şi Aitala, diaconul

Calendar Creștin Ortodox 3 noiembrie 2021. Astăzi este pomenit Sfântul Mucenic Iosif, preotul

Rugăciune

[Sursa foto: PixaBay]

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Cântarea 1, glasul 1. Irmos: Dreapta Ta cea purtătoare...

Stih: Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Fiind luminaţi, mucenicilor, cu strălucirile Celui în Trei Lumini, izbăviţi-ne de întunericul păcatului şi de patimi, pe noi cei ce cinstim cu dreaptă credinţă această preasfinţită pomenire a voastră.

Stih: Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Fiindu-vă gândul plecat, preasfinţilor, cu legile Stăpânului şi Dumnezeului, bărbăteşte v-aţi abătut de la legile care poruncesc a face fărădelege. Drept aceea pătimind, după lege, aţi câştigat mărire.

Citeste si: Anca Pandrea se confruntă cu probleme serioase de sănătate. A sunat-o până și Gigi Becali: ”Probabil am luat virusul din aer”

Stih: Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Adusu-v-aţi jertfe preacurate lui Hristos, cu junghiere de bunăvoie, preafericiţilor mucenici, făcându-vă slujitori sfinţiţi şi jertfitori Celui Ce cu a Sa junghiere de bunăvoie a înviat lumea.

Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

Ceea ce ai născut pe Dumnezeul Cel Necuprins, cuprins în Trup, făcându-Se trup din multa bunătate, Fecioară, roagă-L să mântuiască din primejdii pe robii tăi.

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bilanț coronavirus, 2 noiembrie 2021. Peste 11.000 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Ce avere avea viceprimarul din Vaslui, care a murit de COVID-19 la 43 de ani? Anchetă după moartea lui Lucian Daniel Lăcătuș! Dezvăluiri exclusive

Prognoza meteo ANM, 2 noiembrie 2021. Cum va fi vremea în București, dar și în celelalte orașe ale țării

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Vladimir Putin, ÎNLOCUIT! El îi va lua locul. E mâna lui dreaptă

L-a dat deja uitării? Alina Sorescu, surprinsă în compania unui artist cunoscut din România după anunțul divorțului de Alexandru Ciucu

Veste uriașă pentru zeci de mii de români. Modificări importante la sistemul de pensii. Se dă lege

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies