Calendar Creștin Ortodox, 4 aprilie 2021. Un mare sfânt este sărbătorit astăzi

Creștinii sărbătoresc un mare sfânt duminică, 4 aprilie 2021!

Calendar Creștin Ortodox, 4 aprilie 2021. Cine este Sfântul Cuvios Iosif
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Potrivit Calendarului Creștin Ortodox, în fiecare an, în data de 4 aprilie, enoriașii îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Iosif, scriitorul de cântări.

Calendar Creștin Ortodox, 4 aprilie 2021. Cine este Sfântul Cuvios Iosif

Cuviosul Iosif a fost „păzitor de vase al Bisericii Mari a Constantinopolului”. Iosif scriitorul de cântări s-a născut în Sicilia. Părinții lui, Plotin și Agatia, erau dreptcredincioși și îmbunătățiți. Încă din copilărie era smerit și interesat de învățătură Scripturii.

Citeste si: Sărbătorile Pascale 2021. Tradiții, obiceiuri și superstiții de Paște în România

Când Sicilia a fost invadată de barbari, a plecat cu părinții din Sicilia la Peloponis, apoi singur, după moartea lor, la Tesalonic. A intrat într-o mănăstire și s-a tuns conform rânduielii, devenind monah. Cuviosul Iosiv a fost hirotonit preot de episcopul Tesalonicului.

Calendar Creștin Ortodox, 4 aprilie 2021. Cine este Sfântul Cuvios Iosif
Sfântul Cuvios Iosif[Sursa foto: doxologia.ro]

Ulterior, Iosif l-a însoțit pe Sfântul Grigorie Decapolitul în Bizanț și au început să umble împreună din casă în casă, sfătuindu-i pe credincioși și îndemnându-i să se roage și să nu cadă în păcat.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

În drum spre Roma, unde ar fi trebuit să stea de vorba cu Papa Leon al treilea, este capturat pe mare de tâlhari, trimis în Cretă la prigonitorii de icoane. Acolo este aruncat în temniță și prins în lanțuri. Totuși, Sfântul Iosif nu a renunțat la credință, ba mai mult, cuvintele sale le-au folosit drept mângâiere și altora din temniță.

„Ce poate să fie mai dulce şi mai de bucurie decât lanţurile acestea, cu care, pentru dragostea lui Hristos şi pentru icoana cea sfântă a Lui, suntem legaţi! Deşi îndurăm nevoi în legăturile cele de puţin timp,

totuşi ni se cuvine a mulţumi lui Dumnezeu pentru pătimirea aceasta, având pildă vie pe Sfântul Pavel, care, socotind lanţurile ca pe nişte podoabe de aur, negrăit se bucura, că s-a învrednicit pentru numele lui Iisus Hristos a pătimi unele ca acestea.

Citeste si: Decesele lui Nelu Ploieșteanu, Cornelia Catanga și Gabi Luncă puteau fi evitate! Ce greșeală au făcut artiștii

Dar mai ales singur Hristos a pătimit pentru noi, lăsându-ne pildă că să urmăm Lui, Care n-a făcut păcat, şi ocări împotrivă n-a rostit şi, pătimind, nu s-a înfricoşat, precum zice Sfântul Apostol Petru. Este cu adevărat oarecare necaz din simţitele dureri ale trupului, dar este cu neputinţă a se numi cineva purtător al jugului lui Hristos, de nu-I va urma Lui.

Răbdând aceleaşi pătimiri pe care El pentru noi Le-a răbdat, Dumnezeu fiind Atotputernic, Care putea şi în alt oarecare chip să mântuiască pe om, însă bine a voit, ca din osteneli şi bucurii să se nască acea putere a faptei bune, care poate să deschidă uşa cerului, care de mult a fost încuiată.

Deci nu altă cale ne-a arătat nouă spre mântuire, ci numai aceea prin osteneli şi prin necazuri. Pentru ce dar să ne tulburăm, punându-ne sănătatea noastră în pătimire pentru Sfânta Icoană a Mântuitorului şi a Preacuratei Maicii lui Dumnezeu? Căci aşa împotrivindu-ne poruncii împăratului celui răucredincios, vom câştiga darul lui Dumnezeu şi ajutorul cel în vreme bună”, spunea Cuviosul Iosif potrivit doxologia.ro. Sfântul Iosif a stat 6 ani în temniță, apoi s-a eliberat.

Rugăciune către Sfântul Cuvios Iosif

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Iosif, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Citeste si: SMS-uri, felicitări și urări de Paște fericit. Cele mai speciale mesaje cu ocazia Învierii Domnului

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Iosif. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri. Amin.

SURSE:  doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nepotul lui Nelu Ploieșteanu, mesaj emoționant pe rețelele de socializare: „Tataie, ne luăm rămas bun...”

Reteță drob de pui pentru Paște 2021, varianta ideală pentru cei care nu consumă carne de miel

Temutul Mircea Nebunu ”a sărbătorit” cu lăutari condamnarea la închisoare! Interlopul l-a antamat pe Salam la botezul fiului său, de luna viitoare! Dezvăluiri exclusive

Cătălin Moroșanu și-a pus sănătatea în pericol la „Survivor”

Chiar acum este RĂZBOI! Zeci de rachete au fost lansate

Lavinia Pârva rupe tăcerea: divorțează de Ștefan Bănică? A bătut-o acesta crunt și pe ea? Vedeta a decis să spună adevărul

Credincioșii sunt îngenuncheați. Incendiu catastrofal în toiul nopții. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies