Calendar Creștin Ortodox 4 noiembrie 2021. Ce sfânt este pomenit de creștini astăzi

Calendar Creștin Ortodox 4 noiembrie 2021. Ce sărbătoare este astăzi?

Autor: Ioana Stan

In articol:

Potrivit Calendar Creștin Ortodox, joi, 4 noiembrie 2021, sunt pomeniți patru sfinți importanți. Cine sunt sfinții zilei?

Calendar Creștin Ortodox 2021. Cine sunt sfinții pomeniți azi

Calendar Creștin Ortodox 4 noiembrie 2021. Ce sfânt este pomenit de creștin astăzi

Sărbătoare

[Sursa foto: PixaBay]

Joi sunt prăznuiți următorii sfinți: Sfântul Cuvios Gheorghe, Mărturisitorul din Drama; Sfântul Cuvios Ioanichie cel Mare; Sfântul Sfințit Mucenic Nicandru, Episcopul Mirelor și Sfântul Mucenic Ermeu, preotul.

Sfântul Cuvios Gheorghe din Drama, care este pomenit astăzi, a trăit între anii 1901 și 1959. De mic el a cunoscut suferința, pentru că a rămas orfan, alături de sora și fratele mai mare. Au fost crescut de bunica din partea tatălui în spiritul credinței creștine. După moartea bunicii, el a plecat cu bunicul său spre Tbilisi. Aici a învățat limba georgiană, dar mai ales a învățat să trăiască în rugăciune, smerenie, ascultare. Când avea 16 ani, bolșevicii au venit la mănăstirea în care se afla și au spânzurat toți clericii, pe alții i-au împușcat. Sfântul Gheorghe din Drama și alți câțiva au scăpat cu viață.

Citeste si: Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Cum va fi vremea în România în următoarele patru săptămâni

Citeste si: Probleme mari pentru Andreea Mantea: "Ma ustura pielea de mor! Nu va arat mai mult, caci va speriati!" Ce a patit prezentatoarea de la "Casa iubirii"- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

La 18 ani9 a fost călugărit cu numele de Simeon, dar la scurt timp a fost întemnițat și chinuit în mod nemilos de atei. În urma grelelor suferințe i-au căzut dinții și i-au fost afectate grav picioarele. În 1923 a fost eliberat și s-a mutat la Suhumi (regiunea Abhazia), iar la 8 septembrie 1925 a fost hirotonit preot de un ierarh georgian, care i-a schimbat numele în Gheorghe.

A murit la 58 de ani, exact cum și-a prevăzut sfârșitul. A mers, s-a rugat și și-a dat sufletul lui Hristos. După trei zile, trupul Cuviosului, neatins de stricăciune, a fost înmormântat lângă ctitoria sa de mitropolitul Filip al Dramei.

Citeste si: Oana Roman, cu ochii în lacrimi la mormântul lui. Vestea sfâșietoare dată de vedetă: „Mă duc să stau de vorbă cu un înger”

Condacul Sfântului Cuvios Gheorghe, Mărturisitorul din Drama

Calendar Creștin Ortodox 4 noiembrie 2021. Ce sfânt este pomenit de creștin astăzi

Rugăciune

[Sursa foto: PixaBay]

Pe lucrătorul cel neobosit al virtuții, care cu plugul dragostei și al dreptei credințe a făcut sufletele roditoare și, în vremurile din urmă, a ctitorit în Drama Mănăstirea Înălțării, să-l lăudăm după vrednicie, în cântări cuviincioase strigând: Bucură-te, fericite Gheorghe!

Citeste si: Familia Ibacka, fotografie de-a dreptul emoționantă cu fiul lor! Namiko a dat din casă: ”Nu ne mai înțelegem prin casă om cu copil”

Troparul Sfântului Cuvios Gheorghe, Mărturisitorul din Drama

Pe ctitorul cinstitei Mănăstiri a Sfintei Înălțări, pe lucrătorul de taină al plânsului aducător de bucurie, pe învățătorul rugăciunii inimii, al smereniei și al trezviei, pe Cuviosul Gheorghe în cântări să-l cinstim noi, credincioșii, ca pe o laudă nouă a Mărturisitorilor, strigând: Purtăto­rule de chinuri, cu dumnezeiesc ajutor ocrotește-i pe cei ce se roagă ție!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Radu Vâlcan a surprins-o pe Adela la serviciu! Ce gest a făcut actorul față de soția sa? "Mi se pare cel mai romantic"

Cum arată Diana Bart după cele două sarcini, la 39 de ani: "Alăptați, mămici, căci scăpați de kilograme rapid"

Oana Zăvoranu, reacție neașteptată în online. Moment de cotitură pentru vedetă: "Tu chiar pui botul? Trezește-te!"

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Informație de ultima oră despre Vladimir Putin! Anunțul venit în MIEZ DE NOAPTE

Nimeni nu se astepta: o mare vedeta din Romania s-a recasatorit pe ascuns! Este la a 4-a casnicie

Toate miturile despre consumul de lapte. Cât de sănătos este pentru adulți, potrivit medicilor și specialiștilor în nutriție

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies