Calendar Creștin Ortodox 6 iulie 2022. Sfinții zilei. Rugăciunea care te izbăvește de boli

Calendar Creștin Ortodox 6 iulie 2022. Iată ce sfinți cinstim azi și care este rugăciunea izbăvitoare de boli!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Calendar Creștin Ortodox 6 iulie 2022. Biserica Ortodoxă îi cinstește azi pe Sfântul Cuvios Sisoe cel Mare și Sfânta Muceniță Lucia din Roma.

Vezi detalii, dar și ce rugăciune te izbăvește de boli.

Calendar Creștin Ortodox 6 iulie 2022. Cine a fost Sfântul Cuvios Sisoe cel Mare

Sfântul Cuvios Sisoe cel Mare a fost ucenicul Sfântului Antonie cel Mare și a primit de la Dumnezeu puterea de a vindeca bolnavii, a scoate duhurile rele și a învia morții. Cuviosul s-a nevoit în pustia Egiptului timp de 72 de ani, iar creștinortodox.ro notează că Sisoe postea atât de mult, încât mereu mânca o dată la câteva zile.

O relatare din viața Sfântului Sisoe cel Mare spune că într-o zi, un om se îndrepta cu fiul său spre acesta pentru a lua binecuvântare. Pe drum copilul a murit, însă tatăl și-a continuat liniștit drumul către bătrânul Sisoe. A intrat în chilie, a căzut la pământ pentru a fi binecuvântat și a lăsat pruncul la picioarele Cuviosului.

Astfel, Sfântul Sisoe nu a știut că pruncul este mort și i-a zis: „Ridică-te și du-te afară!”, citează sursa menționată. După cele rostite, copilul s-a ridicat și a ieșit. Sisoe i-a cerut tatălui să vorbească despre această minune doar după trecerea sa la cele veșnice. Cuviosul a plecat la Domnul în anul 429.

rugaciune izbavitoare de boli

Calendar Creștin Ortodox 6 iulie 2022. Sfinții zilei. Rugăciunea care te izbăvește de boli

[Sursa foto: doxologia.ro]

Calendar Creștin Ortodox 6 iulie 2022. Rugăciunea care te izbăvește de boli

Atunci când te simți încercat de viață, rostește următoarea rugăciune izbăvitoare de boli:

Preaputernice şi slăvite Doamne, Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră! Din adâncul inimii Te rog să primeşti smerita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală! Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre folosul său.

Că noi neputincioşi suntem şi nu îl putem ajuta, dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.

De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un Doctor priceput, pre­cum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta, Te rog îndură-Te de robul Tău, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i suferinţa, ridică-l din patul durerii. Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor.

Şi dacă îi este de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăinţă şi de mulţumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îţi sunt păcatele!”. Amin.

Citeste si: Prognoza meteo ANM, luna IULIE 2022. Cea de-a doua lună de vară aduce secetă și temperaturi greu de suportat

Canon de rugăciune către Sfântul Cuvios Sisoe cel Mare

Tropar Sfântului Cuvios Sisoe cel Mare, glasul 1:

Locuitor pustiului şi înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Sisoe; cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cereşti daruri luând, vindeci pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

calendar ortodox iulie

Calendar Creștin Ortodox 6 iulie 2022. Sfinții zilei. Rugăciunea care te izbăvește de boli

[Sursa foto: doxologia.ro]

Cântarea l, glasul al 8-lea.

Irmosul:

Să cântăm Domnului, Celui Ce a povăţuit pe poporul Său prin Marea Roşie, cântare de biruinţă, căci cu slavă S-a preaslăvit.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Sisoe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Prin rugăciunile tale, părinte, înviază-mă pe mine care sunt omorât de patimi, ca unul ce stai acum cu îndrăznire multă înaintea Vieţii.

Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Maramureș, autenticitate și frumusețe- kanald.ro

Citeste si: Accident grav în Teleorman. Două autocare și un TIR s-au ciocnit violent. A fost activat Planul Roșu de Intervenție| VIDEO- stirileprotv.ro

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Sisoe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Lepădând poftele trupului, părinte, te-ai luminat cu pofta cea dumnezeiască şi ai părăsit toată negura patimilor.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Primind, părinte, înăuntrul inimii tale raza cea fără materie cu dragoste ai urmat după Cel Ce te-a chemat, Sfinte Sisoe, părintele nostru.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Miluieşte-mă pe mine care sunt învăluit cu viforul tuturor dezmierdărilor, tu, Ceea ce ai născut pe Mântuitorul, Care este Liniştea a toată lumea, Preacurată Fecioară.

 

Cântarea a 3-a. Irmos: Tu eşti Întărirea celor ce...

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Sisoe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu tărie ai supus trupul cugetului, cuvioase, iar sufletul l-ai arătat neplecat robiei patimilor.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Sisoe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu osteneli înţelepţeşte bine lucrând arătura sufletului tău, cuvioase, ai odrăslit spicul nepătimirii şi al minunilor.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Cu nemurire făcătoare de viaţă te-ai îmbrăcat, mărite, urmând lui Hristos; drept aceea, ţi-a dat ţie harul de a învia şi morţii.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Loc de sfinţenie şi Masă Înţelegătoare, care ai ţinut Pâinea Hristos, Viaţa tuturor, te lăudăm pe tine, Preacurată Fecioară.

Citeste si: „Nu a avut nicio lacrimă, lui nu îi pare rău. Îi pare rău că eu nu m-am stins, atât. A spus că eu i-am cerut să nu chem ambulanța.” Dana Roba a fost pusă față în față cu Daniel Balaciu. Ce și-au spus cei doi- kfetele.ro

Citeste si: EXCLUSIV- O profesoară i-a rugat pe părinți să doneze banii de flori în scop caritabil: ”Am vrut să aduc o fărâmă de speranță în sufletul acestei mame”- stirilekanald.ro

Citeste si: Dezvăluirea halucinantă care i-a lăsat muți de uimire pe procurori. Daniel Balaciu, motivul pentru care nu a chemat ambulanța când Dana Roba zăcea într-o baltă de sânge- radioimpuls.ro

Irmosul:

Tu eşti Întărirea celor ce aleargă la Tine, Doamne; Tu eşti Lumina celor întunecaţi şi pe Tine Te laudă duhul meu.

Citeste si: Sf. Petru și Pavel 2022. Rugăciune grabnic ajutătoare

Cântarea a 4-a.

Irmosul:

Auzit-am, Doamne, Taina iconomiei Tale, înţeles-am lucrurile Tale şi am preaslăvit Dumnezeirea Ta.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Sisoe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu ploaia harului ai izvorât râuri de minuni, care curăţă de spurcăciuni pe cei ce cu credinţă năzuiesc la tine, fericite părinte.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Sisoe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu rugăciunile cele de toată noaptea şi cu stările în picioare de toată ziua curăţindu-ţi sufletul, l-ai făcut pe el locaş Treimii, cuvioase.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Depărtatu-te-ai, fugind în pustie şi ai aşteptat acolo pe Cel Ce te mântuia pe tine de împuţinarea sufletului şi răutate, preafericite părinte.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Munte Netăiat te-a văzut pe tine odinioară Avacum, Preacurată, din care S-a arătat Dumnezeu şi ne-a înnoit pe noi care eram sub păcat.

 

Surse: doxologia.ro, creștinortodox.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prognoza meteo ANM, 5 - 7 iulie 2022: Temperaturi caniculare. Unde sunt așteptate cantități semnificative de apă

5 mănăstiri frumoase de lângă București pe care trebuie să le vizitezi

Accident grav în Teleorman. Două autocare și un TIR s-au ciocnit violent. A fost activat Planul Roșu de Intervenție | VIDEO

Dana Criminala și Leo de la Strehaia au luat o decizie importantă. Cei doi sunt pe cale să facă o mutare strategică

VIDEO - Miruna Pascu a încercat să scape din arest jucând rolul victimei. Femeia va rămâne în arest preventiv: „Nu este o familie putred de bogată cum s-a spus, a fost dată...

„Mă pregătesc pentru confruntarea cu fostul meu soț, am niște emoții foarte mari, dar cred că Dumnezeu este cu mine.” Dana Roba este pe cale să fie față în față cu Daniel...

Dana Roba luptă să lase în urmă toate amintirile tragice. Make-up artistul, prima confruntare față în față cu Daniel Balaciu, după ce a măcelărit-o cu bestialitate: "Am...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies