Calendar Creștin Ortodox, azi, 15 noiembrie 2021. Astăzi este sărbătoare cu cruce neagră: Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț

Calendar Creștin Ortodox, azi, 15 noiembrie 2021. Ce sfinți sunt pomeniți și ce sărbătoare este luni?

Autor: Ioana Stan

In articol:

În Calendar Creștin Ortodox, luni, 15 noiembrie 2021 este pomenit Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț, marcat cu cruce neagră. Tot astăzi, creștinii prăznuiesc Sfântul Mucenic Aviv diaconul, Sfântul Mucenic Mărturisitor Gurie și Sfântul Mucenic Samona.

Calendar Creștin Ortodox, azi, 15 noiembrie 2021. Cine a fost Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț

Calendar Creștin Ortodox, azi, 15 noiembrie 2021. Astăzi este sărbătoare cu cruce neagră

Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț, 15 noiembrie

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Când pică Crăciunul în 2021? Sărbătoarea se mai numește și Nașterea Domnului, în calendarul creștin ortodox

Sfântul Paisie s-a născut în Poltava, din Ucraina, întro familie cu 12 copii. Tatăl său a fost preot, iar la botez a primit numele Petru.

Rămas orfan de tată de mic, mama sa, Irina, s-a ocupat de educația sa și l-a îndrumat să studieze la Academia Teologică din Kiev, întemeiată de Petru Movilă. La 19 ani însă, el a părăsit școala și a devenit monah la Mănăstirea Medvedeski. După câțiva ani, el a venit în Moldova și s-a stabilit la schitul Trăisteni, Râmnicu Rărat, apoi la Mănăstirea Dălhăuți.

După un timp, Sfântul Paisie a mers la Muntele Athos, unde a stat patru ani, apoi a fost tuns în monahism.

Însă, în același an s-a întors în Moldova și s-a stabilit la Mănăstirea Dragomirna.

Citeste si: Nimeni nu se astepta: o mare vedeta din Romania s-a recasatorit pe ascuns! Este la a 4-a casnicie- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox NOIEMBRIE 2021. Vezi care sunt sărbătorile importante din luna noiembrie

Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț s-a îmolnăvit și a murit la vârsta de 72 de ani, în anul 1795. În 1992, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a stabilit pomenirea ca sfânt a Cuviosului Paisie de la Neamț la data de 15 noiembrie. Mormântul lui de la Mănăstirea Neamț este vizitat atât de creștini din România, cât și din alte țări care merg să se roage la Sfântul Paisie.

Rugăciune către Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț, pomenit pe 15 noiembrie

Calendar Creștin Ortodox, azi, 15 noiembrie 2021. Astăzi este sărbătoare cu cruce neagră

Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț

[Sursa foto: Captură YouTube]

Cuvioase Părinte Paisie, fiu al Ucrainei și părinte duhovnicesc al Moldovei, lauda monahismului ortodox, stareț sfânt al Mănăstirii Neamț, părinte și dascăl al neîncetatei rugăciuni și povățuitor blând și smerit al cuvioșilor călugări, cu evlavie îngenunchem înaintea sfintei tale icoane și cu credință cerem să te rogi înaintea Preasfintei Treimi pentru noi păcătoșii, fiii tăi.

Ascultă rugăciunile noastre și le du la Hristos Dumnezeu și la Preasfânta Fecioară Maria. Îndepărtează ispitele cele grele de la noi și, cu rugăciunile tale, ajută-ne să biruim patimile și gândurile noastre cele rele. Învață-ne, Sfinte Părinte Paisie, să ne rugăm cu lacrimi; învață-ne să ne iubim și să slăvim neîncetat pe Dumnezeu. Alungă dintre noi furtuna ispitelor trupești și sufletești, neascultarea, mândria și tot cugetul viclean. Întărește iarăși viața duhovnicească în mănăstirile noastre și, mai ales, smerenia, ascultarea și sfânta rugăciune.

Citeste si: Când este Sfântul Andrei în 2021? Sărbătoarea îl cinstește pe Ocrotitorul României

Izbăvește-ne de împuținarea credinței și împietrirea inimii și roagă-te Domnului să ne dăruiască părinți duhovnicești buni și darul sfintelor lacrimi, ca, astfel, trăind în smerenie și viață curată, să dobândim cereasca împărăție pe care ne-a făgăduit-o Hristos. Roagă-te, Cuvioase Părinte Paisie, împreună cu toți sfinții, să întărească Hristos dreapta credință în lume și viața sfântă în mănăstirile, în satele și orașele de pretutindeni.

Ajută-ne, Cuvioase Părinte Paisie să împlinim poruncile lui Hristos, și, împreună cu cetele cerești, roagă-te pentru părinții noștri ierarhi, preoți și călugări, pentru mame și copii, pentru cei care sunt în suferințe și în nevoi, pentru toți dreptcredincioșii creștini și pentru pacea Bisericii lui Hristos, ca să ne acopere de tot răul cu harul Preasfintei Treimi, Căreia I se cuvine laudă și mulțumire în vecii vecilor. Amin.

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Postul Crăciunului 2021. Semnificație, tradiții și obiceiuri vechi, care se țin în Postul Nașterii Domnului

Când e dezlegare la pește în Postul Crăciunului 2021? Postul Nașterii Domnului se încheie într-o săptămână

Postul Crăciunului 2021. Ce NU trebuie să faci Postul Nașterii Domnului, dacă vrei să îți meargă bine

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Vladimir Putin, ÎNLOCUIT! El îi va lua locul. E mâna lui dreaptă

Alina Sorescu a aflat verdictul in procesul cu Alexandru Ciucu! La cine vor ramane fetitele

Închis permanent! E vorba de cel mai important bulevard din Capitală. Propunerea care-i va rupe în două pe bucureșteni

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies