Calendar Creștin Ortodox joi, 9 septembrie 2021. Ce mare sărbătoare este astăzi

Creștinii sărbătoresc un mare sfânt joi, 9 septembrie 2021!

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Potrivit Calendarului Creștin Ortodox, pe data de 9 septembrie, enoriașii îi sărbătoresc pe Sfinţii Ioachim şi Ana.

Calendar Creștin Ortodox, 9 septembrie 2021. Cine au fost Sfinţii Ioachim şi Ana

Sfinţii Ioachim şi Ana sunt părinţii Maicii Domnului.  Pentru că nu aveau copii, cei doi erau consideraţi blestemaţi. În societatea iudaică familiile șterpe erau socotite a nu avea binecuvântarea dumnezeiască. După rugăciuni îndelungi însă, a apărut pe lume Fecioara Maria, notează crestinortodox.ro.  

Citeste si: Rugăciunea copiilor pentru părinți. Cât de important este să ne rugăm pentru cei care ne-au adus pe lume

Sfântul Ioachim a trecut la cele veşnice la vârsta de 80 de ani, iar Sfânta Ana a murit în vârstă de 70 de ani, la doi ani după Sfântul Ioachim. Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana sunt prăznuiţi în Calendarul Creștin Ortodox pe data de 9 septembrie.

Cine a fost Sfinţii Ioachim şi Ana

Ei sunt pomeniţi în timpul slujbele care se termină cu invocarea „Pentru rugăciunile sfinţilor drepţilor părinţilor Ioachim şi Ana, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru miluieste-ne pe noi".

Rugăciune către Sfinții Părinți ai Maicii Domnului

„Cei ce ați născut pe Maica Vieții noastre, de Dumnezeu Năcătoarea și Pururea Fecioara Maria, păziți-ne cu rugăciunile voastre de toate primejdiile! Luați aminte la sărăcia noastră sufletească și trupească și îmbogățiți-ne pe noi în Dumnezeu.

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

Citeste si: Rugăciunea puternică pentru dezlegare blestem și de toată lucrarea diavolească

Sfântă Ana, ridică sfintele tale mâini, cu care ai îmbrățișat pe Împărăteasa Cerului și a pământului, către Părintele îndurărilor și a toată mângâierea! Ca astfel, trecând cu vederea mulțimea păcatelor noastre, să ne păzească pe noi de foamete, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri și de războiul cel dintre noi.

Așează, Sfântă Ana, în inimile conducătorilor țării acesteia cele bune pentru sfintele lui Dumnezeu biserici!

Păzește pe cei ce te cheamă pe tine de moartea cea fără de veste. Apără-ne de vrăjmașii cei văzuți și de cei nevăzuți. Împacă neînțelegerile din familii, fii sprijin celor neputincioși. Celor căzuți în adâncul păcatelor, luminează-le mintea, ca să se întoarcă la pocăință. Iar în vremea plecării noastre din viața aceasta, să ne aperi pe noi de cei ce se silesc a vâna sufletele noastre.

Bucură-te, Ioachime, sfeșnicul lui Dumnezeu, cel în fapte bune îmbătrânit, prin care întristarea nerodirii s-a pierdut. Veselește-te, că Fiica ta s-a făcut Biserică a lui Dumnezeu, născând pe Hristos Domnul. Luminează-ne și pe noi spre fapte bune, cel ce ești luminătorul celor din întunericul necunoștinței, dulce mângâietor al celor întristați și îndemnătorul celor însoțiți în Sfânta Taină a Cununiei.

Cine a fost Sfinţii Ioachim şi Ana

Bucură-te, Sfântă Ana, ceea ce ești dăruitoare îmbelșugată și de cele pământești. Veselește-te, lauda femeilor și cununa maicilor, ascultătoare blândă a celor ce te cheamă pe tine, ceea ce ne împlinești cererile cele bune, bogăția săracilor și a văduvelor!

Rugăciune pentru iertarea păcatelor celor adormiți. Cum să te rogi pentru cei plecați dintre noi

Ne bucurăm și noi, văzând că prin nașterea ta s-a stins datoria păcatului. Fii și de acum înainte, Sfântă Ana, ajutătoarea și mângâierea celor care-și doresc copilași, grabnică tămăduire a celor neputincioși. Căci niciodată nu te-ai ascuns de la năzuința noastră! Ceea ce în chip nemijlocit vezi frumusețea Dumnezeirii, ai răsărit crinul fecioriei și ai hrănit pe Hrănitoarea Vieții. Oamenii au primit atâta mângâiere și încredințarea că vor fi răscumpărați atunci când te-au văzut pe tine alăptând pe Maica Izbăvitorului!

Sfinților și Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana, statornicia și răbdarea voastră să ne-o împărtășiți și nouă, celor nevrednici și păcătoși. Ca văzând dragostea voastră, Dumnezeu să ne dea timp de pocăință și de întoarcere. Bucurați-vă și ajutați-ne și pe noi să ne bucurăm împreună cu voi, în Împărăția Cerurilor!” Amin.

 

SURSE: doxologia.ro, calendarulortodox.ro

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

25 septembrie 1872, ziua în care s-a deschis Gara de Nord din București. Tot atunci s-a inaugurat și prima linie de cale ferată București - Ploiești

Ce medicament este recomandat pentru tratarea Covid-19

Când se termină pandemia în lume. E mai devreme decât ne așteptăm

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

VESTE ȘOC despre Andreea Marin! Anunțul cumplit venit în TOIUL NOPȚII

DIVORȚUL SECOLULUI în showbiz! Păreau cuplul perfect. Nimeni nu și-a imaginat că EL o îneală cu o bombă sexy

Palma teribilă dată de Ceaușescu Uniunii Sovietice! Cum a sfidat pumnul de fier sovietic. VIDEO

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies