Calendar Creștin Ortodox sâmbătă, 16 octombrie 2021. Ce sărbătoare este astăzi

Calendar Creștin Ortodox 16 octombrie 2021. Ce sărbătoare este sâmbătă?

Autor: Ioana Stan

In articol:

Sâmbătă, 16 octombrie 2021, în calendarul creștin ortodox sunt pomeniți mai mulți sfinți importanți. Iată cine au fost marii sfinți ai zilei!

Calendar Creștin Ortodox 16 octombrie 2021. Sfinții zilei de sâmbătă

Pe 16 octombrie, în Calendarul Creștin Ortodox se face pomenirea Sfântului Mucenic Longhin Sutașul. Sfântul a trăit pe vremea lui Tiberiu cezarul din Cappadochia. El era sutaș sub Pilat, guvernatorul Iudeii. Acesta i-a dat poruncă Sfântului Mucenic Longhin să slujească patimile lui Hristos și apoi la răstignire să păzească mormântul cu ostașii săi. Ostașii i-au oferit arginți să tădăguiască învierea, numai că Sfântul Mucenic Longhin nu avea cum să facă acest lucru după ce a văzut minunile. Văzând cum mormintele se deschideau, pietrele care se despicau, el a fost convins că "Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu". Și-a lăsat slujba care era pe seama sa, a mărturisit împreună cu doi ostași că nu au primit arginții de la iudei și a plecat în țara sa.

 

Citeste si: Rata de infectare cu COVID-19 în Capitală, un nou record negativ! Incidența se apropie de 16 la mia de locuitori

Citeste si: Fostul soț al Mihaelei Rădulescu, dezvăluire incredibilă despre ea: Am prins-o în pat cu...- bzi.ro

Sfântului Mucenic Longhin Sutașul

Sfântul Mucenic Longhin Sutașul, pomenit pe 16 octombrie

[Sursa foto: Captură YouTube]

Pilat l-a pârât pe Longhin lui Tiberiu că a plecat în țara sa să propovăduiască cuvântul lui Hristos. Tiberiu a dat atunci poruncă să fie prins împreună cu cei doi ostași și să le fie tăiate capetele.

Pilat i-a adus capul sfântului în Capadochia și a fost ascuns în niște gunoi în afara cetății. Peste mulți ani, o femeie oară, alături de singurul ei fiu, au mers la Ierusalim să se roage și să găsească leacul orbirii. Numai că femeia și-a pierdut și fiul și plângea neîncetat. Longhin i s-a arătat femeii în vis și i-a indicat locul în care se află capul său, îndrumând-o să sape, să-l scoată de acolo și se va tămădui la ochi.
Zis și făcut. Femeia a îngropat moaștele fiului său în același loc cu capul sfântului și și-a recăpătat vederea.

Citeste si: Prognoza meteo astăzi, 15 octombrie 2021. Este cod portocaliu de ploi abundente. Cum este vremea în București

Tot în această zi sunt pomeniți: Sfântul Mucenic Domnin, Sfântul Mucenic Leontie, Sfântul Mucenic Dometie, Sfântul Mucenic Terentie și Sfântul Cuvios Mal.

Rugăciuni pentru vindecarea de cancer, către icoana Maica Domnului „Pantanassa”

"O, Preacurată Maică a lui Dumnezeu, Împărăteasă a toate, auzi suspinurile noastre cele pline de durere, înaintea icoanei tale celei făcătoare de minuni. Întoarce-ţi privirea spre copiii tăi bolnavi de boli netămăduite, care cad cu credinţă înaintea sfintei tale icoane. Şi precum pasărea îşi acoperă cuibul de pui cu aripile, aşa acoperă-ne şi tu, Fecioară, cu omoforul tău cel vindecător. În acest loc, în care nădejdea se subţiază, mila ta să fie nădejde neîndoielnică. Aici, unde grijile amare ne copleşesc, dă-ne răbdare şi odihnă; unde chinul şi deznădejdea se cuibăresc în suflet, fă să răsară lumina necreată a lui Dumnezeu. Mângâie-i pe cei fricoşi, întăreşte-i pe cei slabi, varsă blândeţe şi lumină peste inimile amărâte. Vindecă poporul tău cel bolnav, atotmilostivă Stăpână, binecuvântează minţile şi inimile doctorilor, ca să fie instrumentele Atotputernicului Doctor Iisus Hristos, Mântuitorul. Ne rugăm înaintea icoanei tale, ca puterea ta să trăiască în noi, Stăpână şi Doamnă. Întinde mâinile tale pline de vindecări, bucuria celor întristaţi, mângâierea celor îndureraţi, ca degrab primind ajutorul tău cel minunat, să lăudăm Treimea cea de viaţă Făcătoare şi nedespărţită, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!"

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul de weekend, 15-17 octombrie 2021. Noua strategie a unui nativ începe să dea roade

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată! Ucraina, în zona roșie. Olanda și SUA au trecut în zona galbenă

EXCLUSIV! Avocata Elodiei Ghinescu, declarații explozive despre statutul de VIP al lui Cristian Cioacă în închisoare: "Are doar un singur coleg de celulă și împarte haine...

Veștile sunt bune! Acești nativi vor avea parte de surprize

Anunțul momentului pentru toată România! Se întâmplă chiar azi, pe 3 decembrie. Se dau câte 400 de lei

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Bucurie fără margini în showbiz-ul românesc. Vedeta noastră devine iar părinte. Mesajul care topește inimile tuturor

EXCLUSIV | Amintire genială a lui Rică Răducanu: „Șprițul era repriza a treia”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies