Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare pe 27 septembrie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Pe data de 27 septembrie, este prăznuit Sfântul Antim Ivireanul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare pe 27 septembrie 2019
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare pe 27 septembrie 2019

In articol:

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare pe 27 septembrie 2019
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare pe 27 septembrie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Cine a fost Sfântul Antim Ivireanul

Sfântul Antim Ivireanul s-a născut în anul 1650. După ieşirea din robia turcă, a învăţat caligrafia, pictura, sculptură şi limbile greacă, arabă, turcă. Este adus în Tara Românească în jurul anului 1690 de domnitorul Constantin Brancoveanu.

Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Antim Ivireanul a condus tipografia din București

Acesta ajunge conducătorul tipografiei de la Bucureşti în anul 1691. Cinci ani mai târziu este numit egumen al Mănăstirii Snagov. Acolo unde a întemeiat o nouă tipografie. În anul 1705, este ales episcop al Râmnicului, iar trei ani mai târziu, îm 1708, devine mitropolit al Ţării Româneşti.

Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Antim Ivireanul a tipărit 30 de cărţi în limba greacă, 22 în romana, una în slavona, 6 slavo-romane, 2 greco- arabe, una greco-romana şi una greco-slavo-romana, în total acesta a avut 63 de cărţi.

Cărțile au fost tipărite la Bucureşti, Snagov, Râmnic şi Târgovişte.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare pe 27 septembrie 2019
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare pe 27 septembrie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Sfântul Antim Ivireanul a fost arestat

Sfântul Antim Ivireanul a fost acuzat că ar fi avut legături cu austriecii şi că ar fi uneltit împotriva lui Nicolae Mavrocordat şi a turcilor, fiind arestat. Sfântul Antim Ivireanul a fost caterisit de Patriarhul ecumenic şi a fost condamnat la exil în Muntele Sinai.

Turcii care îl duceau spre locul exilului l-au ucis pe drum, iar trupul său a fost aruncat în râul Tungia.

Calendar Creștin Ortodox. Antim Ivireanul a fosr trecut în rândul sfinților, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, pe data de 21 iunie 1992.

Rugăciune către Maica Domnului a Sfântului Antim Ivireanu

"Stăpână de Dumnezeu Născătoare, împărăteasa cerului și a pământului, cinstea și slava creștinilor, ceea ce ești mai înaltă decât cerurile și mai curată decât soarele, Fecioară prealăudată, nădejdea celor păcătoși și liniștea celor

loviți de valurile vieții, caută asupra poporului tău, vezi moștenirea ta, nu ne lăsa pe noi, păcătoșii, ci ne păzește și ne scapă de vicleșugurile diavolului, că ne-au împresurat întristările, nevoile și răutățile. Dă-ne mână de ajutor, Fecioară, că pierim. Îndură-te de noi, că pe tine te avem ajutătoare și la tine nădăjduim să-L îmblânzești pe Fiul tău cu rugăciunile tale preaputernice și nebiruite, ca să-Și întoarcă spre noi mila Sa cea bogată. Și pe toți să ne învrednicească a ne păstra viața cinstită și fără de prihană, pentru ca noi cu o gură și cu o inimă pe El pururea să-L mărim, iar ție să-ți zicem: „Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine! AMIN", este rugăciunea către Maica Domnului a Sfântului Antim Ivireanu, prăznuit în Calendar Creștin Ortodox la data de 27 septembrie.
Rugăciunea de vineri. Te scapă de necazuri

Citeste si: Jador, dezvăluiri din culisele divorțului dintre Simina Loica și Alex Zănoagă! Alex Bobicioiu s-ar fi cuplat cu bruneta: „Daca vezi ce mesaj mi-a dat Bobi...”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Rugăciunea de vineri are darul de a te scăpa de necazuri și de problemele apăsătoare.

Rugăciunea de vineri, dacă este spusă în această zi, are darul de a te scăpa de probleme. Este adresată Mântuitorului Iisus Hristos.

Rugăciunea de vineri către Mântuitorul Iisus Hristos

"Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul cel dulce al sufletului meu, în această zi a Răstignirii Tale pe Cruce ai pătimit şi ai luat moarte pentru păcatele noastre, mă mărturisesc înaintea Ta, cum că eu sunt cel ce Te-am răstignit cu păcatele mele cele multe. Mă rog, însă, Bunătăţii Tale celei nespuse, să mă învredniceşti cu Darul Tău, Doamne, ca şi eu să pot răbda patimi pentru credinţa, speranţa şi iubirea ce le am către Tine, precum Tu Cel îndurat ai răbdat pentru mântuirea mea. Întăreşte-mă, o, Doamne, ca de astăzi înainte să port Crucea Ta cu bucurie şi cu mare căinţă şi să urăsc cugetele mele şi voinţele mele cele rele. Sădeşte în inima mea întristarea de moartea Ta, ca să o simt precum au simţit-o iubita ta Maică, ucenicii Tăi şi femeile purtătoare de mir ce stăteau lângă Crucea Ta.

Luminează-mi simţirile cele sufleteşti, ca să se mişte şi să priceapă moartea Ta, precum ai făcut de Te-au cunoscut făpturile cele neînsufleţite, când s-au mişcat la Răstignirea Ta şi mai vârtos, cum te-a cunoscut tâlharul cel credincios şi pocăit şi ţi s-a plecat, de l-ai pus în rai. Dă-mi, Doamne, şi mie, tâlharului celui rău, Darul Tău, precum atunci l-ai dat aceluia şi-mi iartă păcatele, pentru Sfintele Tale Patimi şi cu bună întoarcere şi căinţă mă aşază împreună cu el în Rai, ca un Dumnezeu şi Ziditor ce-mi eşti. Mă închin Crucii Tale, Hristoase, şi pentru iubirea Ta către noi, zic către dânsa:

Bucură-te, cinstită Cruce a lui Hristos, pe care ridicat şi pironit fiind Domnul, a mântuit lumea!

Bucură-te, pom binecuvântat, pentru că tu ai ţinut rodul vieţii, care ne-a mântuit de moartea păcatului.

Bucură-te, drugul cel tare, care ai sfărâmat uşile iadului.

Bucură-te, cheie împărătească, ce ai deschis uşa raiului.

O, Hristoase al meu răstignit, câte ai pătimit pentru noi! Câte răni, câte scuipări şi câtă ocară ai răbdat pentru păcatele noastre şi pentru a ne da încă pildă de adevărată răbdare în suferinţele şi necazurile vieţii acesteia!

Citeste si: Rugăciunea zilei de marţi. Te scapă de orice necaz

Citeste si: Un preot atrage atenția. Greșeala pe care o fac bărbații în biserică și nici măcar nu-și dau seama: "Nu-i voie. Este mare păcat"

Citeste si: Sărbătoare 9 septembrie: Rugăciune către Sfinții Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului

Și fiindcă acestea ni le trimite Dumnezeu pentru păcatele noastre, ca să ne îndreptăm şi să ne apropiem de El, şi aşa, numai spre folosul nostru ne pedepseşte în această viaţă. De aceea, rogu-mă Ţie, Stăpâne, ca la necazurile, ispitele şi durerile câte ar veni asupra mea, să-mi înmulţeşti împreună şi răbdarea, puterea şi mulţumirea, căci cunosc că neputincios sunt de nu mă vei întări, orb de nu mă vei lumina, legat de nu mă vei dezlega, fricos de nu mă vei face îndrăzneţ, pierdut de nu mă vei cerca, sclav de nu mă vei răscumpăra cu bogata şi Dumnezeiasca Ta putere şi cu Darul Sfintei Tale Cruci, căreia mă închin şi o măresc, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.", este Rugăciunea de vineri, care te ajută să treci cu bine peste greutăți.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Zile libere IUNIE 2022. Câte zile libere primesc românii de Rusalii

Zile libere iunie 2022. Vezi cine primește zi liberă plătită pe 1 Iunie 2022

Autoritățile române sunt în alertă, după ce o dronă militară s-a prăbușit în România! Ce s-a descoperit la fața locului? „Am început procedurile”

Horoscop 29 Mai 2022: Scorpionii iau decizia de a renunța la persoane din anturajul lor, Berbecii vor trebui să facă față criticilor

Ungurii, lovitură cruntă în România! Anunţul venit în miez de noapte. E cel mai mare pericol

Oana Moșneagu, anunț extrem de trist: „Povestea noastră ajunge la sfârșit”

Oamenii credeau în extratereștri acum 300 de ani. O carte veche dovedește asta

Dezvaluire fabuloasa – Ce avere uriașă are Vica Blochina, fosta iubită a lui Victor Pițurcă: „Nu am fost combinată niciodată cu un bărbat sărac”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies