Calendar ortodox 10 octombrie. Astăzi este cinstit Sfântul Ambrozie de la Optina

Potrivit calendar ortodox 10 octombrie, astăzi este cinstit Sfântul Ambrozie de la Optina.

Distribuie pe:

Calendar ortodox 10 octombrie. Astăzi este cinstit Sfântul Ambrozie de la Optina

Cine este Sfântul Ambrozie de la Optina, potrivit calendar ortodox 10 octombrie

Sfântul Ambrozie s-a năcut pe 21 noiembrie 1812 într-o familie numeroasă a unui paraclisier de la sat. Ambrozie și-a prezis viitorul încă de mic, la slujba de ham a Bisericii din sat: "Precum m-am născut în mijlocul poporului, astfel şi vieţuiesc în mijlocul lui".

Scrierile creștine spun despre Sfântul Ambrozie că este cel mai renumit sfânt pe care l-a dat lumii pământul sfințit de la Mănăstirea Optina.

Citeste si: Rugăciunea de seară. Nu este bine să te culci fără să o rostești

Citeste si: Teodora, fiica preotului Florin Stamate, înmormântată la mănăstire ”Ne-a rugat să o îmbrăcăm în costum popular” Mărturisiri sfâșietoare ale părintelui

Citeste si: Sex în post. Este sau nu păcat să ai relații intime

Sfântul Ambrozie a trecut la cele veșnice pe 10 octombrie 1891, fiind canonizat abia în anul 1988.

Calendar ortodox 10 octombrie. Astăzi este cinstit Sfântul Ambrozie de la Optina

"Stareţul Ambrozie înţelegea foarte bine că acolo unde se moare de foame, mai înainte de a vorbi de dreptate, trebuie să oferi pâine, dacă îţi este cu putinţă. El însuşi fiind un om cu o viaţă duhovnicească înaltă, care stinsese în sine toate necesităţile proprii, părintele Ambrozie merită mai mult decât oricare altul lauda lui Hristos pentru grija purtată celor nenorociţi", scrie lumina.ro.

Calendar ortodox 10 octombrie. Rugăciunea ultimilor stareţi de la Optina

"Doamne, dăruieşte-mi să primesc cu linişte sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi. Învredniceşte-mă să mă dau întru totul Sfintei Voiei Tale.

În tot ceasul astăzi, povăţuieşte-mă şi în toate mă sprijineşte. Oricare vor fi veştile pe care le voi primi în timpul zilei, învaţă-mă să le primesc cu sufletul liniştit şi întărit în credinţa că peste toate este Sfântă Voia Ta.

Citeste si: Rugăciune vineri. Cea mai puternică rugăciune către Iisus Hristos

Citeste si: Acoperământul Măicii Domnului. Sărbătoare importantă pe 1 octombrie: Tradiții și superstiții

Citeste si: Rugăciune început de zi și săptămână! Ruga de luni te protejează de necazuri

În toate faptele şi cuvintele mele, Tu călăuzeşte-mi simţirile. În toate întâmplările neaşteptate, nu mă lăsa să uit că totul vine de la Tine. Învaţă-mă să fiu deschis şi înţelept cu fiecare din mădularele familiei mele duhovniceşti, pe nimenea amărând, pe nimenea întristând.

Doamne, dă-mi putere să port osteneala zilei de astăzi şi toate întâmplările din vremea ei. Călăuzeşte-mi voia şi învaţă-mă să mă rog, să nădăjduiesc, să cred, să iubesc, să rabd şi să iert. Amin", este rugăciunea ultimilor stareţi de la Optina, potrivit calendar ortodox 10 octombrie.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate