Calendar ortodox 18 iunie 2021. Odovania praznicului Înălțării Domnului. Creștinii se pregătesc de o mare sărbătoare

Calendar ortodox 18 iunie 2021. Astăzi se marchează încheierea praznicului Înălțării Domnului.

Calendar ortodox 18 iunie 2021
Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox vineri, 18 iunie 2021. În Biserica Ortodoxă, la 18 iunie 2021, este sărbătorită odovania praznicului Înălțării Domnului, adică se marchează momentul încheierii perioadei de sărbătorire a Înălțării Mântuitorului nostru Iisus Hristos și pregătirea pentru următoarele praznice împăratești.

Calendar ortodox vineri, 18 iunie 2021

Odovania praznicului Înălțării Domnului înseamnă încheierea sărbătorii Înălțării Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, iar din această zi creștinii nu se mai salută cu formularea "Hristos S-a Înălțat".

Ziua dinainte sărbătorii se numește pre-serbare și marchează începutul sărbătoririi, iar ultima zi se numește, în termen slavon, odovania, care înseamnă sfârșitul sau încheierea sărbătorii. În ziua odovaniei, se săvârșește slujba aproape la fel ca în prima zi a praznicului. De acum suntem în așteptarea sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh, Rusaliile.

Citeste si: Când începe Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel 2021? Prima zi începe cu dezlegare la peşte

Citeste si: Cine a fost Alexandru Arșinel! Ce s-a întâmplat cu marele actor- kfetele.ro

Citeste si: Biografia marelui actor Alexandru Arșinel. A fost actor de teatru și film și a avut numeroase premii, medalii, ordine- bzi.ro

Rugăciune pentru fericirea şi bunăstarea copiilor, către Preasfânta Treime

Odovania praznicului Înălțării Domnului
Calendar ortodox 18 iunie 2021[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Sfinţii Petru şi Pavel 2021. Cât zile durează Postul Sfinţilor Apostoli sărbătoriţi pe 29 iunie

"Părinte Sfinte, Dumnezeule Cel mai înainte de veci! De la Tine vine tot darul, tot binele. Ţie mă rog cu osârdie pentru copiii pe care mi i-a dăruit harul Tău.

Tu le-ai dat viață, dăruindu-le suflet nemuritor, i-ai renăscut prin Sfântul Botez, pentru ca ei, potrivit voii Tale, să moştenească Împărăţia cerurilor. Păzeşte-i, după bunătatea Ta, până la sfârşitul vieţii lor. Sfințeşte-i cu adevărul Tău, ca să se sfinţească în ei numele Tău. Ajută-mi cu harul Tău să-i cresc întru slava numelui Tău şi spre folosul aproapelui, şi dă-mi pentru aceasta mijloacele de trebuinţă: răbdare şi putere.

Doamne! Luminează-i cu lumina înţelepciunii Tale, ca să Te iubească din tot sufletul şi din tot cugetul lor; sădeşte în inimile lor frica şi dezgustul faţă de orice fărădelege, ca să umble întru poruncile Tale; împodobeşte sufletele lor cu întreaga înţelegere, cu hărnicia, cu îndelunga răbdare, cu cinstea; cu dreptatea Ta ocroteşte-i de clevetire, de slava deşartă, de urâciuni; stropeş-te-i cu roua harului Tău, ca să sporească în virtuţi şi sfinţenie şi să crească în bunăvoirea Ta, în dragoste şi cucernicie. Îngerul păzitor să rămână cu ei totdeauna şi să le păzească tinereţea de gândurile deşarte, de înşelarea smintelilor lumii acesteia şi de toate bântuielile cele viclene. Iar dacă vor păcătui vreodată înaintea Ta, Doamne, nu întoarce faţa Ta de la ei, ci fii milostiv, după mulţimea îndurărilor Tale deşteaptă în inimile lor pocăinţa, curăţeşte-le păcatele şi nu-i lipsi pe ei de bunătăţile Tale, ci dă-le toate cele de folos spre mântuirea lor, ocrotindu-i de toată boala, primejdia, nevoia şi necazul, adumbrindu-i cu mila Ta în toate zilele vieţii acesteia.

Dumnezeule! Ţie mă rog: dă-mi să mă bucur şi să mă veselesc de copiii mei şi învredniceşte-mă să mă înfăţişez împreună cu ei la înfricoşătoarea Ta Judecată şi să zic cu îndrăznire neruşinată: „Iată eu şi pruncii pe care i-ai dat mie, Doamne!” Amin."

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zile libere de Rusalii iunie 2021. Se anunță o minivacanță în luna iunie

Când începe Postul Sf. Petru şi Pavel în 2022? Vezi câte zile durează Postul Sfinților Apostoli

Calendar Ortodox IUNIE 2021. Sărbătoarea Rusaliilor, printre cele mai importante evenimente ale lunii

Perioada următoare nu vine cu vești îmbucurătoare pentru Berbeci, Lei și alte 3 zodii

ULTIMA DORINȚĂ a lui Alexandru Arșinel. Ce voia să facă înainte să moară?

Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat

Care a fost secretul cel mai bine păstrat de Regina Elisabeta a II-a. Suverana avea acest ritual în fiecare seară

FRF a decis soarta lui Edward Iordănescu! Anunțul făcut de directorul tehnic Mihai Stoichiță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies