Calendar ortodox 3 februarie. Ce sărbătoare e azi

Calendar ortodox 3 februarie. Ce sărbătoare e pe 3 februarie.

Distribuie pe:

Sfântul şi Dreptul Simeon


In articol:

Calendar ortodox 3 februarie. Calendarul creștin ortodox îl sărbătorește pe 3 februarie pe Sfântul şi Dreptul Simeon.

Așa cum putem observa și din denumirea Sfântului Simeon, care este pomenit în calendarul creştin ortodox la 3 februarie, acesta a rămas în memoria ortodocșilor ca fiind un om drept şi credincios, care aştepta, ca şi alţi israeliţi, venirea lui Mesia.

Calendar ortodox. 3 februarie, dedicată Sfântului care l-a purtat în brațe pe Iisus

Conform Bibliei, Maica Domnului, la patruzeci de zile după naştere, L-a adus pe Pruncul Iisus la Templul din Ierusalim să fie închinat Domnului, ca orice întâi născut de parte bărbătească. Dreptul Simeon a fost unul dintre oamenii mântuiți să îl poarte pe Iisus Hristos în brațele sale. Cel sărbătorit la 3 februarie a ieşit în întâmpinarea Pruncului și L-a luat în braţele sale. După evenimentele menționate în Biblie, Simeon a spus că aşteptarea sa a fost împlinită. „Acum slobozeşte pe robul Tău, după cuvântul Tău, în pace. Că ochii mei văzură mântuirea Ta” (Luca 2; 29, 30).

Citeste si: Rugăciune către Maica Domnului. Desface nodurile și farmecele

Citeste si: Zile libere 2020. Când pică principalele sărbători legale

Citeste si: Rugăciunea care te scapă de boală. Ce să rostești dacă te afli în necaz

Calendar ortodox 3 februarie. Tot pe 3 februarie este pomenită şi Sfânta Prorociţă Ana. Aceasta a fost în templu la aducerea Pruncului Iisus şi a dat şi ea mărturie despre faptul că El este Mesia cel aşteptat. "Şi venind ea în acel ceas, lăuda pe Dumnezeu şi vorbea despre Prunc tuturor celor ce aşteptau mântuire în Ierusalim" (Luca 2, 38).

Citeste si: Rugăciune pentru bolnavi către Mântuitorul Iisus Hristos

Sfânta Prorociţă Ana era în vârstă de optzeci şi patru de ani şi numai câţiva ani de căsătorie a avut, trăind apoi în văduvie. Viaţa sa a petrecut-o în biserică, slujind lui Dumnezeu ziua şi noaptea.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate