Calendar ortodox 9 septembrie. Ce nu ar trebui să facă azi creștinii

Sărbătoare, luni, 9 septembrie, în calendarul creștin-ortodox. La această dată, Biserica Ortodoxă îi marchează în calendar pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Sărbătoare, luni, 9 septembrie, în calendarul creștin-ortodox. La această dată, Biserica Ortodoxă îi marchează în calendar pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria.

Fecioara Maria s-a nascut din părinți foarte înaintați în vârstaă, Ioachim și Ana, ca rod al rugăciunii lor. Deși Sfânta Scriptură nu oferă mai multe informații despre Nașterea Maicii Domnului, acest eveniment este relatat numai de Tradiția Bisericii, prin cărțile de cult sau alte scrieri.
Sfântul Ioachim a murit la vârsta de 80 de ani, iar la doi ani după acest eveniment a murit şi soţia sa, Sfânta Ana, la vârsta de 70 de ani. Sfinţii Ioachim şi Ana sunt consideraţi unele dintre cele mai importante personalităţi ale religiei.

Calendar ortodox 9 septembrie. Ce e bine să faci și ce nu ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Astăzi, toți cei care poartă numele Ioachim și Ana sunt sărbătoriți, iar dacă știi și tu astfel de persoane printre apropiații tăi, este bine să le spui "La mulți ani". De asemenea, Sfânta Ana este protectoarea femeilor însărcinate și a copiilor. Se spune că femeile însărcinate care intră în biserică pe 9 septembrie vor avea o naștere ușoară.

De cealaltă parte, în această zi, creștinii ar trebui să evite spălatul de haine, fiind considerată o lipsă de respect pentru mama Sfintei Fecioare. Cei care vor spăla haine în această zi ar putea sărăci.

Calendar ortodox 9 septembrie. Rugăciunea zilei

"Pereche preafrumoasă şi însoţire de Dumnezeu aleasă,Ioachim şi Ana,cei ce sunteţi acum străluciţi cu dumnezeiască lumină şi vă veseliţi cu îngerii şi împreună cu fiica voastră cea de Dumnezeu dăruită,aduceţi-vă aminte de noi ce de pe pământ,care cântăm:Aliluia! (...) Izbăviţi-ne cu rugăciunile voastre de chinurile cele veşnice şi de toată ispita,ca împreună cu voi să cântăm lui Dumnezeu:Aliluia! Amin!", este rugăciunea pe care o spun creştinii ortodocşi în ziua de Sfinţii Ioachin şi Ana.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate