Calendar ortodox duminică, 11 iulie 2021. Este a treia Duminică după Rusalii. Sărbătoare cu cruce roșie în calendar

Calendar ortodox duminică, 11 iulie 2021. Creștinii sărbătoresc mai mulți sfinți importanți și a treia Duminică după Rusalii.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox duminică, 11 iulie 2021. În calendarul ortodox sunt sărbătoriți mai mulți sfinți: Sfântul Cuvios Sofronie de la Essex; Sfânta Olga, Împărăteasa Rusiei; Sfântul Cuvios Leon din Mandra; Sfânta Mare Muceniță Eufimia; Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Rjevskaia” (sau „Okovețkaia”); Sfântul Mucenic Nectarie Aghioritul.

De asemenea, creștinii sărbătoresc a treia Duminică după Rusalii.

Calendar ortodox duminică, 11 iulie 2021

Este a treia Duminică după Rusalii. Sărbătoare cu cruce roșie în calendar
Calendar ortodox duminică, 11 iulie 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Calendar Ortodox IULIE 2021. Sfântul Ilie, una din cele mai mari sărbători ale lunii

Pe 11 iulie 2021, în calendarul ortodox, se sărbătorește a treia Duminică după Rusalii. Preotul Vasile Gordon în predica sa vorbește despre "grijile vieții", așa cum apare și în calendar, și ce semnifică.

"Duminica a III-a după Rusalii..., reprezintă o stăruitoare chemare din partea Mântuitorului ca, mai înainte de a ne îngriji de cele ale trupului, să căutăm ceea ce-i este cel mai mult de trebuinţă sufletului: împărăţia cerurilor.

Căci Evanghelia ce se citeşte în această duminică se încheie astfel: „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate celelalte se vor adăuga vouă!” (Matei 6, 33).

De altfel, în calendar observăm că în dreptul acestei duminici, într-o mică paranteză, se menţionează şi tema evangheliei: despre grijile vieţii.(...)

Menţionăm doar atât: „grijile vieţii” nu se referă numai la cele de trebuinţă vieţii de aici, sub aspect material, ci şi la cele viitoare, fiind invitaţi, astfel, să ne îngrijim cu deosebire de cele sufleteşti.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: Rugăciunea copiilor pentru părinți. Este important să ne rugăm pentru cei care ne-au dat viaţă

Mai adânc, trebuie să ne preocupe acele griji, materiale şi spirituale, care ne călăuzesc pe drumul mântuitor al cerului. Se spune adesea că „omul este ceea ce gândeşte”, sau „omul este ceea ce mănâncă” etc. Afirmaţii valabile, fiecare în felul ei. Am adăuga, însă: „Omul este rezultatul grijilor sale!”.

Iar potrivit principiului că „în viaţă găseşti ceea ce cauţi”, credem că natura grijilor ne caracterizează într-o foarte mare măsură.

Ne îngrijim doar de cele materiale, suntem materialişti. Ne îngrijim de cele duhovniceşti, suntem oameni duhovniceşti. Iar felul grijilor noastre ne izvorăşte, astfel, fericire sau nefericire. Preocupaţi doar de cele trecătoare, suntem veşnic frământaţi, panicaţi, nemulţumiţi, cu un cuvânt, nefericiţi.

Ne îngrijim de cele ale sufletului, fără a neglija, desigur, cele strict necesare trupului, suntem liniştiţi, împăcaţi, mulţumiţi, cu alt cuvânt, fericiţi, încă din lumea aceasta, nu doar în cea făgăduită.", potrivit doxologia.ro.

Calendar ortodox duminică, 11 iulie 2021. Rugăciunea care te scapă de grijile vieții

Pe 11 iulie 2021, în calendarul ortodox, se sărbătorește a treia Duminică după Rusalii
Rugăciunea care te scapă de grijile vieții[Sursa foto: PixaBay]

Ziua Duminicii îmi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stăpane, cu care ai zidit lumea și ai răscumpărat pe om. Ție deci, iubitorule de oameni, Doamne, mă închin și-Ți mulțumesc foarte pentru Darurile cele mari ce ai făcut și le faci tuturor făpturilor Tale.

Inimă mi se bucură și se desfătează când stau și cuget cum că numai Tu Însuți ești Dumnezeu Atotsfint, Atotintelept, Atotputernic, necuprins, încât nici o bunătate și nici o mărire nu-Ți lipsește. Tu ești Unul Dumnezeu în Trei Fețe: Tatăl, Fiul și Duhul Sfînt. Numai pe Ține Te cunosc Dumnezeu adevărat și Te mărturisesc și Te măresc, Ție mă închin și-Ți servesc pururea, cu toată inimă și cu toată puterea.

Citeste si: Rugăciune pentru iertarea păcatelor celor adormiți. Cum să te rogi pentru cei trecuți în neființă

O, Părinte Sfinte, indură-Te de noi! O, Binecuvântat Fiu al lui Dumnezeu, mântuiește-ne de iad! O, Duhule Sfinte, dă-mi Darul și acoperămantul Tău!

Mult îndurate Stăpane, rogu-Te, să uiți păcatele mele cele multe, după mulțimea indurărilor Tale. Mulțumesc din toată inimă pentru bunătătile ce-mi trimiți în toate zilele, mai vârtos insă pentru răbdarea Ta cea mare, că nu m-ai pedepsit după mulțimea păcatelor mele, ci aștepți căinta mea, că un iertător Atotbun și îndurat.

Doamne Iisuse Hristoase, dă-mi Darul că să petrec bine și creștinește în această săptămană și să nu mai păcătuiesc Ție, nici cu cugetarea, nici cu cuvântul nici cu faptă întru mărirea și onoarea Învierii Tale celei de-a treia zi și a venirii Duhului Tău Celui Sfânt asupra Apostolilor.

Îndeosebi mă rog pentru ajutorul Tău, Prea Bunule Stăpane, că să mă cunosc pe mine, să mă căiesc de păcatele mele și să mă indreptez cu mărturisirea; iar în oră morții să fiu aflat pregătit, cuminecat și cu inimă curată, și să fiu aflat demn de Impărătia Ta cea vesnică. Amin.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rugăciunea puternică pentru dezlegare blestem și de toată lucrarea diavolească

Rugăciunea copiilor pentru părinți. Cât de important este să ne rugăm pentru cei care ne-au adus pe lume

Rugăciune pentru găsirea unui loc de muncă. Cum să te rogi dacă ai nevoie de ajutor divin

Horoscop 23 Octombrie 2021: Vărsătorii au parte numai de succese, Gemenii ar trebui să fie atenți la starea lor de spirit

INTERZIS VACCINUL PFIZER! Decizia luată chiar acum. Cine a oprit vaccinarea

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct de la UE

Un fost fotbalist a murit electrocutat după ce i-a căzut telefonul în cada cu apă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies