Calendar ortodox, duminică 27 iunie 2021. Este mare sărbătoare, Duminica întâi după Rusalii și Duminica Tuturor Sfinților. Ce nu ai voie să faci

Calendar ortodox, duminică 27 iunie 2021. În calendarul ortodox este sărbătoarea Duminica întâi după Rusalii și Duminica Tuturor Sfinților. Ce nu este bine să faci în această zi?

Calendar ortodox, duminică 27 iunie 2021
Este mare sărbătoare, Duminica întâi după Rusalii și Duminica Tuturor Sfinților[Sursa foto: Captură YouTube]
Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox, duminică 27 iunie 2021. Creștinii sărbătoresc Duminica întâi după Rusalii și Duminica Tuturor Sfinților. De asemenea, duminică este și Sfânta Ioana Mironosița.

Calendar ortodox, duminică 27 iunie 2021. Duminica întâi după Rusalii și Duminica Tuturor Sfinților.

Este mare sărbătoare, Duminica întâi după Rusalii și Duminica Tuturor Sfinților
Calendar ortodox, duminică 27 iunie 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Calendar ortodox, sâmbătă 26 iunie 2021. Se sărbătorește încheierea praznicului Pogorârii Sfântului Duh. Ce alți sfinți importanți sunt sărbătoriți sâmbătă

Duminică, pe 27 iunie 2021, în calendarul ortodox se sărbătorește Duminica întâi după Rusalii și Duminica Tuturor Sfinților. În această zi, Biserica Ortodoxă face pomenirea tuturor sfinților cunoscuți și mai ales a celor necunoscuți, al căror nume și urme s-au pierdut în timp. În cărțile ortodoxe se spune că această sărbătoare își are originea înainte de secolul al IV-lea, pentru că Sfântul Ioan Gură de Aur face referire la această sărbătoare.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Citeste si: Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Cea mai importantă rugăciune pe care e bine să o rostești în post

 

Duminică, 27 iunie 2021, în calendar este prăznuită și Sfânta Ioana Mironosița. Tradiția spune că Sfânta Ioana a fost cea care a recuperat capul Sfântului Ioan Botezătorul după ce Irod a dat ordin să-i fie tăiat și aruncat, potrivit doxologia.ro.

Sărbătoarea este cu cruce roșie în calendar și pentru că pică într-o zi de duminică este interzis să se spele, să se muncească.

Citeste si: Calendar Ortodox IUNIE 2021. Sărbătoarea Rusaliilor, printre cele mai importante evenimente ale lunii

Rugăciune către toți sfinții. Se rostește duminică, 27 iunie 2021

"O, preafericiților, plăcuților lui Dumnezeu, sfinților toți, care stați înaintea prestolului Sfintei Treimi și va bucurați de fericirea cea negrăită! Iată acum, în ziua serbării voastre cea de obște, frații voștri cei mai mici, care aducem vouă aceste cântări de laudă și prin mijlocirea voastră cerem milă și iertare de păcate de la preabunul Dumnezeu.

Că știm bine că toate câte voiți puteți cere de la Dânsul. Deci cu smerenie ne rugăm vouă ca să rugați pe Stăpânul cel milostiv să ne dea nouă duhul râvnirii voastre, spre paza sfintelor Lui porunci, ca, mergând pe urma voastră, să putem cu bună cucernicie și fără prihană să săvârșim călătoria vieții celei pământești, învrednicindu-ne întru pocaință a ajunge la locașurile raiului cele preaslăvite și acolo împreună cu voi să preaslăvim pe Tatăl și pe Fiul și pe Duhul Sfânt, în vecii vecilor. Amin."

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Cea mai importantă rugăciune pe care e bine să o rostești în post

Calendar ortodox, sâmbătă 26 iunie 2021. Se sărbătorește încheierea praznicului Pogorârii Sfântului Duh. Ce alți sfinți importanți sunt sărbătoriți sâmbătă

Calendar Ortodox IUNIE 2021. Sărbătoarea Rusaliilor, printre cele mai importante evenimente ale lunii

Horoscop Zilnic Luni 2 August 2021: LEUL trebuie să evite conflictele, nativul SĂGETĂTOR va primi un cadou bănesc

Se schimbă buletinele de identitate! Cine sunt românii care vor primi cărțile de identitate cu cip

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Încă nu sunteți convinși că suntem pe buza prăpastiei? Fenomenul din Africa sperie întreaga lume

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies