Calendar ortodox joi, 19 august 2021. Ce sărbătoare este astăzi. Numele sfântului este purtat de mulți români

Calendar ortodox joi, 19 august 2021. Creștinii pomenesc mai mulți sfinți, iar numele unuia este purtat de mulți români.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox joi, 19 august 2021. Pe 19 august 2021 sunt prăznuiți următorii sfinți: Sfântul Sebaldus, ocrotitorul orașului Nürnberg; Sfânta Muceniţă Tecla; Sfântul Mucenic Andrei Stratilat; Sfântul Mucenic Timotei; Sfântul Mucenic Agapie; Cinstirea Icoanei Maicii Domnului din Don; Sfântul Cuvios Teofan cel Nou de la Dohiariu, făcătorul de minuni.

Calendar ortodox joi, 19 august 2021

Creștinii pomenesc mai mulți sfințși, iar numele unuia este purtat de mulți români
Calendar ortodox joi, 19 august 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Sfântul Mucenic Andrei Stratilat este prăznuit la 19 august și a fost un sfânt militar care a trăit în perioada împăratului Maximilian Galeriu.

Citeste si: Noi detalii despre starea de sănătate a lui Ion Caramitru. Ce i-au găsit medicii în sânge?

Sfântul Mucenic Andrei Stratilat a fost ofițer în armata romană și a luptat împotriva puterii perșilor. Cu ajutorul lui Dumnezeu și înduplecându-i și pe ceilalți ostași să-i vină în ajutor, a reușit să-i înfrângă pe perși. Mai mult, a reușit să-i convingă pe credincioșii săi să creadă în Dumnezeu. Aceștia au fost pârâți și duși în fața conducătorului. Sfântul Mucenic a fost întins pe un pat de fier încins cu foc, iar pe ostași i-a încătușat. În final, conducătorul Antioh a poruncit să li se taie capul cu sabia.

Citeste si: Premierul României, despre misiunea de aducere acasă a românilor din Afganistan: ”Este în desfășurare”

Canon de rugăciune către Sfântul Mucenic Andrei Stratilat

Sfântul Mucenic Andrei Stratilat este prăznuit la 19 august
Sfântul Mucenic Andrei Stratilat[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Ministrul Tineretului și Sportului participă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Eduard Novak a câștigat aurul în 2012 la Londra și a doborât recordul mondial

Citeste si: Loredana Groza divorțează? Ce spune Andrei Boncea despre pozele deocheate pe care le postează artista- bzi.ro

Troparul Sfântului Mucenic Andrei Stratilat, glasul al 5-lea:

Mărirea cea pământească ai lăsat şi Cereasca Împărăţie ai moştenit; sângele picurându-ţi, ca şi cu o cunună de piatră nestricată, prea minunat te-ai împodobit; şi către Hristos ai venit cu sobor răbdător de patimi, cu ceata îngerilor în Lumina Cea Neînserată; şi pe Hristos, Soarele Cel Neapus, ai aflat, Sfinte Andrei Stratilat. Aceluia roagă-te pururea, cu cei împreună cu tine purtători de chinuri, să mântuiască sufletele noastre.

 

Cântarea 1, glasul al 4-lea. Irmos: Adâncul Mării Roşii...

Stih: Sfinte Mucenice Andrei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Vrând eu să laud sfinţită prăznuirea ta, luminează sufletul meu cu Razele cele Luminătoare ale Duhului şi goneşte negura necunoştinţei, mărite mucenice.

Stih: Sfinte Mucenice Andrei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Prin Putere Dumnezeiască călcând pe vicleanul şi biruitor făcându-te, mucenice, prea lămurit cu minte vitejească te-ai îmbogăţit de strălucirea mucenicilor, Fericite Mucenice Andrei, cel cu nume mare.

Citeste si: Imagine emoționantă de la mormântul unui tânăr din SUA, ucis de fiul unui judecător. Câinele familiei nu se dezlipește de locul unde a fost înmormântat stăpânul lui

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Omorând cugetele cele pământeşti, mucenice mult pătimitorule, cu bărbăţie ai urmat Cuvântului, Celui Ce pentru tine a fost omorât şi la viaţa cea nestricăciosă te-ai mutat prin moarte.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Cel Ce cu adevărat, pentru săvârşirea bunătăţii, S-a îmbrăcat cu Trup din tine, Preacurată, spre mântuirea tuturor credincioşilor, se cunoaşte îndoit la Fire Dumnezeu împreună şi Om. CITEȘTE CONTINUAREA PE DOXOLOGIA.RO!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Constatin Enceanu, primele declarații despre scandalul-monstru dintre el și Gheorghe Turda. Colegul de breaslă i-a aruncat un pahar de apă în față: "Pentru mine este..."

Vineri se decide cum începe școala! Elevii nevaccinați împotriva COVID-19 ar putea să facă ore online. Ministrul Educației vine cu explicațiile

Lucian Bode, noi detalii din ancheta asasinării afaceristului din Arad. Ministrul Afacerilor Interne a vorbit și despre cazul educatoarei din București, ucisă cu sânge rece

Modele unghii 2022: top 100 de modele care se poartă

FLORIN CĂLINESCU dă lovitura! Este bomba anului în televiziune

BOMBA BOMBELOR! Iubitul super celebru al Kirei, fiica lui Gică Hagi. Fac un cuplu de senzație

Monica Gabor, distrusă de durere: Irinel Columbeanu a ajuns la spital. Situația a scăpat de sub control

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies