Calendar ortodox joi, 24 iunie 2021. Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, o sărbătoare importantă pentru creștini

Calendar ortodox joi, 24 iunie 2021. Creștini sărbătoresc, joi, Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare cu cruce roșie în calendar.

Creștinii sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, în fiecare an pe 24 iunie
Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox joi, 24 iunie 2021. Creștinii sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, în fiecare an pe 24 iunie.

Calendar ortodox joi, 24 iunie 2021. Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, povestea de viață

Creștinii sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, în fiecare an pe 24 iunie
Calendar ortodox joi, 24 iunie 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Sânziene 2021. Când se pune busuioc și flori de sânziene sub pernă ca să îţi visezi ursitul

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul este sărbătorită de creștini în fiecare an pe 24 iunie. Pentru Biserica Ortodoxă este o sărbătoare importantă, marcată în calendar cu cruce roșie.

Citeste si: Cine este Sebastian Crăciunescu. Bărbatul s-a căsătorit cu Geta Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor"..- bzi.ro

Ioan Botezătorul a fost fiul preotului Zaharia și al Elisabetei. Cei doi au reușit să aibă un copil abia la bătrânețe, după ce ruga preotului a fost ascultată. Când era de rând la templu, preotul Zaharia a intrat să tămâieze, iar îngerul Domnului i s-a arătat și i-a transmis că rugile sale au fost ascultate și vor

avea un copil, pe care trebuie să-l numească Ioan. Preotul Zaharia nu a crezut vorbele îngerului și a rămas mut până în ziua în care fiul său a venit pe lume.

Citeste si: Calendar Ortodox IUNIE 2021. Sărbătoarea Rusaliilor, printre cele mai importante evenimente ale lunii

În a 8-a zi după ce a născut Elisabeta, s-au adunat vecinii și rudele și toți voiau să-i pună numele tatălui, Zaharia.

Cum Elisabeta era soție de prooroc și avea și ea acest dar, a decis să-i pună numele Ioan. Toți cei adunați au obiectat acest nume, însă Zaharia a scris pe o tăbliță: "Ioan este numele lui!" Imediat a început să vorbească. Toți cei prezent au rămas uimiți de aceste minuni și s-au întrebat "Ce va fi oare acest copil?".

Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul

"Sfinte Prorocule Ioan, Înaintemergătorule și Botezătorule al lui Hristos, neputincioasă este mintea noastră în a-ți aduce laude după cuviință. Ci destul îți este ție lauda Mântuitorului Hristos, lângă al Cărui Tron mijlocești împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Pentru aceasta, îți mulțumim și cu umilință te rugăm: tinde mâna cea îngerească și risipește norul gândurilor rele care ne copleșesc pe noi. Adu pace în inimile, casele și obștile noastre. Împacă-ne cu Dumnezeu și cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne îndeamnă și cu boldul pocăinței trezește inimile noastre ca să pricepem prețul mântuirii noastre.

Citeste si: Tradiții de Sanziene pentru fete. Marți seara, 23 iunie 2021, fetele nemăritate își visează ursitul. Ce trebuie să facă

Învățătorule al pocăinței, dă-ne darul străpungerii inimii și lacrimi prin care să ne curățim de păcate și sufletele noastre mai albe ca zăpada să le albim. De fărădelegi și de cei puternici ai pământului, care strică rânduiala lui Dumnezeu, scapă-ne, prin rugăciunile tale. Sfinte Ioan Înaintemergătorule, tu, despre care Scriptura spune: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut și, înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit și te-am rânduit proroc pentru popoare”, fii cu noi și ne luminează calea în acest veac întunecat și vrăjmaș cerului, ca, prin rugăciunile tale fiind păziți, înaintea lui Hristos, la Judecată, să dobândim partea cea de-a dreapta, împreună cu toți casnicii Săi. Amin."

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sânziene 2022. Când se pune busuioc sub pernă?

Tradiții de Sânziene pentru fete. Marți seara, 23 iunie 2021, fetele nemăritate își visează ursitul. Ce trebuie să facă

Pe ce dată sunt Sânzienele în 2021. Este ziua în care se face pomenirea nașterii Sfântului Ioan Botezătorul

Astăzi, 4 zodii trebuie să dea dovadă de inteligență și de simț practic, ca să primească bonusuri bănești

Schimbare uriașă pentru PENSIILE din România! Vestea cea mare pentru 8 MILIOANE de români

Beni nu a fost prezent la nunta Getuței Sterp. Mama Geta a clarificat situația în timpul petrecerii

Simona Halep și Patrick Mouratoglou nu se mai ascund. A părut dovada!

Reghecampf, situație din ce în ce mai dificilă – Antrenorul este la un pas să își piardă slujba, din nou

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies