Calendar ortodox marți, 3 august 2021. Este pomenita Sfânta Cuvioasă Teodora. Ce sărbătoare este în calendar

Calendar ortodox marți, 3 august 2021. Ce sărbătoare este în calendar și ce sfinți sunt pomeniți marți.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox marți, 3 august 2021. Biserica Ortodoxă pomenește mai mulți sfinți, marți. Numele unui sfânt pomenit în această zi este purtat de mulți români.

Calendar ortodox marți, 3 august 2021

Este pomenita Sfânta Cuvioasă Teodora
Calendar ortodox marți, 3 august 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Marți este pomenită Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic. Cuvioasa a fost născută într-o familie de oameni credincioși și a fost crescută în spiritul credinței creștine. Potrivit credinței, ea a fost căsătorită de părinți și a născut o fată. După ce a rămas văduvă, Sfânta Cuvioasă Teodora s-a retras la mănăstirea de fecioare, iar fiica sa s-a tuns în rânduiala monahicească.

Citeste si: Calendar Ortodox AUGUST 2021. Schimbarea la față, printre cele mai importante sărbători ale lunii

După moartea sa au avut loc mai multe minuni. După mulți ani de la moartea sa, toți credincioșii care mergeau la mormântul său aveau să vadă o mare minune. Ea se mișca de parcă era vie. Miros de mir venea din sfintele ei moaște și minunile continuau: orbii vedeau, bolnavii se vindecau.

Marți, 3 august 2021, sunt pomeniți mai mulți sfinți: Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic; Sfântul Cuvios Isaachie; Sfântul Cuvios Dalmat; Sfântul Cuvios Faust; Sfânta Salomeea, mironosița.

Citeste si: Ana, soția lui Petrică Cercel, mesaj plin de durere în ziua înmormântării. Ce i-a transmis- bzi.ro

Citeste si: Postul Adormirii Maicii Domnului 2021. Rugăciune grabnic ajutătoare pe care e bine să o rostești în Postul Sf Marii

Calendar ortodox marți, 3 august 2021. Rugăciune către Sfânta Teodora din Tesalonic

Biserica Ortodoxă pomenește mai mulți sfinți
Marți este pomenită Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Când este Sf. Maria Mică 2021? Sărbătoarea se mai numește și Nașterea Maicii Domnului

„Sfântă Teodora, izorâtoare de mir și mare făcătoare de minuni, la vreme de necaz la tine alergăm cu zdrobire de inimă, știind că mult i-ai ajutat pe toți cei care ți-au cerut ajutorul cu credință. Cum ai binecuvântat încă din timpul vieții Mănăstirea Sfântul Ștefan, așa binecuvintează toate mănăstirile și schiturile ortodoxe, pe toate monahiile și pe toți monahii, și pe toți cei începători în viața monahală, ca să rămână statornici pe calea cea îngustă pe care au

pornit.

Tu, care te-ai folosit de sfințenia duhovnicului tău, ajută-i pe toți preoții să fie păstori pricepuți ai turmelor pe care le păstoresc. Roagă-te sfântă, pentru toți ierarhii Bisericii lui Hristos, să rămână în dreapta credință, și să o mărturisească fără teamă la vreme de prigoană sau rătăcire.

Ai grijă de toate familiile creștine, de toți părinții și de copiii lor. Îndepărtează de la ei toată tulburarea, toată ispita, toată cearta.

Vezi șovăiala tinerilor care nu știu unde le e locul, în lume sau în mănăstire, și roagă-te pentru ei, ca să își înțeleagă chemarea, și să facă întru toate voia lui Dumnezeu. Așa cum pe fiica ta, Sfânta Teopisti ai ajutat-o să urce pe scara virtuților, așa ajută-ne și pe noi, că greu e războiul care ne stă înainte.

Povățuiește-ne pe calea smereniei, pe calea rugăciunii și a nevoinței. Alungă de la noi pe necuratul diavol, care vrea să ne facă de rușine, aruncându-ne în tina păcatului.

Fii în fața inimilor noastre ca o icoană vie, Sfântă Teodora, ca ducând noi lupta cea bună, să ne învrednicim de raiul cel gătit sfinților, și de bucuria Împărăției Cerurilor, pe tine să te lăudăm, iar Dumnezeului Cel în Treime lăudat, să Îi aducem slavă și închinăciune în vecii vecilor. Amin.”

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Postul Sf. Marii, august 2021! Câte zile se ține Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Sf Marii 2021. Rugăciunea grabnic ajutătoare și Acatistul Praznicului Adormirii Maicii Domnului

Calendar Ortodox AUGUST 2021. Tăierea Capului Sf Ioan Botezătorul, printre marile sărbători ale lunii

Surprize MARI le-au pregătit astrele zodiilor, începând cu săptămâna viitoare

Lacrimi de durere! Viorica de la Clejani, pe patul de spital, cu COVID. Cum se simte vedeta

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies