Calendar ortodox miercuri, 11 august 2021. Este sărbătoare cu cruce neagră în calendar: este pomenit primul sfânt canonizat pe pământ românesc

Calendar ortodox miercuri, 11 august 2021. În calendarul ortodox este sărbătoare cu cruce neagră. Sunt pomeniți mai mulți sfinți importanți.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox miercuri, 11 august 2021. Sunt pomeniți trei sfinți importanți: Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului; Sfântul Mare Mucenic Evplu, Arhidiaconul.

Calendar ortodox miercuri, 11 august 2021. Ce sărbătoare este miercuri

Este pomenit primul sfânt canonizat pe pământ românesc
Calendar ortodox miercuri, 11 august 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Pe 11 august sunt pomeniți următorii sfinți: Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului; Sfântul Mare Mucenic Evplu, Arhidiaconul. Este o sărbătoare importantă, marcată cu cruce neagră în calendar.

Citeste si: Papa Francisc, destinatarul unui plic cu trei gloanțe! Amenințarea a venit din Franța

Sfantul Nifon, patriarhul Constantinopolului. Sfântul Nifon s-a născut în sudul Greciei, în perioada 1434-1440.Sfântul Nifon a condus Patriarhia Ecumenică timp de doi ani, până când a fost exilat de turci în Adrianopol. Aici l-a cunoscut pe domnitorul Țării Românești, Radu cel Mare, care l-a adus în Țara Românească să reorganizeze Biserica. Din cauza unei legături nepotrivite între sora domnitorului și un boier căsătorit, Sfântul Nifon a decis să se retragă la Mănăstirea Vatoped, apoi la Mănăstirea Dionisiu. Aici el și-a dat și duhul pe 11 august 1508.

Citeste si: Petrică Cercel a murit, după ce a fost infectat cu noul coronavirus- bzi.ro

Citeste si: Un avion s-a prăbuşit pe un câmp din Chitila! Două persoane sunt în stare gravă VIDEO

Sfantul Nifon este primul sfânt canonizat pe pământ românesc și cel care a alcătuit Rugăciunea de Dezlegare care se citește la Slujba înmormântării.

Rugăciune pentru mântuirea celor adormiți

Rugăciune pentru mântuirea celor adormiți
Rugăciune[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Mugur Isărescu, avertisment dur pentru România: ”​Inflația va fi în jur 5,6% la sfârșitul anului”

"Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta cre­dință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gân­­dul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de

unde au fugit toată dure­rea, întristarea și sus­­pinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din veac.

Dăruiește-le lor și nouă Împă­răția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veș­nice și des­fătarea vieții Tale celei ne­sfâr­șite și fericite.

Că Tu ești învierea și odihna ador­­­mi­ților robilor Tăi (numele), Hris­toase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Prea­sfân­tului și Bunului și de viață făcă­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

Amin.

Cu sfinții odihnește, Hristoase, su­fle­tele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!"

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Doliu în muzica populară! Alexandru Rusu a murit în brațele soției și înconjurat de cele două fiice: „A plecat să slujească acolo unde bunul Dumnezeu i-a rânduit”

Teo Trandafir, dezvăluiri surprinzătoare din viața personală: "Nu mai cred în dragoste la prima vedere. Cred în dragostea trecută prin foc și sabie"

Valul patru, periculos pentru omenire. Dr. Beatrice Mahler avertizează populația: „Evoluția pandemiei de gripă spaniolă de acum 100 de ani nu mai este un model de natură să ne...

Alexandra Stan și Emanuel au pus punct, la doar câteva luni de la nuntă?

BOMBA zilei despre PFIZER: S-au descoperit SUBSTANȚE!

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

DOLIU IMENS în lumea manelelor. A murit de COVID! Zi tristă pentru fanii manelistului

VIDEO | Momentul serii la nunta Simonei Halep! Gică Hagi, la dans cu mirii

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies