Calendar ortodox sâmbătă, 17 iunie 2021. Ce sărbătoare prăznuiesc creștinii în această zi

Calendar ortodox sâmbătă, 17 iunie 2021. În calendarul ortodox, sâmbătă, sunt prăznuiți mai mulți sfinți.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox sâmbătă, 17 iunie 2021. Sâmbătă este Sfânta Mare Muceniță Marina. De asemenea, tot sâmbătă sunt sărbătoriți mai mulți sfinți: Sfântul Ierarh Eufrasie, Episcopul Ienopolei; Sfânta Mare Muceniță Marina; Sfinții Țari Mucenici Romanov: Nicolae și Alexandra și fiii lor Olga, Tatiana, Maria, Anastasia și Alexei.

Calendar ortodox sâmbătă, 17 iunie 2021. Ce sărbătoare este în calendar

Ce sărbătoare prăznuiesc creștinii în această zi
Sâmbătă este Sfânta Mare Muceniță Marina[Sursa foto: Captură YouTube]

Sfânta Mare Mucenița Marina s-a născut într-o familie de oameni necredincioși. Mama sa a murit imediat după ce a născut-o, iar tatăl a dat-o la o doică dintr-un sat. Cu cât creștea Sfânta Muceniță Marina devea tot mai frumoasă. Pentru că în vremea aceea era prigoană mare împotriva creștinilor, oamenii se ascundeau și învățau sfânta credință pe unde apucai. Așa a auzit și Marina de Hristos și a crezut din tot sufletul. Chiar și tatăl său a urât-o când a aflat că a crezut în Hristos și o considera o străină.

Citeste si: Calendar Ortodox IULIE 2021. Sfântul Ilie- 20 iulie, printre cele mai importante sărbători ale lunii

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

Când a făcut 15 ani, Sfânta Muceniță Marina a mers pe câmp să vadă oile tatălui său. Frumusețea sa orbitoare a fost remarcată de eparhul Olimvrie, un muncitor cumplit al creștinilor, cu care s-a întâlnit pe drum. Aflând că este creștină a ordonat ostașilor să o aducă în cetate. Planul său era să o amenințe cu muncile îngrozitoare pentru a o face să nu mai creadă în Hristos.

Însă, Sfânta Marina când a fost adusă în cetate se ruga în auzul tuturor. Eparhul s-a umplut de mânie și dragostea s-a transformat în ură și a dat ordin să fie dezbracată și bătută cu vergi.

Au urmat chinuri și bătăi, însă prin rugăciune Sfânta Marina a îndurat toată durerea. Ea și-a găsit sfârșitul pe 17 iulie prin tăierea capului cu sabia.

Citeste si: Inundații dezastruoase în Germania și Belgia. Peste o sută de oameni au murit în urma viiturilor FOTO&VIDEO

Rugăciunea Sfintei Mari Mucenițe Marina, în timp ce era chinuită să renunțe la credința sa

Sâmbătă este Sfânta Mare Muceniță Marina
Sfânta Mare Mucenița Marina s-a născut într-o familie de oameni necredincioși[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Prognoza meteo: alerte de caniculă și furtuni puternice. Cum va fi vremea și în zilele următoare, pe regiuni

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, nu mă lăsa pe mine și nu da sufletul meu întru stricăciune, ca să nu mă biruiască vrăjmașii mei; auzul meu să nu se spurce din cuvintele lor cele viclene; înțelegerea mea să nu se schimbe din înșelăciunile lor cele spurcate; inima mea să nu se înfricoșeze de îngrozirile lor cele cumplite. Nu face, Doamne, ca a mea credință să fie aruncată în tina noroiului și să nu se bucure de mine diavolul cel urâtor de bine, ci trimite-mi ajutor din înălțimea sfântului Tău scaun și-mi dă înțelepciune, spre deschiderea gurii mele, ca, înarmându-mă cu puterea Ta și cu darul Tău înțelepțindu-mă, să stau fără de frică și să dau răspuns la întrebarea ighemonului. Așa, Doamne, caută spre mine cu milostivire în ceasul acesta. Iată, acum sunt ca o oaie în mijlocul lupilor, ca o pasăre între cei ce o vânează și ca peștele în mreajă. Deci vino și mă izbăvește de toate meșteșugirile vrăjma­șului.”

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Ortodox IULIE 2021. Sfântul Pantelimon - 27 iulie, una din marile sărbători ale lunii

Prognoza meteo: alerte de caniculă și furtuni puternice. Cum va fi vremea și în zilele următoare, pe regiuni

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Spania este în zona roșie

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

Anunțul momentului pentru cei cu CENTRALE TERMICE! Nimeni nu ar mai fi crezut așa ceva

Momente de coșmar la Kanal D. Ce a pățit Andrei Dascălu, fostul concurent de la Survivor România

Persoana din umbră care o ajută pe Monica Gabor. Columbeanu va vărsa lacrimi amare: „Tânăr și bogat, are tot ce își dorește”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies