Calendar ortodox sâmbătă, 7 august 2021. Este sărbătoare cu cruce neagră. Sunt pomeniți mai mulți sfinți importanți

Calendar ortodox sâmbătă, 7 august 2021. În calendarul ortodox este sărbătoare cu cruce neagră, sâmbătă.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox sâmbătă, 7 august 2021. Creștinii îl pomenesc, sâmbătă, pe Sfântul Cuvios Pafnutie- Pârvu Zugravul. Tot sâmbătă este pomenită și Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla.

Calendar ortodox sâmbătă, 7 august 2021

Creștinii îl pomenesc, sâmbătă, pe Sfântul Cuvios Pafnutie- Pârvu Zugravul
Calendar ortodox sâmbătă, 7 august 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Se împlinesc 76 de ani de la Hiroshima. Zeci de mii de oameni au murit în primul bombardament atomic din istorie

Sfântul Cuvios Pafnutie a fost un vestit iconar, cunoscut sub numele de Pârvu "Mutul". El s-a născut la Câmpulung Muscel, pe 12 octombrie 1657. Numele său de Pârvu "Mutul" nu l-a primit pentru că era mut, ci pentru că era vestit că picta icoane fără să vorbească și fără să mănânce. Picta în post și rugăciune.

Tot sâmbătă sunt pomeniți și alți sfinți: Sfântul Cuvios Mucenic Dometie Persul; Sfântul Sfinţit Mucenic Narcis, Patriarhul Ierusalimului; Sfânta Irina, împărăteasa; Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului de la Valaam; Sfântul Antonie de la Optina.

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

Citeste si: Prognoza METEO ANM, azi, 6 august 2021. Vijelii și căderi de grindină în estul și sud-estul țării

Calendar ortodox pentru sâmbătă, 7 august 2021
Sfântul Cuvios Pafnutie a fost un vestit iconar[Sursa foto: Captură YouTube]

Rugăciunea care se rostește în postul Sfintei Maria

O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi.

Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale.

Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.
Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și

putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății. Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor.

Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Împărăteasa mea cea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea săracilor și ajutătoarea străinilor, bucuria celor mâhniți și acoperitoarea celor necăjiți, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajută-mi ca unui neputincios, hrănește-mă ca pe un străin; necazul meu îl știi, deci dezleagă-l precum voiești, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă mângâiere bună, ci numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzești și să mă acoperi, în vecii vecilor. Amin.

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un fost polițist, apropiat al lui Dani Mocanu, mort într-un cumplit accident alături de alți doi tineri la Focșani

Organizația Mondială a Sănătății cere amânarea celei de-a treia doză a vaccinului anti-Covid. Motivul este siguranța întregii populații a globului

Se împlinesc 76 de ani de la Hiroshima. Zeci de mii de oameni au murit în primul bombardament atomic din istorie

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

Anunțul momentului pentru cei cu CENTRALE TERMICE! Nimeni nu ar mai fi crezut așa ceva

Momente de coșmar la Kanal D. Ce a pățit Andrei Dascălu, fostul concurent de la Survivor România

Persoana din umbră care o ajută pe Monica Gabor. Columbeanu va vărsa lacrimi amare: „Tânăr și bogat, are tot ce își dorește”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies