Camelia Potec prezice o finală pe cinste pentru Robert Glință: „Eu cred că acolo o să fie un record mondial” | EXCLUSIV

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon a vorbit în exclusivitate pentru WOWbiz.ro despre calificarea lui Glință în finala probei de 50m spate, la Campionatele Mondiale de Natație din Budapesta.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

După dubla incredibilă reușită de David Popovici în finalele de 100m și 200m liber, Robert Glință are șansa de a câștiga o nouă medalie pentru România în finala de la 50m spate.

Glință s-a calificat în ultimul act cu al șaselea cel mai bun timp în semifinale, 24,54 secunde. 

Camelia Potec, fostă campioană olimpică la 200m liber: „ Robert cu siguranță o să profite de această șansă, să înoate într-o finală mondială atât de rapidă.”

Camelia Potec comentează rezultatul lui Robert Glință în proba de 50m spate

Primul clasat a fost americanul Justin Ress, cu un timp de 24,14 secunde. Cu timpul obținut în a doua semifinală de vineri, Robert Glință poate ataca măcar medalia de bronz în finală, între el și grecul Christou Apostolos, de pe locul al treilea, fiind o diferență de doar 00.08 secunde.

„Robert este un sportiv foarte serios și în pregătire, și la competiții și am putut cu toții vedea că, după o sută care nu a ieșit așa cum se aștepta și așa cum era să se întâmple, pentru că a avut un program de pregătire foarte bun, pe care l-a respectat, iată că a

reușit să se motiveze și să înoate două probe de 50m și să se califice în finală. Acum bineînțeles că o să-și dorească și mai mult și are aproape 24 de ore în care să se refacă după consumul din semifinale și într-o probă de 50m se poate întâmpla orice și cu siguranță că își dorește să fie cât mai sus, mai sus de locul 6 pe care l-a obținut pentru accederea în finală”,
a declarat Camelia Potec pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: “Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Recordul mondial în proba de 50m spate, de 23,71 secunde, este deținut de înotătorul care a încheiat semifinalele pe locul al doilea, americanul Hunter Armstrong.

Nivelul finalei va fi foarte ridicat, crede Camelia Potec, așa că posibilitatea unui nou record este cât se poate de reală.

„Eu cred că acolo o să fie un record mondial. S-a demonstrat asta și în proba de 100m și eu cred că o să fie o probă foarte tare, dar cu siguranță și Robert este în acea finală și cu siguranță o să profite de această șansă pe care o are, să înoate într-o finală mondială atât de rapidă”, a mărturisit Camelia Potec în interviul exclusiv acordat redacției WOWbiz.

Citeste si: David Popovici, dublu campion mondial și mai bogat cu un million de lei. Sunt fondurile Guvernului suficiente pentru pregătirea de elită?| EXCLUSIV

Camelia Potec: „După Jocurile Olimpice, sportivii noi își doresc foarte mult să intre în arena seniorilor cu rezultate bune.”

Camelia Potec comentează rezultatul lui Robert Glință în proba de 50m spate

Glință se bazează pe un rezultat foarte bun la Campionatele Europene de Natație în bazin de 50m, de anul trecut, în care a cucerit argintul în proba de 50m spate. Campionatele Mondiale sunt un test important cu mai puțin de doi ani rămași până la gloria supremă, Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Tocmai de aceea, nivelul rezultatelor de la Budapesta este unul chiar mai ridicat decât de obicei, lucru dovedit și de reușita lui Popovici, care a devenit dublu campion mondial pentru prima dată de la ediția inaugurală încoace.

„După Jocurile Olimpice, sunt sportivii noi care apar de la nivel de juniorat și care își doresc foarte mult să intre în arena seniorilor cu rezultate bune. Avem sportivii care nu au avut rezultate la Jocurile Olimpice și atunci, cumva, din ambiție, vor să revină la cel mai înalt nivel. Suntem cu doar doi ani înainte de Jocurile Olimpice de la Paris și lumea progresează, pentru că toți își doresc să se apropie cât mai mult de recordul mondial, pentru că acolo sunt mai siguri că pot tinde către o medalie olimpică. Un lucru bun este că și sportivii noștri progresează, și noi avem sportivi care devin campioni mondiali sau care acced în finale și au șansă să lupte pentru câștigarea unor medalii”, le-a explicat Camelia Potec jurnaliștilor WOWbiz.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

David Popovici, dublu campion mondial și mai bogat cu un million de lei. Sunt fondurile Guvernului suficiente pentru pregătirea de elită? | EXCLUSIV

Prima reacție a lui David Popovici, după ce a devenit dublu campion mondial: „Sper că v-am făcut pe toți mândri”

„Este un fenomen!” Ce urmează pentru David Popovici și Robert Glință, băieții de aur ai României? | EXCLUSIV

Horoscop 14 august 2022. Săgetătorii au o zi plină de provocări

ARESTAREA LUI Carmen Iohannis?! Este bomba anului în România

Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul

Ce-i leagă pe Buzdugan, Păsărin și Alex Velea? Adevărul din spatele celebrității

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies