Camelia Potec s-a retras din activitatea internationala. Va lucra ca secretar in cadrul Federatiei Romane de Natatie si va continua sa inoate...de placere

Cea mai valoroasa inotatoare romanca a momentului, Camelia Potec, medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 a anuntat ca va renunta la activitatea competitionala international, dar, va continua sa inoate in Romania. De anul viitor, la initiativa lui Viorel Paunescu, presedintele Federatiei Romane de Natatie, ea va ocupa postul de secretar federal. Despre toate aceste decizii, Camelia a vorbit , pe larg intr-un interviu pentru WOWbiz.ro

Distribuie pe:

fara descriereWOWbiz.ro: Ce te-a determinat sa iei decizia retragerii din activitatea internationala?

Camelia Potec: As vrea sa fiu foarte sincera fata de toata lumea si sa spun ca daca m-as fi intors in bazin, acum, in luna ianuarie, pentru Campionatele Mondiale ar fi fost un pic cam tarziu. Dupa patru luni de pauza, mi-ar fi fost greu sa intru din nou in acel mediu acvatic ca sa spun asa. Cred ca toate lucrurile s-au asezat intr-o singura saptamana, pentru ca, in urma cu o saptamana, familia, prietenii mei ma intrebau ce voi spune la conferinta de presa. Atunci nu luasem o decizie in acest sens. Dar, tin sa  ii multumesc lui Dumnezeu ca in acea perioada de incertitudine fata de viitorul meu, lucrurile s-au asezat. Am fost in Franta unde am purtat o discutie cu ultimul meu antrenor, Phillipe Lucas pe care l-am intrebat cum vede viitorul meu ca si sportiv de performanta in urmatorul an, 2013. Parerea lui a fost una sincera, si ii multumesc pentru acest lucru, spunandu-mi ca nu am nici o sansa in 2013. Am  revenit in tara, am discutat cu domnul Viorel Paunescu, presedintele Federatiei Romane de Natatie, care mi-a propus postul de secretar federal, pe care l-am acceptat. Cam aceasta ar fi pe scurt istoria deciziei mele de a ma retrage din activitatea internationala.

Spui ca iti anunti retragerea din activitatea internationala, dar, vei continua sa inoti in Romania….

Da, asa este. Eu la inot nu voi renunta niciodata. De aceea, am spus ca organizarea unei conferinte de presa nu inseamna o festivitate de retragere. Este doar o informare facuta pentru public. Veti vedea ca ne vom intalni in vara, la Campionatele Nationale de la Bucuresti, cand voi inota, chiar daca nu voi mai concura pentru medalii. Pur si simplu, nu cred ca voi reusi sa ma despart vreodata de apa.

In ce proiecte vei fi implicata de acum inainte?

Primul proiect in care voi fi implicate este unul de suflet. El va demara pe data de 21 decembrie, si prin intermediul lui vom incerca sa-i ajutam pe cei care au nevoie de un sprijin, pentru a le putea oferi niste sarbatori de iarna cat mai linistite. Sunt multe perosoane care au nevoie de un zambet, de o vorba buna, de un ajutor cat de mic. Asta vom incerca noi sa oferim anumitor oameni din sport care au nevoie: putina liniste de Craciun si de Revelion.

Au fost multe discutii pe tema posibilei tale candidaturi la functia de presedinte al Federatiei Romane de Natatie. Te-ar tenta sa faci un astfel de pas?

Da, stiu ca s-a discutat mult pe aceasta tema. Domnul Viorel Paunescu, presedintele Federatiei Romane de Natatie, m-a intrebat daca as fi pregatita pentru o astfel de functie. Nu i-am dat un raspuns negativ, dar i-am explicat ca, cel putin deocamdata, nu cred ca am pregatirea necesara pentru a ocupa un astfel de post. In viitor, totul este posibil.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate