Când a fost Prințul Philip la Mamaia și de ce. Fotografii de colecție cu soțul reginei Elisabeta a II-a în România

Legătura dintre Regele Mihai şi Prinţul Philip al Marii Britanii!

Prințul Philip  si Elisabeta a II-a
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Prinţul Philip al Marii Britanii are o legătură de rudenie cu Casa Regală din România, fiind vărul îndepărtat al Regelui Mihai, decedat în anul 2017.

Casa Regală a României, mesaj de condoleanțe pentru Prințul Philip

Prinţul Philip a decedat vineri dimineaţă, 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham. Ducele de Edinburgh, soţul reginei Elizabeth a II-a, a murit la Castelul Windsor.  „Cu profundă tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat moartea iubitului ei soţ, Alteţa Sa regală prinţul Philip, duce de Edinburgh. Alteţa Sa regală a decedat în pace în această dimineaţă, la Castelul Windsor”, a comunicat Palatul Buckingham.

Citeste si: Cine a fost Prințul Philip. Soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, renumit pentru gafele sale monumentale VIDEO

Familia regală a României a transmis un mesaj de condoleanţe după moartea Prinţului Consort Philip al Marii Britanii, în care amintesc că Ducele de Edinburg şi Regele Mihai, născuţi în aceeaşi zi, au fost veri şi prieteni din copilărie.

„Principele Philip şi Regele Mihai, născuţi în acelaşi an, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi i-a purtat de grijă în şcoală, la liceu şi la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viaţa Familiei Regale române”, a transmis Casa Regală a României.

Legătura dintre Prințul Philip și Regele Mihai

Legăturile între membrii Casei Regale din România şi Casa Regală din Marea Britanie sunt vechi, de aproape un secol. Regele Mihai şi Prinţul Philip s-au născut în acelaşi an, 1921, au fost veri, iar o bună parte din copilărie și-au petrecut-o împreună.

Citeste si: Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, s-a stins din viață. Avea 99 de ani

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Când aveau doar șapte ani, cei doi au fost fotografiați pe o plajă din Mamaia. Regele Mihai şi Prinţul Philip au păstrat relația de prietenie întreaga viaţă, iar legăturile dintre cele două Case Regale s-au sudat şi mai mult.  

Legătura dintre Prințul Philip și Regele Mihai
Prințul Philip și Regele Mihai, pe malul Mării Negre[Sursa foto: Facebook/ Monarhia salvează România]

La 20 noiembrie 1947, Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii s-a căsătorit cu Prinţul Philip. Atunci, Regele Mihai I şi-a găsit iubirea vieţii sale, pe Ana, căreia i-a cerut mâna după numai o săptămână de la prima lor întâlnire. Regele Mihai a murit la 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani, după o lungă suferinţă, fiind diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi cu leucemie cronică.

Copilăria Prințului Philip

Prinţul Philip al Greciei şi Danemarcei s-a născut la 10 iunie 1921, în insula Corfu din Grecia, ca membru al familiei regale elene. La vârsta de un an, a plecat cu părinţii în exil şi s-a mutat până la urmă la rudele din Marea Britanie.

În copilărie şi în tinereţe a petrecut destul de mult timp în România, unde l-a avut ca partener de joacă pe regele Mihai, cu doar câteva luni mai tânăr.  „În familie se vorbeau patru limbi. Era un pic confuz. Cineva începea o conversaţie în engleză, dar cineva nu-şi mai amintea cuvântul şi-l spuneau în franceză. Şi discuţia continua în franceză şi dacă nu ştiau un cuvânt treceau în greacă şi apoi în germane”, povestea regretatul Duce de Edinburg.

Căsătoria cu regina Elisabeta a II-a

În 1939, prinţul Philip se înscria la Academia Navală Britanică, unde avea să o întâlnească pe viitoarea sa soţie, principesa Elisabeta, care avea atunci doar 13 ani. Căsătoria a avut loc în 1947, iar înainte de nuntă, ducele Edinburgh renunţa la titlurile greceşti pentru unele britanice. Când Elisabeta a II-a accede la tron se dedică total activităţilor Casei Regale.

Citeste si: Palatul Buckingham, prima reacție după declarațiile făcute de Meghan Markle și Prințul Harry: ”Problemele legate de rasă, luate în serios”

În 1997, cu ocazia aniversării de aur, regina Elisabeta a II-a declara despre soţul său că este o persoană care nu acceptă uşor complimente, însă este omul care i-a dat mereu putere.  „Este cineva care nu acceptă uşor complimente. Dar, pur şi simplu, mi-a dat forţă şi m-a susţinut în toţi aceşti ani. Eu, toată familia sa, această ţară şi multe altele îi datorează mai multe decât o să ceară vreodată sau decât vom şti noi vreodată”, declara suverana.

Legătura dintre Prințul Philip și Regele Mihai
Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cine a fost Prințul Philip. Soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, renumit pentru gafele sale monumentale VIDEO

Restricțiile din weekend au fost modificate! Cine își poate părăsi locuința după ora 20:00

Luis Lazarus ar fi fost depistat pozitiv cu COVID-19 și internat la spital. Omul de televiziune, cunoscut ca fiind anti-mască

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Dani Oțil aruncă bomba! Ce făcea în timpul relației cu Mihaela Rădulescu

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Blestemul bărbaților înșelați. Ciprian Marica, la un pas de tragedie pe terasa unui restaurant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies