Când are loc echinocțiul de toamnă 2020. Atunci se termină ”oficial” vara!

Iată când se termină, de fapt, vara anului 2020, conform astronomilor! Echinocțiul de toamnă are loc pe 22 septembrie.

soarele si pamantul
Soarele și planeta Pământ
Autor: Ioana Nicoleta

In articol:

soarele si pamantul
Soarele și planeta Pământ

Echinocțiul este momentul în care Soarele travesează ecuatorul ceresc, trecând din emisfera sudică cerească, în cea nordică- reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în cea sudică.

Termenul ”echinocțiu” provine din latinul aequinoctium, care este format din compunerea termenului aequus (n.r.-

egal) cu noctis (n.r.- noapte).

Echinocțiul are loc de două ori pe an, și reprezintă momentul când ziua și noaptea sunt egale pe Pământ, în orice loc, datorită situării Soarelui exact pe linia ecuatorului bolții cerești. Aceste două echinocții marchează începutul primăverii astronomice și respectiv a toamnei astronomice.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: Alexandru Cumpănașu declară război interlopilor: „Vă vânez până vă distrug”. Unchiul Alexandrei Măceșanu a postat un filmuleț compromițător

Citeste si: Vulpița din Blăgești a mințit privind filmulețul în care face amor cu amantul. Soția lui Viorel s-a dat singură de gol: „Credeam că nu se va afla”

Citeste si: Măsură fără precedent. Poliția Română pregătește o super armată pentru războiul cu grupările interlope. Noua structură promite să desființeze clanurile

Anul acesta echinocțiul de primăvară a avut loc pe 20 martie, iar cel de-al doilea, echinocțiul de toamnă, va avea loc pe 22 septembrie 2020!

Iată când este sfârșitul oficial al verii, în anul 2020

Astfel, pe 22 septembrie este marcată terminarea ”oficială” a verii. Anul tropic, care se mai numeste si an solar, este intervalul de timp de care soarele are nevoie pentru a se intoarce in aceeasi pozitie in ciclul anotimpurilor de pe pamânt.

Datorită faptului că anul calendaristic nu coincide cu anul tropic, zilele în care are loc atât echinocțiul de primăvară cât și cel de toamnă nu coincid de la un an la altul.

Începând de la această dată, 22 septembrie, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopților să crească, până la data de 21 decembrie, în momentul în care va avea loc solstițiului de iarnă.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cât cere Constantin Enceanu pentru un program de o oră la o nuntă?

Un bărbat a fost arestat pentru că a încercat să dea foc mai multor pedofili

O femeie a înjunghiat-o în plămân pe cealaltă iubită a bărbatului ei

Astrologii anunță reușite! Au parte numai de succese în 2022

Legea certificatului verde din România se modifică complet! Alexandru Rafila a decis. Se schimbă forma

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix Baumgartner acum?

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies