Când are loc loteria bonurilor fiscale din ianuarie 2021

Când are loc loteria bonurilor fiscale din ianuarie 2021.

Distribuie pe:

Autor: Elena Popescu


In articol:

Loteria bonurilor fiscale a fost anulată încă din martie anul trecut din cauza pandemiei. Acum au apărut înformații că se va relua loteria bonurilor fiscale.

Când are loc loteria bonurilor fiscale din ianuarie 2021?!

Când are loc loteria bonurilor fiscale din ianuarie 2021

Loteria bonurilor fiscale a luat naștere din dorința autorităților de a combate evaziunea fiscală. Oamenii sunt încurajați să ceară bonurile fiscale agenților economici pentru a putea participa la loterie.

Loteria bonurilor fiscale a fost anulată încă din martie anul trecut din cauza pandemiei. Aceasta se va relua după încetarea stării de alertă în care ne aflăm.

”Conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 153/2020, publicat în Monitorul oficial în data de 04.09.2020, se suspendă organizarea extragerilor lunare și ocazionale ale Loteriei bonurilor fiscale pe perioada stării de alertă/urgență, după caz, urmând ca acestea să fie reluate după trecerea unui interval de timp rezonabil, de 90 de zile de la încetarea stării de alertă/urgență”, este anunțul făcut de Loteria Română.

Citeste si:Când va ajunge în România prima tranșă de vaccinuri Moderna

Citeste si: Ce trebuie să ai în mașină iarna? Trusa completă a șoferului pentru o călătorie fără griji - libertatea.ro

Citeste si: Tichete cadou pentru cei vaccinaţi? Ce bonus ar putea primi angajaţii - bzi.ro

Când are loc loteria bonurilor fiscale din ianuarie 2021
Când are loc loteria bonurilor fiscale din ianuarie 2021[Sursa foto: PixaBay]

Care sunt premiile oferite la loteria bonurilor fiscale

Potrivit legislației în vigoare,

loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani persoanelor fizice rezidente și nerezidente din România, care dețin bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau de servicii pe teritoriul României.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege , având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine).

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenței, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP și ANAF.

Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Dacă numărul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizată cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri câștigătoare.

Citeste si:Simulare BAC 2021. Când au loc examenele pregătitoare pentru Bacalaureat

Când are loc loteria bonurilor fiscale din ianuarie 2021
Când are loc loteria bonurilor fiscale din ianuarie 2021[Sursa foto: PixaBay]

Unde vezi dacă ai câștigat la loteria bonurilor fiscale

Rezultatele extragerii sunt publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și pe site-ul „Loteria Română” pentru o perioadă de minim 30 de zile.

Sursa: Ministerul Finanțelor

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Simulare BAC 2021. Când au loc examenele pregătitoare pentru Bacalaureat

Când va apărea pe cer prima lună plină din 2021

Ce s-a ales acum de fondatorul jocului Caritas. A fost unul dintre cei mai bogați români

Dana Budeanu dă de pământ cu președintele României

Bomba momentului în politică! Cine îi va lua locul lui Iohannis. Sunt foarte optimist

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Profeție despre monarhia britanică. Blestem pe capul micului prinț George

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies