Când are loc Înălțarea Domnului în 2023. Ziua Eroilor este sărbătorită în aceeași zi

Când este Înălțării Domnului în 2023. Vezi aici pe ce dată are loc sărbătoarea creștină.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Când are loc sărbătoarea Înălțării Domnului în 2023. Vezi pe ce dată este Înălțarea Domnului în calendarul creștin ortodox.

Când are loc sărbătoarea Înălțării Domnului în 2023

Sărbătoarea Înălțării Domnului, cunoscută și sub denumirea de Ziua Eroilor, este una dintre cele mai importante sărbători creștine, marcând înălțarea lui Iisus Hristos la ceruri, după 40 de zile de la Învierea Sa. Este notată cu cruce roșie în calendar.

În acest an, sărbătoarea Înălțării Domnului are loc într-o zi de joi, pe 25 mai 2023. În această zi, creștinii sărbătoresc înălțarea lui Iisus Hristos la ceruri, cu convingerea că El este Fiul lui Dumnezeu, care s-a răstignit pentru păcatele lumii.

În multe țări creștine, Înălțarea Domnului este o zi de mare sărbătoare, iar oamenii participă la slujbe religioase și la alte activități creștine menite să îi apropie pe oameni.

 Această sărbătoare este de asemenea asociată cu tradiții și obiceiuri populare, cum ar fi aruncarea cu flori sau cu lumânări aprinse în aer pentru a marca înălțarea lui Hristos la ceruri.

Citește și: Pe ce dată începe Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. Vezi când are loc marea sărbătoare creștină

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Când are loc sărbătoarea Înălțării Domnului

Când are loc sărbătoarea Înălțării Domnului

[Sursa foto: Shutterstock]

Tradiții românești la Înălțarea Domnului 2023

În România, sărbătoarea Înălțării Domnului este cunoscută și sub numele de Ispas sau Ziua Ispasului și este una dintre cele mai importante sărbători creștine.

Aceasta este o zi de mare sărbătoare și este marcată prin diferite tradiții și obiceiuri.

Unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri este cel al aruncatului cu flori. Acest obicei are loc după Sfânta Liturghie și constă în aruncarea cu flori spre cer, în semn de bucurie și mulțumire că Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri. În unele zone, în loc de flori, se aruncă păpuriști sau frunze de nuc.

Un alt obicei important este cel al împărțirii colacilor sfințiți. Colacii sunt pregătiți înainte de sărbătoare și aduși la biserică pentru a fi citiți de preot în timpul slujbei. După aceea, colacii sunt împărțiți credincioșilor și sunt considerați a fi un simbol al unității și al comuniunii.

În unele zone, oamenii aprind lumânări la biserică și le duc acasă pentru a le aprinde în momentele de rugăciune sau pentru a le aprinde la evenimentele importante din viața familiei.

Citeste si: „Au fost foarte multe momente urâte” Vica Blochina, copilărie de coșmar! Cum a fost umilită ani la rând fosta balerină de la Melody- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 5 iunie 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro

Citeste si: Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate din viața sa. Ce a simțit când a fost adoptată de Ruxandra Ion: "Eu nu am realizat cu ce vine asta la pachet. M-am mutat în casa unor oameni pe care nu îi cunoșteam"- radioimpuls.ro

În general, sărbătoarea Înălțării Domnului este o zi de bucurie și de comuniune pentru creștinii din România.

Citește și: Pe ce dată sunt Sfinții Constantin și Elena 2023. La această sărbătoare, o mulțime de români își aniversează onomastica

Când are loc sărbătoarea Înălțării Domnului

Când are loc sărbătoarea Înălțării Domnului

[Sursa foto: Shutterstock]

Rugăciune la Înălțarea Domnului

Preaiubitul nostru Iisuse Hristoase, astăzi ne adunăm înaintea Ta cu inimile pline de recunoștință și bucurie pentru că ne-ai arătat puterea Ta și ne-ai înălțat la ceruri alături de Tine. Ne rugăm să ne ajuți să fim mereu demni de acest mare dar al înălțării, să ne trăim viețile într-un mod care să-Ți fie plăcut și să ne îndreptăm mereu spre împlinirea voii Tale. Ajută-ne să fim oameni buni, să ne iubim aproapele și să răspândim pacea și iubirea Ta în lumea aceasta plină de neînțelegere și dezbinare. Îți mulțumim pentru toate binecuvântările Tale și pentru că ești mereu cu noi, aici și acum. Îți încredințăm viețile noastre și te rugăm să ne ajuți să fim mereu aproape de tine, ca să putem fi cu tine și în veșnicie. Amin.

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Ortodox MAI 2023. Data la care are loc sărbătoarea Sf. Constantin și Elena

Când începe Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. Tradiții și obiceiuri românești în postul de vară

|GALERIE FOTO. O profesoară sexy concediată pentru postările de pe OnlyFans face chetă ca să-și plătească avocatul. „Aproape fiecare profesor are o a doua slujbă”

Adrian Despot, despre momentul viral de acum 15 ani. Motivul pentru care s-a enervat teribil: „Marea mea durere se revărsa fix împotriva lipsei de profesionalism a oamenilor din...

Un tânăr român a rămas paralizat după ce a fost bătut de 16 oameni în Spania

„Nu mai sunt șanse să ne așezăm la aceeași masă.” Flavius Nedelea a vorbit pentru prima dată, după ce el și Anamaria Prodan au mers pe drumuri separate

Fanii lui Taylor Swift au purtat scutece pentru adulți la concertul ei. Motivul șocant pentru care au recurs la acest gest

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies