Când începe Programul Rabla 2023. Vezi câși bani sunt alocați anul acesta pentru Rabla Clasic și Rabla Plus

Când începe programul rabla 2023. Anul acesta se lansează Programul Microbuze Electrice, pentru unitățile de învățământ.

Autor: Alina Petre

In articol:

Când începe programul rabla 2023. Conform anunțului făcut de Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” vor începe pe data de 24 martie 2023.

Când începe Programul Rabla 2023

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos a anunțat oficial, în urma unei ședințe de Guvern, că programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” vor începe pe data de 24 martie 2023.

Conform declarației făcute de Ministrul Mediului, pentru cele două programe de anul acesta, va fi alocată suma de 1,5 miliarde de lei.

În 2023 este lansat un program nou, Rabla Local, finanţat tot din fondurile pentru gaze cu efect de seră. Acesta este un program prin care pot fi casate maşini mai vechi de 15 ani fără obligaţia achiziţionării uneia noi.

Bugetul alocat pentru acest program va fi de 240 de milioane de lei. În plus, se va adăuga și un procent de 20% din totalul sumei de 100% din partea autorităţilor locale. Mai exact, 2.400 lei se vor plăti din bugetul AFM, iar 600 de lei se vor plăti din bugetul local. 

Lista de înscriere a primăriilor pentru programul Rabla Local va fi deschisă peste două săptămâni. După semnarea contractelor de finanțare, se va deschide aplicația pentru persoanele care doresc să beneficieze de acest program.

Citește și: Vin mai mulți bani pentru români?! Ajutoarele sociale au crescut de la 1 martie, dar specialiștii trag un semnal de alarmă: "Sumele sunt doar simbolice"| EXCLUSIV 

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Când începe Programul Rabla 2023. Bugetul a fost majorat

Când începe Programul Rabla 2023. Bugetul a fost majorat

[Sursa foto: MediaFax Foto]

„Deschidem pe data de 24 martie programul pentru „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”.

Cele două programe beneficiază de un buget majorat. Totalul bugetului este de 1,5 miliarde, anul acesta pentru cele două programe.

De asemenea, avem alocare pentru un program nou, finanţat tot din fondurile pentru gaze cu efect de seră- Rabla Local. Acest program va fi derulat şi implementat în colaborare cu Unităţile Administrativ-Teritoriale, cu primăriile. În 15 zile deschidem înscrierea pentru primării în acest program.

După ce se finalizează lista acestor Unităţi Administrativ-Teritoriale şi se semnează electronic contractele de finanţare, deschidem aplicaţia pentru cetăţeni. Avem un buget de 240 de milioane de lei pentru acest program. Bugetul va fi completat cu un procent de 20% din totalul de 100% din partea autorităţilor locale.

Adică, 2.400 lei se vor plăti din bugetul AFM, iar 600 de lei se vor plăti din bugetul local. Astfel, beneficiarul va primi un total de 3.000 lei pentru fiecare maşină mai veche de 15 ani şi care va fi casată, va fi predată pentru reciclare”, a anunțat Barna Tanczos.

Citește și: Cum se face plata cu cardurile de energie. Află ce poți achita cu acestea

Citeste si: „EU și TU sărbătorim că am devenit NOI” Gina Pistol, mesaj emoționant pe Instagram, la scurt timp după ce a devenit soția lui Smiley- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?- stirilekanald.ro

Citeste si: Bombă în showbiz! Răzvan Miheț, fostul soț al Oanei Matache și Sore, cel mai nou cuplu? Cum s-au afișat cei doi la nunta lui Smiley și a Ginei Pistol- radioimpuls.ro

Când începe Programul Rabla 2023. Bugetul a fost majorat

Când începe Programul Rabla 2023. Bugetul a fost majorat

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Programul Microbuze Electrice 2023

Pe lângă Programele Rabla destinate celor care vor să scape de o mașină veche, anul acesta va fi lansat și Programul Microbuze Electrice, pentru unitățile de învățământ.

Școlile care vor să se înscrie pentru acest program trebuie să trimită o cerere către Consiliile Județene, unde vor fi analizate și gestionate.

„Venim cu încă un program nou- Programul Microbuze Electrice, care se adresează unităţilor de învăţământ. Pentru simplificarea programului, deschidem apelul de proiecte pentru Consiliile Judeţene, care vor centraliza

cererile din partea unităţilor de învăţământ, astfel încât AFM să poată să gestioneze mai eficient acest program şi să gestioneze un număr mai mic de contracte şi să existe şi o etapă de descentralizare a acestui program către administraţia judeţeană”, a menționat Ministrul Mediului.

Surse: agerpres.ro, digi24.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tichete sociale 2023. Află cine va primi ajutorul din partea statului. „Peste două milioane de români vor putea primi până la 10.000 de lei”

Tot ce trebuie să știe românii despre voucherele de energie! Care este greșeala care te poate lăsa fără banii pentru facturi și la ce să fii atent când faci plata | EXCLUSIV

Cum au fost îmbrăcate vedetele la nunta lui Smiley și a Ginei Pistol. Imagini cu Andreea Esca, Adela Popescu și Sore | FOTO

Horoscop chinezesc luni, 29 mai 2023: Zodiile care se fac remarcate. Ies în evidență în ziua Mistrețului de Foc

Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?

Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini de la eveniment

Theodor Andrei, declarații incriminatoare la două săptămâni după ce a ratat calificarea în finala Eurovison. Ce acuze grave aduce: "N-am avut voie să comentez nimic. Le-am...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies