Când începe vaccinarea populației generale?! Listele de așteptare se vor deschide din 15 martie

Când va începe vaccinarea populației generale! Medicul Valeriu Gheorghiță a făcut anuțul momentului.

Când începe vaccinarea populației generale?! Listele de așteptare se vor deschide din 15 martie
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Când va începe vaccinarea populației generale! Medicul Valeriu Gheorghiță a făcut anuțul momentului despre perioada următoare.

Vaccinarea populației generale

Potrivit celor declarate de coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, imunizarea populației generale va începe de la jumătatea lunii aprilie. Până atunci, persoanele se vor putea înscrie pe listele de așteptare, prioritare fiind acele persoane vulnerabile.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, anunț important despre etapa a 3-a de vaccinare. Cum se vor face programările

„Se păstrează proporția de 75%- 25%. Pe 75% din locuri vor fi notificate persoanele vulnerabile și 25% cele care deservesc activități esențiale. În etapa a 3-a în funcție de gradul de ocupare, pe locurile care rămân disponibile vom notifica și persoanele aferente etapei a treia de vaccinare. (...) Momentul efectiv când o persoană din etapa a 3-a va putea fi vaccinată nu aș putea să vă spun, dar probabil după jumătatea a doua a lunii aprilie. Este important să vedem care va fi nivelul de ocupare al acestei liste de așteptare. Sunt peste 1 milion de persoane care au cont în platformă și nu au avut un loc. Sunt persoane eligibile pentru etapa a doua. Acest transfer către lista de așteptare nu se face automat.

Vor trebui să opteze pentru lista de așteptare dintr-un centru”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

Din data de 15 martie, vor fi puse la dispoziție listele de așteptare la nivelul fiecărui centru de vaccinare. În momentul în care în respectivul centru de vaccinare vor exista locuri

disponibile, persoanele vor fi notificate și vor avea loc liber pentru 24 de ore, timp în care vor confirma programarea. 

Când începe vaccinarea populației generale?! Listele de așteptare se vor deschide din 15 martie
Când începe vaccinarea populației generale?! Listele de așteptare se vor deschide din 15 martie[Sursa foto: pexels]

„Acestă listă de așteptare va fi disponibilă din data de 15 martie. Practic modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară. Fiecare persoană când intră în cont va alege opțiunea de a se programa în această listă prin alegerea unui centru. Fiecare centru va avea o listă de așteptare.

În momentul în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin SMS și email și va avea acel loc liber pentru 24 de ore timp în care va confirma programarea. Ca atare, trebuie să înțelegem că după 15 martie centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate doar din lista de așteptare. Platforma va notifica în primul rând persoanele de pe lista de așteptare. Ne așteptăm ca locurile să fie ocupate din lista de așteptare. După 15 martie vom încuraja programarea prin această listă de așteptare.”, a declarat coodronatorul campaniei de vaccinare.

În continuare, medicul Valeriu Gheorghiță adaugă faptul că nicio persoană nu va putea opta pentru un vaccin.

Citeste si: Anunț de ultima oră! Cât durează imunitatea, după administrarea vaccinului anti-COVID-19?!

„Nicio persoană nu va putea opta pentru un vaccin. Vor fi centre monovaccin, majoritatea vor fi de la BioNTech/Pfizer pentru că e cea mai largă categorie de vârstă și cele mai multe doze disponibile, urmate de AstraZeneca și Moderna. Distribuirea vaccinurilor pe centre va fi în funcție de structura populației pe categorii de vârstă din fiecare județ.”, a mai precizat acesta.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A treia tranșă de vaccin Moderna ajunge vineri în România! 42.000 de doze vor fi aduse

Anunț de ultima oră! Cât durează imunitatea, după administrarea vaccinului anti-COVID-19?!

Valeriu Gheorghiță, anunț despre românii vaccinați cu prima doză împotriva coronavirusului

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Adevărul despre Mirela Vaida! Ce facultate a făcut, de fapt, vedeta: Îmi era imposibil să reuşesc

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

România primește un nou lot de vaccinuri Pfizer. Campania de vaccinare se accelerează

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies