Când intră Capitala în carantină de weekend. Ce restricții vor fi impuse. Ședință crucială a CMBSU

Când intră Capitala în carantină de weekend. Ce restricții vor fi impuse?

Autor: Ioana Stan

In articol:

Când intră Capitala în carantină de weekend se va anunța după ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Când intră Capitala în carantină de weekend

Măsuri adoptate pentru București

București

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Membrii Comitetului se vor întruni la ora 11:00 pentru a decide noi restricții în Capitală. Asta după ce Hotărârea de Guvern privind măsurile de combatere a pandemiei va fi publicată în Monitorul Oficial.

Citeste si: Prognoza meteo ANM, 24 septembrie 2021. Cum va fi vremea în București, dar și în celelalte regiuni din România

Potrivit Hotărârii Guvernului, copiii între 6 și 12 ani nu vor mai trebui să prezinte un test COVID-19, iar magazinele și restaurantele nu se vor mai închide la 18.00 în localitățile cu incidență de peste 4 la mie, ci la peste 6 la mie.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

”Vom avea astăzi o ședință la Guvern pentru a adopta o hotărâre pentru a clarifica anumite măsuri. NU se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 3 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie.

Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!”, a declarat Florin Cîțu la dcnews.ro înainte de ședința de Guvern.

Citeste si: Cum obții certificatul digital COVID-19. Toți pașii

Noile măsuri aprobate de Guvern prin Hotărâre de Urgență

Ce restricții vor fi impuse pentru Capitală

Măsuri de prevenție Covid-19

[Sursa foto: MediaFax Foto]

– creşterea de la 6 ani la 12 ani a vârstei până la care copiii sunt exceptaţi de la obligaţia prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activităţi unde accesul este permis sub această condiţie;

Citeste si: Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată! România a intrat în zonă galbenă

– creşterea pragului incidenţei cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, de la 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori;

– creşterea pragului incidenţei cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5,00 – 18,00, pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, de la 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Noi restricții decise de Guvern! Persoanele vaccinate anti-COVID, scutite de la carantina de noapte. Iată toate măsurile care se vor impune

Cum se fac nunțile în scenariul roșu. Reguli pentru miri și invitați

Bilanț coronavirus, 23 septembrie 2021! A doua zi cu peste 7.000 de cazuri noi de COVID-19

Horoscop Zilnic Marţi 19 Octombrie 2021 Săgetătorii vor avea parte de sprijinul celor apropiaţi pentru a ieşi din impas

Veste ȘOC pentru absolut toată România. S-a anunțat astăzi, 19 octombrie. E fără precedent

DIVORT fulger showbiz! Erau cel mai frumos cuplu. Toata lumea este in stare de soc

Liviu Dragnea a dezvăluit taina lui Iohannis. Sunt implicate nume mari din politică

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies