Când NU se fac nunți în 2022? Zilele în care NU se organizează cununii religioase

Când NU se fac nunți în 2022? Vezi în ce perioade nu se organizează cununii religioase.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Când NU se fac nunți în 2022? Vezi care sunt zilele de post și de sărbătoare, în care NU se organizează cununii religioase în bisericile ortodoxe. 

Când NU se fac nunți în 2022?

În anul 2022 nu se fac nunţi în zilele de post, dar şi în posturile de peste an. Mai exact, în zilele de miercuri şi vineri şi în cele patru posturi pe care biserica ortodoxă le-a rânduit.

  • Nunţile sunt interzise de la Lăsatul Secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti, 28 februarie, până la Duminica Tomii de după Paşte, adică până la 1 Mai.
  • Nu se fac nunţi în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, adică de luni, 20 iunie 2022 până marţi, 28 iunie 2022.
  • Nu se fac nunţi nici în Postul Adormirii Maicii Domnului, adică în perioada 1-14 august 2022. 
  • Cununiile religioase nu sunt permise nici luni, 29 august, atunci când biserica comemorează Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.
  • Nunţile sunt interzise şi în perioada 15 noiembrie -24 decembrie 2022, atunci când are loc Postul Naşterii Domnului.
  • Alte date la care nu se fac nunţi în 2022 sunt: 1 şi 2 februarie, 1 şi 2 iunie, 11, 12 şi 13 iunie, 15 august, 13 şi 14 septembrie, dar şi în perioada de la Crăciun până la Bobotează, adică 25 decembrie 2022- 6 ianuarie 2023.

Citeste si: Cum să atragi banii în viața ta. Trucuri simple care aduc succes și bogăție

Când NU se fac nunți în 2022

Când NU se fac nunți în 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Ce simbolizează fiecare an de căsnicie

Tradiția spune că fiecare an de căsnicie are o semnificație aparte. Iată care sunt semnificațiile fiecărui an petrecut în doi:

În primul an de căsnicie relația dintre cei doi soți este fragilă și trebuie să treacă de testul timpului, de aceea se numește Nunta de hârtie.

În al doilea an de căsnicie se celebrează Nunta de bumbac fiindcă bumbacul este mai rezistent decât hârtia.

La aniversarea a trei ani de la căsnicie, relația dintre soţi s-a mai conturat și nu mai este la fel de fragilă. Atunci se celebrează nunta de piele.

Citeste si: „L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante despre loviturile încasate de la Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul”- kanald.ro

Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro

La aniversarea a 4 ani de căsnicie relația se conturează frumos ca o floare înmiresmată, care străluceşte în soare. Atunci se sărbătorește Nunta de flori.

În al cincilea an de căsnicie se sărbătorește nunta de lemn. Lemnul este solid și flexibil, dar poate arde ușor. La fel și relația celor doi soți.

În popor se spune că la a șasea aniversare a căsniciei, relația este dulce ca zahărul și rezistentă ca fierul. De aceea se numește Nunta de zahăr sau Nunta de fier.

Citeste si: Cum atragi norocul in dragoste. 9 reguli simple care iti vor schimba soarta

Când NU se fac nunți în 2022

Când NU se fac nunți în 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce sunt mantrele și cum îți pot schimba felul în care transmiți mesaje către Univers

Lâna și cuprul sunt bune conductoare de căldură, la fel trebuie să fie și căsnicia celor doi soți care aniversează şapte ani de la căsnicie, numită Nunta de lână sau de cupru.

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Irina Nicolae, trădată de fostele colege din A.S.I.A.! Cântăreața rupe tăcerea după ce nu a fost invitată să cânte la reunirea formației: ”Am avut un șoc”- radioimpuls.ro

Lutul este materialul din care Dumnezeu l-a creat pe Adam. Acesta este simbolul fertilității, iar bronzul semnifică rezistență și stabilitate, așa cum trebuie să fie relația celor ce aniversează opt ani de căsnicie. Atunci se sărbătorește nunta de bronz.

După 9 ani de căsnicie se celebrează nunta de salcie. Salcia se îndoaie în vânt, dar nu se rupe. Căsnicia după 9 ani devine mai rezistentă, iar soții nu se dau după cum bate vântul.

Nunta de tinichea sau aluminiu nu poate părea foarte importantă. Însă aluminiul are o specificație importantă și anume, nu ruginește. Aniversarea a zece ani de căsnicie este un eveniment important care trebuie celebrat cu mare fast.

Cristalul este strălucitor și transparent, la fel ca relația celor doi soți care au împlinit 15 ani de căsnicie și sărbătoresc Nunta de cristal.

Porţelanul simbolizează încredere și devotament. Cei doi soți care aniversează 20 de ani de căsnicie au învățat ce este respectul și încrederea. Atunci se sărbătorește nunta de porțelan.

Argintul semnifică înțelepciune și trăinicie. Aceste calități le-au dobândit și cei doi soți care sunt împreună de 25 de ani. Atunci are loc nunta de argint.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

La ce concerte și festivaluri mergem în 2022

Profețiile lui Carmen Harra despre anul 2022. Celebra prezicătoare spune că „Guvernul va cădea”

Ce se întâmplă cu taxele românilor în 2022. Ministrul Finanțelor a făcut anunțul oficial

Cutremur Turcia azi, 6 februarie 2023: Imagini cumplite din Nurdağı / Provincia Gaziantep. Este unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii 100 de ani din Turcia

VIDEO - Ea este fata salvată din portbagajul mașinii incendiate pe un câmp din București! Iubitul a vrut s-o omoare pentru o datorie la hotel

Iată care sunt câteva dintre efectele stresului de la locul de muncă asupra oamenilor

"Eu sunt femeia cu care Printul Harry și-a pierdut virginitatea! Cum arată Sasha Walpole, femeia care l-a făcut bărbat pe Harry

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies