Când se afișează pe edu.ro primele rezultate la BAC 2020, sesiunea de toamnă

Sesiunea de toamnă a examenului naţional de Bacalaureat 2020 a început luni, cu proba scrisă la limba şi literatura română.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


In articol:

Potrivit calendarului anunțat de MEC, data primelor rezultate la Bacalaureat 2020 de toamnă este 2 septembrie, zi în care se pot depune și contestațiile.

Un număr de 45 de candidaţi au fost eliminaţi la prima probă scrisă, Limba şi literatura română, a examenului naţional de Bacalaureat sesiunea august - septembrie pentru tentativă de fraudă, iar 10 candidaţi au avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, doi au fost în izolare la domiciliu şi trei spitalizaţi/carantinaţi, a informat, luni, Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

La examenul de luni au participat 12.499 de candidaţi dintre cei 15.675 care s-au înscris. Nu s-au prezentat 3.131.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

"Subiectele şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română au fost publicate la ora 15,00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie", a precizat MEC.

Data la care sunt anunțate rezultatele la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă

Primele rezultate înregistrate la probele scrise se vor afişa în data de 2 septembrie (până la ora 12,00), după care se pot depune contestaţii, de reținut că în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 - 20,00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate doar după ce se asigură anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).

"Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora", a explicat ministerul.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.


Citește și:

Politica de tot râsul! Afișe aberante din campania electorală FOTO

Alin Roșieanu, un polițist rănit grav într-un accident rutier, a murit. Tânărul gorjean s-a stins din viață, după ce oamenii au donat sânge pentru a-l salva

Coșmarul unei copile de 12 ani, violată de tată și de fratele mai mare. Chinurile groaznice prin care fata a trecut de la vârsta de zece ani

Două tinere lovite brutal pe stradă, din simplul motiv că una din ele purta fustă scurtă. Agresorul, reținut de polițiști

Sfatul zilei, vineri, 25 septembrie 2020! Leii se bucură de succes pe toate planurile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies