Când se deschide Transfăgărășan în 2023? Vezi care sunt ultimele noutăți

Când se deschide Transfăgărășan în 2023. Află mai multe despre cel mai spectaculos drum din România.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Când se deschide Transfăgărășan în 2023. Traseul montan este deschis doar câteva luni pe an. Află mai multe despre cel mai spectaculos drum din România.

Transfăgărășanul a fost inclus în lista celor mai spectaculoase 10 drumuri din lume de către Top Gear.

Când se deschide Transfăgărășan în 2023

Update: Unul din cele mai frumoase drumuri din România, Transfăgărășan, a fost deschis publicului astăzi, 21 iunie 2023.  Drumul este deschis publicului în intervalul orar: 7:00-21:00.

Transfăgărășan este un drum turistic de munte din România, cunoscut pentru peisajele sale spectaculoase și traseul șerpuit care străbate Masivul Făgăraș. Drumul este situat în Carpații Meridionali și leagă regiunile istorice ale Munteniei cu Transilvania.

Citește și: Veritabilul oraș-muzeu Sighișoara

Transfăgărășan

Transfăgărășan

[Sursa foto: Shutterstock]

Transfăgărășanul este considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume și este o atracție populară pentru turiști, în special pentru motocicliști și pasionații de mașini sport. Drumul are o lungime de aproximativ 151 de kilometri și urcă până la altitudinea de 2.042 de metri, la Bâlea Lac.

Construcția drumului a început în anul 1970, la ordinul lui Nicolae Ceaușescu, și a durat aproape patru ani. Drumul a fost construit ca o cale strategică pentru armata română, însă în prezent a rămas în mare parte un drum turistic.

Citeste si: Oana Roman îi aduce acuzații grave lui Marius Elisei. Acesta s-ar folosi de fetița lor ,,de dragul unei răzbunări’’- kanald.ro

Citeste si: Așa arată dezastrul. Ce a mai rămas după incendiul care a dus la moartea a peste 100 de persoane care participau la o nuntă| FOTO și VIDEO- stirileprotv.ro

În timpul iernii, drumul este închis din cauza zăpezii și a condițiilor meteorologice periculoase. Așadar, turiștii se pot bucura de traseul spectaculos doar câteva luni din an.

Autoritățile nu au anunțat încă data oficială la care se va deschide Transfăgărășan în 2023, însă se așteaptă ca traseul să fie deschis publicului la sfârșitul lunii iunie, chiar începutul lunii iulie, atunci când nu mai există risc de avalanșe, iar drumarii au deszăpezit complet traseul.

În ultimii trei ani, Transfăgărășan a fost deschis la date diferite. În 2022 s-a deschis la data de 15 iunie, în 2021, Transfăgărășan a fost deschis publicului pe 28 iunie, iar în 2020 s-a deschis pe 1 iulie.

Citește și: Sfaturi pentru o călătorie cu cortul. De ce ai nevoie atunci când stai la cort

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru

[Sursa foto: Shutterstock]

Ce obiective turistice poți întâlni pe Transfăgărășan și în împrejurimi

Transfăgărășanul și împrejurimile sale sunt pline de obiective turistice interesante, de la monumente istorice, la peisaje montane spectaculoase și rezervații naturale. Iată câteva dintre cele mai importante atracții turistice de pe Transfăgărășan:

Barajul Vidraru

  • Acesta este unul dintre cele mai mari și impresionante baraje din România, cu o înălțime de 166 de metri. Aici admira priveliștea în tihnă.

Lacul Vidraru

Citeste si: „Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație- kfetele.ro

Citeste si: EXCLUSIV- Aderarea României la Spațiul Schengen- Analiză. Marius Ghincea: ”Nu avem șanse credibile de a fi admiși mai devreme de 2025”- De ce se opune, de fapt, Austria?- stirilekanald.ro

Citeste si: Oana Zăvoranu și Alex Ashraf s-au despărțit după un mariaj de 7 ani. Bruneta a confirmat divorțul: "Sunt în sfârșit o femeie liberă care are de unde alege"- radioimpuls.ro

  • Acesta este un lac artificial creat de barajul Vidraru și oferă o frumoasă priveliște asupra munților și a văii. 

Cascada Bâlea

  • Această cascadă impresionantă este situată în apropierea Lacului Bâlea și se poate ajunge la ea cu telecabina sau pe jos pe un traseu de aproximativ 3h.

Citește și: Top cinci cele mai frumoase plaje sălbatice din România. Aceste colțuri de natură te încarcă cu energie și te ajută să uiți de stresul cotidian

Bâlea Lac

Bâlea Lac

[Sursa foto: Shutterstock]

Lacul Bâlea

  • Acest lac glaciar de munte se află la altitudinea de 2.034 de metri și oferă o priveliște impresionantă asupra văii. 

Cetatea Poenari

  • Această monument istoric se află pe un vârf de munte la altitudinea de 850 de metri și este asociată cu legenda lui Vlad Țepeș, care a folosit cetatea ca fortăreață în timpul luptei sale împotriva otomanilor.

Munții Făgăraș

  • Acesta este cel mai înalt lanț muntos din România, cu o serie de vârfuri care depășesc 2.500 de metri. Munții Făgăraș oferă o varietate de trasee de drumeție și de alpinism și sunt o destinație populară pentru turiștii care iubesc muntele.

Surse: wikipedia.org, muntii-fagaras.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Clipe de groază pentru un turist american! Bărbatul a rămas suspendat cu motocicleta pe Transfăgărășan

Care sunt cele mai periculoase porțiuni de pe litoralul românesc. Este bine să eviți scăldatul în aceste zone

Așa arată dezastrul. Ce a mai rămas după incendiul care a dus la moartea a peste 100 de persoane care participau la o nuntă | FOTO și VIDEO

Oana Roman îi aduce acuzații grave lui Marius Elisei. Acesta s-ar folosi de fetița lor ,,de dragul unei răzbunări’’

EXCLUSIV - Aderarea României la Spațiul Schengen - Analiză. Marius Ghincea: ”Nu avem șanse credibile de a fi admiși mai devreme de 2025” - De ce se opune, de fapt, Austria?

„Astăzi s-a declanșat o avalanșă!” Oana Roman, prima reacție după ce Marius Elisei și-a refăcut viața sentimentală

Guess Who, prins sub influența substanțelor interzise la volan de poliţiştii din Capitală. A fost întocmit dosar penal

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies