Când se lasă secul de carne pentru Postul Paștelui 2023. Data la care începe Săptămâna Albă

Postul Paștelui 2023. Vezi pe ce dată începe săptămâna albă.

Autor: Alina Petre

In articol:

Postul Paștelui 2023. Află când se lasă secul de carne și pe ce dată începe Săptămâna Albă anul acesta. Anul Acesta, Postul Paștelui începe la data de 27 februarie.

Postul Paștelui 2023. Când se lasă sec de carne

În 2023, lăsatul secului de carne va avea loc duminică, 19 februarie, cu o săptămână înainte de începutul Postului. Creștinii care doresc să țină cu sfințenie Postul Paștelui, vor elimina din alimentație toate produsele din carne.

Astfel, cu o săptămână înainte de cel mai greu post din an, cei care postesc vor putea consuma ouă, lapte și brânză până pe 26 februarie, inclusiv. Această perioadă se mai numește Săptămâna Albă sau Săptămâna Brânzei.

Postul Paștelui este cel mai lung post de peste an, dar și cel mai greu, deoarece sunt mai puține zile cu dezlegare la pește. Astfel, conform Calendarului Ortodox, pe parcursul postului, se poate mânca pește pe 25 martie, de Buna Vestire, dar și pe 9 aprilie, atunci când sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim.

Citește și: Zile cu dezlegare la pește în Postul Paștelui 2023! Vezi în ce zile se consumă pește în Postul Mare

Când se lasă secul de carne înainte de Postul Paștelui 2023. Vezi pe ce dată începe Săptămâna Albă

Când se lasă secul de carne înainte de Postul Paștelui 2023. Vezi pe ce dată începe Săptămâna Albă

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Câte săptămâni durează Postul Paștelui 2023

Postul Paștelui va începe luni, 27 februarie 2023, și are o durată de 7 săptămâni, până pe 16 aprilie 2022.

Acesta se întinde pe o perioadă de 40 de zile și este considerat cel mai dificil post de peste an.

În această perioadă, se poate consuma pește doar în două din cele 40 de zile. În rest, creștinii nu trebuie să mănânce carne, ouă, lactate. De asemenea, în ultima săptămână din post, se consumă doar pâine și apă, dar după asfințitul soarelui.

Fiind cel mai greu post, nu toată lumea reușește să îl ducă la bun final.

Unele persoane aleg să postească miercurea și vinerea, precum și în ultima săptămână din post.

Postul negru este ținut în Vinerea Mare, numită și Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor. Se spune că în acea zi Iisus Hristos a fost răstignit pe Cruce. În această zi, creștinii trebuie să se abțină de la mâncare și de la apă.

Pentru a putea să duci la capăt Postul Paștelui, este nevoie de multă voință și rugăciune în această perioadă. Nu este suficient să te concentrezi la partea alimentară, ci este indcat să fii mai bun, să ierți și să nu pui la suflet răutățile celor din jur.

Chiar dacă regulile alimentare sunt destul de stricte, poți căuta rețete culinare pentru a pregăti o mâncare gustoasă chiar și fără carne. Proteinele pot fi găsite și în alte alimente, precum soia, avocado, spanac, mazăre, cartofi, năut, fasole, linte.

Citeste si: „Nu mai sunt șanse să ne așezăm la aceeași masă.” Flavius Nedelea a vorbit pentru prima dată, după ce el și Anamaria Prodan au mers pe drumuri separate- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 5 iunie 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro

Citeste si: Fanii lui Taylor Swift au purtat scutece pentru adulți la concertul ei. Motivul șocant pentru care au recurs la acest gest- radioimpuls.ro

Citește și: Pe ce dată sunt Floriile în 2023? Vezi când are loc sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim

Când se lasă secul de carne înainte de Postul Paștelui 2023. Vezi pe ce dată începe Săptămâna Albă

Când se lasă secul de carne înainte de Postul Paștelui 2023. Vezi pe ce dată începe Săptămâna Albă

[Sursa foto: shutterstock]

Rugăciunea care se citește în Postul Paștelui

Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândaviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie. Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei, daruieşte-l mie, robului Tău.

Aşa Doamne, împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin!

Surse: crestinortodox.ro, ro.wikipedia.org

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când este Lăsata Secului 2023. Tradiții și obiceiuri la finalul Săptămânii Albe

Postul Paştelui 2023. Ce le este interzis creștinilor să facă în zilele de post

|GALERIE FOTO. O profesoară sexy concediată pentru postările de pe OnlyFans face chetă ca să-și plătească avocatul. „Aproape fiecare profesor are o a doua slujbă”

Adrian Despot, despre momentul viral de acum 15 ani. Motivul pentru care s-a enervat teribil: „Marea mea durere se revărsa fix împotriva lipsei de profesionalism a oamenilor din...

Un tânăr român a rămas paralizat după ce a fost bătut de 16 oameni în Spania

„Din folclorul ăsta autentic nu pot plăti ratele.” Nicoleta Voicu vrea să iasă la grevă! Vedeta este revoltată din cauza taxelor și cheltuielilor

Un nou scandal este pe cale să izbucnească între Andreea Bălan și George Burcea! Procesul o poate lăsa pe vedetă fără sute de mii de euro

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies