Când se lasă secul de carne pentru Postul Paștelui 2023. Data la care începe Săptămâna Albă

Postul Paștelui 2023. Vezi pe ce dată începe săptămâna albă.

Autor: Alina Petre

In articol:

Postul Paștelui 2023. Află când se lasă secul de carne și pe ce dată începe Săptămâna Albă anul acesta. Anul Acesta, Postul Paștelui începe la data de 27 februarie.

Postul Paștelui 2023. Când se lasă sec de carne

În 2023, lăsatul secului de carne va avea loc duminică, 19 februarie, cu o săptămână înainte de începutul Postului. Creștinii care doresc să țină cu sfințenie Postul Paștelui, vor elimina din alimentație toate produsele din carne.

Astfel, cu o săptămână înainte de cel mai greu post din an, cei care postesc vor putea consuma ouă, lapte și brânză până pe 26 februarie, inclusiv. Această perioadă se mai numește Săptămâna Albă sau Săptămâna Brânzei.

Postul Paștelui este cel mai lung post de peste an, dar și cel mai greu, deoarece sunt mai puține zile cu dezlegare la pește. Astfel, conform Calendarului Ortodox, pe parcursul postului, se poate mânca pește pe 25 martie, de Buna Vestire, dar și pe 9 aprilie, atunci când sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim.

Citește și: Zile cu dezlegare la pește în Postul Paștelui 2023! Vezi în ce zile se consumă pește în Postul Mare

Când se lasă secul de carne înainte de Postul Paștelui 2023. Vezi pe ce dată începe Săptămâna Albă

Când se lasă secul de carne înainte de Postul Paștelui 2023. Vezi pe ce dată începe Săptămâna Albă

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Câte săptămâni durează Postul Paștelui 2023

Postul Paștelui va începe luni, 27 februarie 2023, și are o durată de 7 săptămâni, până pe 16 aprilie 2022.

Acesta se întinde pe o perioadă de 40 de zile și este considerat cel mai dificil post de peste an.

În această perioadă, se poate consuma pește doar în două din cele 40 de zile. În rest, creștinii nu trebuie să mănânce carne, ouă, lactate. De asemenea, în ultima săptămână din post, se consumă doar pâine și apă, dar după asfințitul soarelui.

Fiind cel mai greu post, nu toată lumea reușește să îl ducă la bun final.

Unele persoane aleg să postească miercurea și vinerea, precum și în ultima săptămână din post.

Postul negru este ținut în Vinerea Mare, numită și Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor. Se spune că în acea zi Iisus Hristos a fost răstignit pe Cruce. În această zi, creștinii trebuie să se abțină de la mâncare și de la apă.

Pentru a putea să duci la capăt Postul Paștelui, este nevoie de multă voință și rugăciune în această perioadă. Nu este suficient să te concentrezi la partea alimentară, ci este indcat să fii mai bun, să ierți și să nu pui la suflet răutățile celor din jur.

Chiar dacă regulile alimentare sunt destul de stricte, poți căuta rețete culinare pentru a pregăti o mâncare gustoasă chiar și fără carne. Proteinele pot fi găsite și în alte alimente, precum soia, avocado, spanac, mazăre, cartofi, năut, fasole, linte.

Citeste si: „M-am împăcat cu fostul meu soț pentru copiii noștri.” Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf nu mai sunt la cuțite! Ce se întâmplă acum între cei doi- kfetele.ro

Citeste si: Se spală rufe pe 4 iunie, în prima zi de Rusalii? Preoții au răspuns la această întrebare!- stirilekanald.ro

Citeste si: „Îmi vine să mă târăsc ca un șobolan. Nu mă recunosc”. Lili Sandu, în depresie după ce a devenit mamă! Vedeta și-a înecat amarul în alcool- radioimpuls.ro

Citește și: Pe ce dată sunt Floriile în 2023? Vezi când are loc sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim

Când se lasă secul de carne înainte de Postul Paștelui 2023. Vezi pe ce dată începe Săptămâna Albă

Când se lasă secul de carne înainte de Postul Paștelui 2023. Vezi pe ce dată începe Săptămâna Albă

[Sursa foto: shutterstock]

Rugăciunea care se citește în Postul Paștelui

Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândaviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie. Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei, daruieşte-l mie, robului Tău.

Aşa Doamne, împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin!

Surse: crestinortodox.ro, ro.wikipedia.org

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când este Lăsata Secului 2023. Tradiții și obiceiuri la finalul Săptămânii Albe

Postul Paştelui 2023. Ce le este interzis creștinilor să facă în zilele de post

|GALERIE FOTO. O profesoară sexy concediată pentru postările de pe OnlyFans face chetă ca să-și plătească avocatul. „Aproape fiecare profesor are o a doua slujbă”

Maria Constantin a vorbit despre al doilea copil, cu două luni înainte de nuntă: „O bucurie și o mare minune”. Artista mai are un băiat dintr-o căsnicie anterioară

Rusalii 2023. Superstiții pentru marea sărbătoare din luna iunie! Ce nu au voie să facă creștinii ortodocși?

„Nu-l meriți.” Gina Pistol a primit mesaje răutăcioase la câteva zile, după ce s-a căsătorit cu Smiley

„Ascult muzica noastră și plâng la volan”. Cristina Ciobănașu, dezvăluiri emoționante la doi ani de la despărțirea de Vlad Gherman

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies