Când se redeschid restaurantele. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban: „Obiectivul nostru este să limităm răspândirea virusului”

Premierul Ludovic Orban a explicat vineri, într-o conferinţă de presă la Prefectura Tulcea, că o decizie privind redeschiderea restaurantelor este greu de luat, în contextul în care România se confruntă în ultimele zile cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus raportate de când a început pandemia.

Distribuie pe:

Autor: C.B.


In articol:

Premierul Ludovic Orban spune că restaurantele au rămas închise pentru că reprezintă un risc epidemiologic mare. Șeful Guvernului afirmă că o decizie privind redeschiderea acestora va fi luată în funție de evoluția numărului de cazuri noi de coronavirus.

„Obiectivul nostru este să limităm răspândirea virusului. (...) Ce mai sunt închise? Restaurantele din spaţii închise, unde, să îmi fie iertat, deşi am avut discuţii, din cauza creşterii numărului de cazuri încă mai aşteptăm să luăm această decizie (a deschiderii restaurantelor - n.r.). Mai sunt închise competiţiile sportive cu spectatori, evenimentele culturale, teatre, cinematografe în spaţii închise, concerte simfonice, operă, deci astea au rămas sub restricţii, pentru că, în general, ele au fost încadrate cu cel mai mare risc epidemiologic, în zona roşie. Şi OMS a arătat care sunt tipurile de activităţi, care e evaluarea riscului epidemiologic aferent fiecărei activităţi şi aceste activităţi sunt în zona roşie, cu risc major de transmitere. Este foarte greu să mai iei o decizie, să dai drumul la relaxare într-un domeniu atâta timp cât noi ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri care ne îngrijorează şi ne determină la o atitudine foarte energică pentru a asigura respectarea regulilor de către toţi actorii instituţionali, atât din mediul public, cât şi din mediul privat”, a spus premierul Ludovic Orban.

Citeste si: Încă o ţară interzice accesul românilor pe teritoriul său, din cauza numărului uriaș de infectări din ultimele zile. Măsura se aplică din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Ludovic Orban, avertisment dur pentru patroni: „Dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”

Citeste si: Se dau bani rudelor pentru a semna și a fi de acord cu COVID-19 drept cauză a decesului? Cele mai cunoscute mituri despre coronavirus, demontate de profesorul Alexandru Rafila

Cluburile, luate în vizor de Ludovic Orban

Premierul României a spus sâmbătă, într-o ședintă care are loc la Ministerul de Interne, și la care iau parte toate structurile implicate în lupta anti-coronavirus, că trebuie luată o măsură pentru cluburile care nu respectă regulile de protecție.

„Sunt unele cluburi care după părerea mea ar trebui închise. Trebuie să ne gândim foarte serios dacă nu luăm și noi măsuri care au fost luate și în alte tări, ca după ora 22-23 să se închidă astfel de tipuri de activități. Va trebui să facem o analiză și, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, putem să luăm astfel de decizii”, a spus Orban.

Orban avertizează patronii de cluburi care nu respectă legea că riscă suspendarea autorizaţiilor de funcţionare sau chiar închiderea.

„Controale la sânge care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi, inclusiv, la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare pentru agenţi economici, organizatori de evenimente care în mod sistematic încalcă legea. Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le ştie toată lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”, a spus premierul.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Alex Bodi nu a mai rezistat și a răbufnit! E furios pe toată lumea

O nouă lovitură pentru Brigitte, după scandalul cu fiul ei! Veniturile ei au intrat în atenția Fiscului!

Oana Roman închide gura cârcotașilor. Vedeta le-a arătat tuturor ce măsură a ajuns să poarte la pantaloni, după ce a slăbit spectaculos

Adela Popescu, mamă pentru a treia oară? Tocmai a făcut anunțul: „Ne gândim cum să o scoatem la capăt”

Bilanț Covid-19, 28 septembrie! Câte cazuri au fost înregistrate după alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies